31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη νέα χρονιά 2026, φαντασμαγορικά – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 12 / 2025 , 9:33 από news_room

Η έξοδος της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αλλάζει πρόσωπο συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Η σύγχρονη έξοδος το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς δεν περιορίζεται πλέον αποκλειστικά στα κλαμπ στα μπουζούκια ή όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, στα εστιατόρια για ένα καλό δείπνο.

Όλο και περισσότεροι αναζητούν εμπειρίες που συνδυάζουν μουσική, αίσθηση κοινότητας και ανοιχτό χώρο. Η ανάγκη για επαφή, ελευθερία και αυθεντική χαρά γίνεται εντονότερη, ειδικά μετά από χρόνια περιορισμών και κοινωνικών αλλαγών.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ανοιχτές γιορτές, τα δωρεάν events και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν απευθύνονται μόνο σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες πχ έφηβοι, νέοι κλπ, αλλά, αγκαλιάζουν οικογένειες, νέους κάθε ηλικίας και ξένους επισκέπτες της πόλης και λόγω μετανάστευσης, ανθρώπους κάθε προέλευσης.

Το ΚΠΙΣΝ εναλλακτική προσέγγιση από Σύνταγμα και Πειραιά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει καταφέρει να μετατρέψει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε μια εμπειρία που συνδυάζει ψυχαγωγία, τέχνη και συμμετοχή. Με φόντο το φωτισμένο πάρκο, το κανάλι και τη θάλασσα του Φαλήρου, η αλλαγή του χρόνου 2026 αποκτά μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μακριά από τη φασαρία των κλειστών χώρων, αλλά γεμάτη ενέργεια.

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποχαιρετά τη χρονιά που φεύγει και υποδέχεται το 2026 με ένα μεγάλο πάρτι για όλους και όλες. Όπως και κάθε χρόνο, η Αγορά του ΚΠΙΣΝ γεμίζει φως, μουσική και κέφι σε μια γιορτή που έχει πλέον τείνει να καθιερωθεί ως αγαπημένη συνάντηση για μικρούς και μεγάλους των δυτικών, κεντρικών και νοτίων προαστίων όπου βαρέθηκαν τις καθιερωμένες εκδηλώσεις μεγάλων Δήμων η του κέντρου των Αθηνών και νοηματοδοτούν σε ένα τελείως διαφορετικό point της εξόδου τους για το βράδυ της νέας χρονιάς αλλά όχι μόνο.

Στο ΚΠΙΣΝ, ο οικοδεσπότης της λαμπερής γιορτής θα είναι ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Ζερόμ Καλούτα, ο οποίος θα  παρασύρει με την ενέργεια και τη ζεστασιά που χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις του το κοινό το οποίο θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ.

Το μουσικό έναυσμα της βραδιάς δίνει η Alexandra Sieti, μια νέα ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός που έχει ξεχωρίσει για την χαρισματική jazzy φωνή και τη σκηνική της παρουσία. Μαζί με την επταμελή μπάντα της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει soul, funk και disco αναφορές. Από τις Sisters Sledge και τους Blues Brothers έως την Alicia Keys και τον Weeknd, η Alexandra Sieti και η μπάντα της γεμίζουν την Αγορά με ρυθμό και ενέργεια κάτω από τα φωτισμένα δέντρα του ΚΠΙΣΝ.

Αμέσως μετά, ο Sunshine Pedro αναλαμβάνει τα decks, για ένα μεγάλο open-air πάρτι που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του 2026. Με επιρροές από τη house, disco και afro beat σκηνή, τα dj sets του Sunshine Pedro αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα ρυθμών και μεταδοτικής ενέργειας, προσκαλώντας το κοινό να γιορτάσει κάτω από τον αττικό ουρανό.

Την ίδια στιγμή, τα Σιντριβάνια του Καναλιού θα «χορέψουν» σε εορταστικούς ρυθμούς, ενώ τα μεσάνυχτα ο ουρανός του Φαλήρου φωτίζεται από ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων, σηματοδοτώντας με λάμψη και χαρά και πάλι για ακόμα μία χρονιά την άφιξη του νέου έτους το 2026.

Το Παγοδρόμιο και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνουν ανοιχτά, μόνο για αυτήν τη βραδιά, έως τις 02.00 το πρωί για όσους θέλουν να καλωσορίσουν τη νέα χρονιά με φιγούρες στον πάγο ή παίζοντας με τις εντυπωσιακές Φωτιστικές Εγκαταστάσεις.

Ακόμα όσοι και όσες επιλέξουν να περάσουν το βράδυ της νέας χρονιάς στο ΚΠΙΣΝ τους περιμένουν κεράσματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις όπου ολοκληρώνουν το σκηνικό της πρώτης μέρας του νέου χρόνου 2026.

Το εορταστικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ, τον ιστότοπο snfcc.org καθώς και από τα social media του οργανισμού.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Alexandra Sieti | 22.30
Η Alexandra Sieti είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός με έντονη παρουσία στη soul, funk και jazz σκηνή. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Έλλη Πασπαλά, ενώ το 2022 άνοιξε τη συναυλία της Beth Hart στην Αθήνα. Μετά το πρώτο της άλμπουμ Sunny Side Up με τους Souled Out, ετοιμάζει το νέο της προσωπικό album σε συνεργασία με τη βραβευμένη παραγωγό Hill Kourkoutis. Οι εμφανίσεις της ξεχωρίζουν για τη δυναμική σκηνική παρουσία και τον αυθεντικό, συναισθηματικό ήχο της.

Sunshine Pedro | 00.04
Ο Sunshine Pedro είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της αθηναϊκής house και disco σκηνής, με πορεία που εκτείνεται σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. Ιδρυτικό μέλος και resident DJ του Cariocas Beach Bar, συνιδρυτής του Odyssia Festival και εμπνευστής του Burger Disco Club, έχει συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του ήχου και της κουλτούρας της σύγχρονης ελληνικής club σκηνής.

Με εμφανίσεις σε σημαντικά φεστιβάλ και χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Sunshine Pedro διαμορφώνει μουσικά σετ που συνδυάζουν house, disco και afro ρυθμούς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής, ελευθερίας και συλλογικής ενέργειας. Η μουσική του χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, ρυθμική ποικιλία και τη βαθιά του πίστη στη δύναμη του χορού ως κοινής εμπειρίας.

Μεταφορά από/ προς:

Ειδικά για το βράδυ της εκδήλωσης, το shuttle bus του ΚΠΙΣΝ θα εκτελεί δρομολόγια σε συνεχόμενη κυκλική ροή (Συγγρού Φιξ – ΚΠΙΣΝ) από τις 22.00 έως τις 02.30 και, επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο το parking της Αεροπορίας, από τις 21.00 έως τις 03.00, για τη δωρεάν στάθμευση των οχημάτων του κοινού.

Μέγας Δωρητής του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Β.Κ.

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου “ΚΙΝΟ” στην Αθήνα – Προβολή Ντοκιμαντέρ Astropolitics του αμερικανού Anthony Silberfeld στο Πλανητάριο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 3 / 2026 , 20:53 από news_room Ελλάδα, Ευγενίδειο Πλανητάριο Αθηνών, Βαγγέλης Καρπαθάκης| Μία από τις δωρεάν προβολές του ανεξάρτητου φεστιβάλ κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι cine-φιλ και το ευρύ κοινό. Το φεστιβάλ όπου ξεκίνησε την προηγούμενη με την εναρκτήρια ταινία και το κοκτεϊλ συνεχίζεται με πολλές προβολές […]

Η Ελληνική Κοινότητα βράβευσε τους κορυφαίους μαθητές του VCE 2021

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 12 / 2021 , 2:31 από news_room Οι πρώτοι των πρώτων αριστεύσαντες μαθητές του VCE για το 2021, βραβεύθηκαν από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ), σε μια όμορφη και γιορτινή εκδήλωση στο Mezzanine του Ελληνικού Κέντρου, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΜ, […]