26 °C Athens, GR
24/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά

Ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, θα έχει συνομιλίες με τον Κινέζο ομόλογο του

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 29 / 8 / 2025 , 20:00 από news_room

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, θα παραστεί σε σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια και θα είναι ο «κύριος προσκεκλημένος» του Σι σε στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν θα βρίσκεται στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ρωσίας, από τις 31 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ, λέγοντας ότι ένα τετραήμερο ταξίδι αυτού του είδους είναι πολύ σπάνιο για τον Ρώσο ηγέτη.

Οι δύο πρώτες ημέρες θα αφιερωθούν σε μια σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία λαμβάνει χώρα στην πόλη Τιαντζίν.

Στη συνέχεια, ο Ουσακόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν πρόκειται να ταξιδέψει στο Πεκίνο, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Σι και να παραστεί σε στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Τιενανμέν στις 3 Σεπτεμβρίου για να σηματοδοτήσει το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μετά την επίσημη παράδοση της Ιαπωνίας.

Ο Ουσακόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα παραστεί ως «ο κύριος προσκεκλημένος» και θα καθίσει στα δεξιά του Σι, ενώ ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας θα καθίσει στα αριστερά του Σι.

Ο Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσης μια σειρά από διμερείς συναντήσεις με άλλους παγκόσμιους ηγέτες που βρίσκονται στην Κίνα ταυτόχρονα, δήλωσε ο Ουσακόφ.

Μεταξύ των ηγετών αυτών θα είναι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά βρίσκεται υπό συζήτηση, δήλωσε ο Ουσακόφ.

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, του υπουργού Άμυνας Αντρέι Μπελοούσοφ, της διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιουλίνα, του σύμβουλου του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom Αλεξέι Μίλερ και των επικεφαλής των μεγαλύτερων τραπεζών και εταιρειών της Ρωσίας.

Τρία έγγραφα που αφορούν την Gazprom πρόκειται να υπογραφούν στην Κίνα, δήλωσε ο Ουσακόφ, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Το εμπόριο Ρωσίας-Κίνας, το οποίο εκτοξεύτηκε σε επίπεδα ρεκόρ καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία άφησε τη Μόσχα απομονωμένη, τώρα καταγράφει πτώση, μια τάση που ο Πούτιν επιδιώκει να αντιστρέψει, δήλωσαν τρεις ρωσικές πηγές στο Reuters πριν από την επίσκεψη.

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις Πατριάρχη Αντιοχείας με τους Πρέσβεις της Κύπρου και του Ιράν

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 2 / 2021 , 18:23 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας και όλης της Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι δέχθηκε στο Πατριαρχείο τους Πρέσβεις της Κύπρου και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.  

Σήμερα 27 Οκτωβρίου τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα AGIOS_NESTORAS_27_OKTOVRIOU_EORTI

Σήμερα 27 Οκτωβρίου τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 10 / 2024 , 0:57 από news_room Η Ορθόδοξος μας Εκκλησία σήμερα 27 Οκτωβρίου, τιμά τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορα, μαθητή του μεγαλομάρτυρα Δημητρίου, που εορτάσαμε την 26η Οκτωβρίου, καθώς και της Αγίας Πρόκλης, της συζύγου του Πιλάτου. Ο έφηβος Νέστορας, καταγόμενος από τη Θεσσαλονίκη, έμεινε μέχρι τέλους πιστός στο Χριστό […]