17 °C Athens, GR
28/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας Η Ε΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στην Ιαπωνία Το νέο Honda Cr-V απέσπασε πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro Ncap Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτήριου για την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας Μητρόπολη Ρεθύμνης : Επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Σύγχυση στην αγορά αρνιού το Πάσχα – Μέτρο της Κυβέρνησης για να μην μείνουν χωρίς αρνί πολλοί πολίτες Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της “ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ” στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Enterprise Greece : Διήμερη αποστολή στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξή της ως κέντρου έρευνας και καινοτομίας

Πρωτοχρονιά στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 6 / 2 / 2021 , 10:18 από news_room

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια, χοροστάτησε την πρωτοχρονιά του 2021, η Αυτού Θειοτάτη Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, επί τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα και την Κύπρο που δεν ξεχνάνε ποτέ το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας» απηύθυνε σήμερα ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Κατά την Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια, για την στήριξή τους στο Ιεραποστολικό έργο της Αφρικής.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, «τον της Ρωμιοσύνης πατέρα», όπως τον χαρακτήρισε, αλλά και στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, καθώς με τη δική τους απόφαση και υπογραφή, θα μπορούν οι νέοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, από την παροικία, την Αίγυπτο, αλλά και την Αφρική να φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να βρίσκονται «σε έναν παράδεισο, σε ένα περιβόλι αγάπης».

Επίσης, μίλησε με λόγια ευγνωμοσύνης για την στήριξη που παρέχει η Κύπρος και η Εκκλησία της στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κάνοντας λόγο για την πραγματική αλληλεγγύη και αγάπη που δείχνουν οι Εκκλησίες στο Ιεραποστολικό Πατριαρχείο της Αφρικής.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Στην Δοξολογία παρευρέθησαν η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας κα. Λιλίκα Θλιβίτου, στο πρόσωπο της οποίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χαιρέτισε όλα τα παροικιακά σωματεία της Πόλης του Μ. Αλεξάνδρου, ενώ μνημόνευσε τον πρόσφατα αποβιώσαντα αείμνηστο Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Εδμόνδο Κασιμάτη.

Σχετικά Άρθρα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή- 100 Ισραηλινοί νεκροί από την επίθεση της Χαμάς

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή- 100 Ισραηλινοί νεκροί από την επίθεση της Χαμάς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 7 / 10 / 2023 , 17:32 από news_room Τουλάχιστον 100 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την επίθεση της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12. Ο επιχειρησιακός ηγέτης της Χαμάς και ιδρυτής της στρατιωτικής πτέρυγας Κασάμ της οργάνωσης, ο Σαλάχ αλ Αρούρι, δήλωσε ότι η οργάνωση κρατάει αιχμαλώτους αρκετούς Ισραηλινούς ώστε να υποχρεώσει το Ισραήλ να […]

Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας

Βλάχ Σαράι: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον ερειπωμένο Ναό της Παναγίας Παραμυθίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 5 / 2022 , 20:51 από news_room Ο ιστορικός Ναός, ο οποίος στα τέλη του 16ου αιώνα λειτούργησε για μικρό χρονικό διάστημα ως Πατριαρχικός και εκεί έγινε η επικύρωση της πατριαρχικής τιμής του Πατριαρχείου Μόσχας, καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1970 Η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σήμερα, Δευτέρα, 23 […]