31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται νέες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προετοιμάζονται νέες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 2 / 2025 , 18:34 από news_room

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι γίνονται προετοιμασίες για συνομιλίες σε επίπεδο ειδικών μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, ως συνέχεια της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών και έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανέλαβε σήμερα ότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση πως Πούτιν και Τραμπ θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο, αφού όμως γίνουν όλες οι προετοιμασίες, αλλά πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος της συνάντησης.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες μπορεί να έχουν ξανά τηλεφωνική επικοινωνία, αν χρειαστεί, αν και δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.

«Προετοιμάζονται επαφές σε επίπεδο ειδικών μέσω των υπουργείων Εξωτερικών», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εξάλλου ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Μόσχα αναμένει «επίσημες ανακοινώσεις» αναφορικά με ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ του Κιέβου και της Ουάσιγκτον για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο που μίλησε χθες στο AFP, το Κίεβο είναι έτοιμο να υπογράψει τη συμφωνία αυτή, καθώς οι Αμερικανοί «έχουν αφαιρέσει όλους τους όρους που δεν μας ταίριαζαν, κυρίως τα 500 δισεκ. δολάρια», το ποσό που εκτιμά η Ουάσινγκτον ότι θα της αποφέρουν τα ορυκτά της Ουκρανίας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενδέχεται να μεταβεί ήδη την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για την υπογραφή της συμφωνίας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα», υπογράμμισε ο Πεσκόφ.

«Ακούσαμε να λέγεται ότι ο Ζελένσκι πρόκειται να πάει την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον. Ενδεχομένως να υπάρξουν απόπειρες να γίνει κάτι ουσιαστικό στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης», πρόσθεσε.

«Αν θα πάει (για να υπογράψει) την εν λόγω συμφωνία ή κάτι άλλο, θα το δούμε», τόνισε.

Πηγή που έχει γνώση του προσχεδίου συμφωνίας δήλωσε στο Reuters χθες Τρίτη ότι αυτή δεν περιλαμβάνει εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ ή κάποια πρόβλεψη για τη συνέχιση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας. Ωστόσο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η Ουκρανία να είναι «ελεύθερη, κυρίαρχη και ασφαλής».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει να υπογραφεί μια συμφωνία με την Ουκρανία για τις σπάνιες γαίες της, προκειμένου η Ουάσινγκτον να αποζημιωθεί για τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια που έχει ήδη προσφέρει στο Κίεβο. Η κυβέρνησή του ασκεί έντονες πιέσεις στον Ζελένσκι να υπογράψει τη συμφωνία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε απορρίψει μια πρώτη εκδοχή του κειμένου, το οποίο θεώρησε πολύ δυσμενές για τη χώρα του, τονίζοντας ότι «η Ουκρανία δεν είναι προς πώληση».

Από την πλευρά του ο Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ανοικτός στις αμερικανικές επενδύσεις για την εκμετάλλευση των στρατηγικών μετάλλων που βρίσκονται στη Ρωσία, αλλά και στις περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός.

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα – Adologala.gr

Τήν Πέμπτην, 28ην Μαΐου /10ην Ἰουνίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ Δεσποτική ἑορτή τῆς Ἀναλήψεως. Κατ’ αὐτήν ἡ Ἐκκλησία ἀναμιμνῄσκεται  ἐν εὐχαριστίᾳ καί χαρμολύπῃ, ὅτι ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός μετά τήν Ἀνάστασιν καί μετά πολλάς ἐμφανίσεις εἰς τούς μαθητάς καί Ἀποστόλους ἀνελήφθη ἐν δόξῃ εἰς τούς οὐρανούς καί ἐκάθισεν ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός τήν προσληφθεῖσαν […]

donald trump spoke in detroit usa elections president 15 june 2024 elections today

Τράμπ σε Μπαϊντεν: Δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη «πληθωρισμός». Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνει ένα γνωστικό τεστ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 17 / 6 / 2024 , 3:01 από news_room Ο Υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντ. Τράμπ αμφισβητεί συνεχώς το γνωστικό και διανοητικό επίπεδο του εν ενεργεία εκλεγμένου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπαϊντεν. ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ | Ο Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2024 πρότεινε […]