25 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

Ένα σπάνιο ρολόι για τον Έλληνα Πρωθυπουργό από τους ομογενείς της Ρωσίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:31 από news_room

Ένα σπάνιο συλλεκτικό ρολόι με χαραγμένο επάνω του το σύνθημα «ο Πόντος ζει», χάρισαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι Έλληνες ομογενείς της Ρωσίας στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν στο Σότσι.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην περιοχή, έπειτα από 30 χρόνια.

Τον Ιούλιο του 1991, είχε συνοδεύσει μαζί με την μητέρα του Μαρίκα, τον πατέρα και πρωθυπουργό τότε, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε αποστολή στη Μόσχα και στη συνέχεια στην επίσκεψη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου διαβιούν συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί με καταγωγή από τον Πόντο, στις πόλεις Ανάπα και το Γελεντζίκ.

«Πέρασαν 30 χρόνια από την πρώτη συγκλονιστική για όλους μας συνάντηση, αλλά και η τωρινή, στο Σότσι, θα μας μείνει αξέχαστη», είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9», ο Βαλέριος Ασλανίδης, πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Ανάπα- Βίτσιζεβο, «Γοργοππία».

«Σκεφτόμασταν να χαρίσουμε στον κύριο Μητσοτάκη αναμνηστικό δώρο και του προσφέραμε ένα σπάνιο ρολόι από τη συλλογή του Έλληνα βετεράνου του Ποντιακού ελληνισμού στη Νότια Ρωσία, Αλέξανδρου Κουσίδη, από το Νοβοροσίσκ», εξήγησε.

«Το ρολόι είναι εκατό χρόνων και στην πλάκα του ένα ρολογάς σκάλισε το σύνθημα με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στη Μικρά Ασία. Το όνειρό μου ήταν να το δώσω εκ μέρους της Ομοσπονδίας των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας προς τιμήν του γεγονότος, της πρώτης επίσκεψης του στα μέρη μας, πριν από 30 χρόνια, με τον πατέρα του, επίσης πρωθυπουργό της Ελλάδας» είπε ο ίδιος ο Κουσίδης.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο του ασφυκτικού προγράμματος της επίσκεψης δέχτηκε αντιπροσωπεία Ελλήνων ομογενών της περιοχής της Ανάπα στη Μαύρη Θάλασσα την οποία είχε επισκεφθεί και ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας με αφορμή την συνάντησή του στο Σότσι με τον Ρώσο ομόλογο του κ. Σεργκέϊ Λαβρόφ. Όπως και στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ έτσι και σε αυτήν του Έλληνα πρωθυπουργού οι ομογενείς τους επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

 

Σοφία Προκοπίδου

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου – Συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας Ν. Δένδια

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 11 / 2025 , 3:20 από news_room Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, δέχθηκε την Παρασκευή τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Γεώργιο. Όπως ανέφερε με ανάρτησή στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο Υπουργίς κ. Ν. Δένδιας η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μιχάλης Δαμιανός αναχωρεί σήμερα Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026, για το Παρίσι, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αυριανή Σύνοδο του «Συνασπισμού των Προθύμων» (Coalition of the Willing) για την Ουκρανία. Τη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, συγκάλεσε ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Emmanuel Macron. Ο κ. Δαμιανός επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2026.

Ο Υπουργός Ενέργειας θα εκπροσωπήσει τον ΠτΔ στη Σύνοδο του «Συνασπισμού των Προθύμων» για την Ουκρανία, στο Παρίσι

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 1 / 2026 , 15:58 από news_room Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Μιχάλης Δαμιανός αναχωρεί σήμερα Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2026, για το Παρίσι, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην αυριανή Σύνοδο του «Συνασπισμού των Προθύμων» (Coalition of the Willing) για την Ουκρανία. Τη Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί […]