34 °C Athens, GR
03/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο λιμάνι Ραφήνας Ο ΥΠΕΞ Κ. Κόμπος ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Ανδόρρα Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η μάχη για τον εντοπισμό αγνοουμένων μετά τους σεισμούς Το Ιράν αποχαιρετά τον Αλί Χαμενεΐ – Ξεκινά η ιστορική κηδεία Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στο Κλίβελαντ για το 48ο Κληρικολαϊκό Συνέδριο Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό των πολυκατοικιών: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο – Τι αλλάζει σε κοινόχρηστα, διαμερίσματα και κανονισμούς Αθήνα: Συλλήψεις από την ΔΑΟΕ φιλάθλων για οπαδική βία, ναρκωτικά, εκβιάσεις και εμπρησμούς Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας στη γιορτή των Αγίων Αναργύρων Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευλόγησε το ανθρωπιστικό έργο του Ιδρύματος Four Homes of Mercy – Siksek στη Βηθανία

Ισραήλ: Οι αρχές της χώρας παρέτειναν για 45 ημέρες το κλείσιμο του γραφείου του al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Οι αρχές της χώρας παρέτειναν για 45 ημέρες το κλείσιμο του γραφείου του al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 1 / 2025 , 15:01 από news_room

Οι αρχές του Ισραήλ παρέτειναν σήμερα την αναστολή της λειτουργίας του γραφείου του al Jazeera στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λίγες ημέρες αφού η Παλαιστινιακή Αρχή ανέστειλε τις μεταδόσεις του τηλεοπτικού δικτύου με έδρα το Κατάρ για τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, Ισραηλινοί στρατιώτες τοιχοκόλλησαν τη διαταγή σήμερα το πρωί στην είσοδο του κτηρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του al Jazeera, στο κέντρο της Ραμάλα, μιας πόλης αρμόδια για την ασφάλεια της οποίας είναι η Παλαιστινιακή Αρχή.

Η παράταση του κλεισίματος του τηλεοπτικού δικτύου ισχύει από τις 22 Δεκεμβρίου και για 45 ημέρες.

Τον Σεπτέμβριο οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει επιδρομή στα γραφεία του al Jazeera στη Ραμάλα και είχαν εκδώσει την πρώτη εντολή για το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου για 45 ημέρες.

Τότε το προσωπικό του καναλιού είχε λάβει εντολή να αποχωρήσει από τα γραφεία και να πάρει μαζί του τα προσωπικά του αντικείμενα.

Εξάλλου η κυβέρνηση του Ισραήλ είχε εγκρίνει τον Μάιο απόφαση που απαγόρευε στο al Jazeera να εκπέμπει από το Ισραήλ και έκλεισε τα γραφεία του για μια περίοδο 45 ημερών, η οποία παρατάθηκε για τέταρτη φορά από δικαστήριο του Τελ Αβίβ τον Σεπτέμβριο.

Τον ίδιο μήνα η ισραηλινή κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ακύρωσε τα διαπιστευτήρια των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου.

Η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαμάχη με το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ, η οποία εντάθηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023 έπειτα από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο στρατός του Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τους δημοσιογράφους του al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας ότι είναι «πράκτορες των τρομοκρατών» και ότι συνδέονται με τη Χαμάς ή τον Ισλαμικό Τζιχάντ.

Το al Jazeera απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και κατηγορεί το Ισραήλ ότι στοχοθετεί συστηματικά το προσωπικό του στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις 2 Ιανουαρίου η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες του al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, κατηγορώντας το δίκτυο, μεταξύ άλλων, για «υποκίνηση σε εξέγερση» και «παρέμβαση» στις παλαιστινιακές υποθέσεις.

Το al Jazeera διαμαρτυρήθηκε για το μέτρο αυτό, κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της πραγματικότητας» στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σχετικά Άρθρα

Η Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 28 / 2 / 2026 , 21:07 από news_room Την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη. Μετά το πέρας […]

Ιαπωνία: Νεκρός 30χρονος δημοφιλής ηθοποιός

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 14:21 από Ο Ιάπωνας σταρ Miura Haruma έδωσε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 30 ετών. Ο 30χρονος βρέθηκε στο διαμέρισμά του στο Minato Ward του Τόκιο περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.  Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά αργότερα εξέπνευσε. Οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα […]