31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ουκρανική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη – Δεν θα πάει ο Ζελένσκι

Ουκρανική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη - Δεν θα πάει ο Ζελένσκι

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 15 / 5 / 2025 , 19:47 από news_room

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε από την Άγκυρα ότι θα στείλει ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ για να έχει συνομιλίες με Ρώσους αντιπροσώπους εκεί, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα μεταβεί εκεί.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η εντολή της ουκρανικής αντιπροσωπείας είναι να συζητήσει μια εκεχειρία.

Πρόσθεσε πως αναμένει πληροφορίες από τις ΗΠΑ και την Τουρκία για την ώρα της συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος έχει ζητήσει άνευ όρων 30ήμερη εκεχειρία με τη Ρωσία, ανέφερε δεν θα πάει ο ίδιος στην τουρκική μητρόπολη για να συμμετάσχει στις συνομιλίες, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να μην εμφανιστεί και αντ’ αυτού έστειλε αυτό που ο Ουκρανός ηγέτης περιέγραψε ως ομάδα χαμηλού επιπέδου.

«Δεν υπάρχει τίποτα για μένα να κάνω στην Κωνσταντινούπολη», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι μια προτεινόμενη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να παραλειφθεί αν επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία μεταξύ των δύο χωρών κατά τη διάρκεια τεχνικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Αν Μόσχα δεν δείξει καμία προθυμία στις συνομιλίες για εκεχειρία, ανέφερε ο Ζελένσκι, τότε άλλες χώρες θα πρέπει να ασκήσουν μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική πίεση στη Ρωσία και να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις.

«Η Ρωσία δεν αισθάνεται ότι χρειάζεται να τερματίσει (τον πόλεμο), πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει επαρκής πολιτική, οικονομική και άλλη πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε. «Και γι’ αυτό ζητάμε, αν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αν δεν υπάρξουν σοβαρές αποφάσεις… ζητάμε αρμόζουσες κυρώσεις».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ουκρανούς Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε έτοιμος για «πιθανούς συμβιβασμούς» και να τους «συζητήσει» με Ουκρανούς αντιπροσώπους.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε, να επαναλάβουμε τις διαπραγματεύσεις της Κωνσταντινούπολης. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πιθανούς συμβιβασμούς και να τους συζητήσουμε», δήλωσε ο Μεντίνσκι σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό… Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποια είναι τα αιτήματα της Μόσχας και του Κιέβου

Έληξε η συνάντηση Ζελένσκι – Ερντογάν στην Άγκυρα

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, τόνισε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, με την τύχη των ουκρανορωσικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη να παραμένει μετέωρη.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η συνάντηση με τον Ερντογάν τελείωσε», επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

Ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση διήρκεσε τρεις με τέσσερις ώρες, «σε διάφορες μορφές» και ήταν «καλή».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι έχει «αρκετούς λόγους να ελπίζει» στην επιτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο Ερντογάν λέει στον Ζελένσκι ότι η Τουρκία θα φιλοξενήσει αυτόν και τον Πούτιν όταν οι δύο ηγέτες είναι έτοιμοι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Άγκυρα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αυτόν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες «όταν είναι έτοιμοι», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στην τουρκική πρωτεύουσα και ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση διήρκεσε τρεις με τέσσερις ώρες, χαρακτηρίζοντας την «καλή».

Ο Πούτιν έστειλε στην Τουρκία ομάδα χαμηλόβαθμων αξιωματούχων αποτελούμενη από συμβούλους και υφυπουργούς αποφεύγοντας να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και να συναντήσει τον Ζελένσκι.

Σε ανακοίνωσή της, η προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι διαλόγου μεταξύ των πλευρών δεδομένης της «ιστορικής ευκαιρίας» για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, και ότι θα πρέπει να συναντηθούν επί μιας στοιχειώδους κοινής βάσης.

Σχετικά Άρθρα

Εντυπωσιακή η φωταγώγηση του ΚΠΙΣΝ για το 2025

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 12 / 2025 , 8:45 από news_room Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, χιλιάδες επισκέπτες και επισκέπτριες όλων των ηλικιών, είδαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) να μεταμορφώνεται σ’ ένα φωτεινό τόπο γιορτής κατά τη διάρκεια μιας εντυπωσιακής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος […]

Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 1 / 2026 , 17:28 από news_room υπουργείο Πολιτισμού, δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, προχωρά στην αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη της αρχαίας Κρήνης, στη συμβολή των οδών Ανταίου και Γενναίου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία Αμαλίας Μερκούρη, στα Πετράλωνα, όπως πληροφορεί ανακοίνωση του ΥΠΠΟ. Το μνημείο αποκαλύφθηκε το 1976 κατά τη διάρκεια […]