23 °C Athens, GR
25/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η ακρίβεια εξανέμισε τις αυξήσεις των εισοδημάτων» Κακοκαιρία σε εξέλιξη στη χώρα: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και προειδοποιήσεις 112 σε πολλές περιοχές Med MoU & Κύπρος ενώνουν δυνάμεις για καλύτερους ναυτιλιακούς ελέγχους Η παγκόσμια πείνα υποχωρεί, αλλά η επισιτιστική κρίση παραμένει σύμφωνα με τον ΟΗΕ Νέος Βοηθός Επίσκοπος στη Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου – Το ανακοινωθέν εργασιών της 23ης Ιουλίου 2026 Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά του Ιράν για 13η νύχτα – Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή και άλμα στην τιμή του πετρελαίου Το τελευταίο αντίο στη θρυλική Μαίρη Λίντα Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα πρέπει να ακολουθήσει τις ανάγκες της εποχής ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026

K. Γκίλφοϊλ: Οι ισχυρές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν υπό την ηγεσία Τραμπ

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 21 / 12 / 2024 , 0:19 από news_room

Ιδιαίτερα τιμητική χαρακτηρίζει η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, την πρόταση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να υπηρετήσει ως η επόμενη πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε δήλωσή της στην ΕΡΤ, ενώ τονίζει πως ανυπομονεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με την ελληνική κυβέρνηση και θα εργαστώ για να διασφαλίσω ότι οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν, υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει, «ως πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή».

«Ο διορισμός μου στην Αθήνα υπογραμμίζει την εκτίμηση του Προέδρου Τραμπ προς την Ελλάδα και αντικατοπτρίζει τη βαθιά και δυναμική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας».

Η κα Γκίλφοϊλ σημειώνει πως η «Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη» και τονίζει πως «κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, οικοδομεί μια ισχυρή οικονομία, με τη δύναμή της να στηρίζεται στον ελληνικό λαό».

«Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα, η ελληνική κοινωνία έχει αποδείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα. Υπό την ηγεσία του Προέδρου Τραμπ και σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση, ανυπομονώ να αναλάβω τα καθήκοντά μου ως η επόμενη πρέσβης των ΗΠΑ και να προωθήσω μια ατζέντα επικεντρωμένη σε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, εκπαίδευση, ενεργειακή ασφάλεια και συνεργασία στον τομέα της άμυνας», αναφέρει.

«Η Ελλάδα, ως τόπος γέννησης της δημοκρατίας, έχει επηρεάσει βαθιά τις ιδρυτικές αρχές της Αμερικής περί ελευθερίας και ισότητας. Οι δημοκρατικές ιδέες που καθιερώθηκαν στην Ελλάδα έχουν διαμορφώσει το δημοκρατικό σύστημα των ΗΠΑ», επισημαίνει και προσθέτει: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό θεμελιωμένο στον αμοιβαίο σεβασμό, τις κοινές αξίες και τη δέσμευση προς την ελευθερία και την κυριαρχία».

Ακόμη εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, θρησκευτικό και πνευματικό ηγέτη της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, στον Τζον Κατσιματίδη, στενό φίλο του Προέδρου Τραμπ, και σε όλους τους ηγέτες της Ελληνικής Αμερικανικής Κοινότητας για την υποστήριξή τους και τις θερμές ευχές τους για καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.

«Είμαι στην διαδικασία προετοιμασίας για τη μετάβασή μου στην Ελλάδα και θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη για την υποστήριξη του καθώς διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση μιας ομαλής παράδοσης», τονίζει.

«Οι μακρόχρονες και ιστορικές οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας, και η δυναμική και επιτυχημένη Ελληνο-αμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση αυτής της σχέσης».

«Ανυπομονώ να ξεκινήσω την αποστολή μου ως Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Περιμένω με ενθουσιασμό να γνωρίσω τους ‘Ελληνες πολίτες και να επισκεφθώ την πανέμορφη χώρα σας που είναι πλούσια σε ιστορία. Θα προσπαθήσω να εκπληρώσω τις προσδοκίες του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υπηρετώντας τόσο τον αμερικανικό λαό όσο και τον λαό της Ελλάδας, όσο το δυνατόν καλύτερα», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Στο Άγιον Όρος ο Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 11 / 10 / 2025 , 18:30 από news_room Ἀπό μέρους τῆς Α.Θ.Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, τοῦ καί κανονικοῦ Ἐπισκόπου τοῦ Ἁγίου Ὄρους, ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Ἀπόστολος ὑπεδέχθη εἰς αὐτό τόν πραγματοποιοῦντα προσκυνηματικήν ἐπίσκεψιν Μακαριώτατον Μητροπολίτην Κιέβου καί πάσης Οὐκρανίας κ. Ἐπιφάνιον, τόν ὁποῖον καί συνοδεύει τιμητικῶς κατά τάς […]

Εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

Εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 11 / 2022 , 19:18 από news_room Τα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας τελέστηκαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της στα Βίλια Αττικής, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Μία νέα ουσιαστική αρχή για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει η Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, όπως ανέφερε ο υπουργός […]