26 °C Athens, GR
23/04/2025

Τελευταια Νέα
Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 χρόνων Με 600 ιερείς της ομογένειας ενισχύονται τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σήμερα 23 Απριλίου, Τετάρτη της Διακαινησίμου, τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε παιδιά από τον Σύνδεσμο «Φλόγα» Τα νέα μόνιμα μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων από την ελληνική κυβέρνηση Η σορός του πάπα Φραγκίσκου μεταφέρθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου όπου θα παραμείνει έως την Παρασκευή σε λαϊκό προσκύνημα Το Πεκίνο δηλώνει ανοικτό σε συζητήσεις με την Ουάσινγκτον Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Κόσμο (Φωτορεπορτάζ) Η Τελετή της Δευτέρας Αναστάσεως στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στη Ντόχα του Κατάρ Σήμερα 22 Απριλίου, Τρίτη της Διακαινησίμου, τιμάται η μνήμη του Αποστόλου Ναθαναήλ και εκ μεταθέσεως η ιερά μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Μόσχας: «Ο Πάπας επέστησε την προσοχή σε περιπτώσεις αδικίας, παραβίασης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διαφόρων μορφών δίωξης που μερικές φορές σκόπιμα καταπνίγονται»

Συχνές πλέον οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα – Έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία της Hellenic train στην Λ. Συγγρού

Συχνές πλέον οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αθήνα - Έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία της Hellenic train στην Λ. Συγγρού

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 4 / 2025 , 7:11 από news_room

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 21:35 της 11ης Απριλίου 2025 έξω από τα γραφεία της Hellenic train στην λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την αστυνομία άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Ζούγκλα όπου ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα έξω από τα γραφεία της Hellenic train και επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

«Προσοχή δεν είναι πλάκα» είπε ο άγνωστος. Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Συγγρού από την οδό Αθανασίου Διάκου έως Καλλιρρόης. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών . Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως έξω από τα γραφεία της εταιρείας ήταν σταθμευμένο ένα δίκυκλο τύπου σκούτερ, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας πάνω στο οποίο ήταν δεμένο με λουκέτο ένα σακ βουαγιάζ . Οι πυροτεχνουργοί δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη καθώς ο μηχανισμός εξερράγη στο χρόνο που είχε αναφερθεί στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα .

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν τραυματισμοί ενώ δεν έχει γίνει γνωστό τι ζημιές προκάλεσε η έκρηξη καθώς η περιοχή είναι αποκλεισμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών . Στο σημείο έχουν σπεύσει και 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train, από την οποία, ευτυχώς, δεν προκλήθηκε τραυματισμός, παρά μόνο μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Η βομβιστική επίθεση που έγινε σήμερα στα γραφεία της Hellenic Train είναι μια απολύτως καταδικαστέα πράξη.

Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, εργαζόμενων και περαστικών, σε ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας και σε ώρα υψηλής κυκλοφορίας.

Τίποτα δεν δικαιολογεί την τρομοκρατία, καμία πράξη βίας δεν αποδίδει Δικαιοσύνη.

Τον λόγο τώρα έχουν οι Αρχές και η Δικαιοσύνη».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης δήλωσε «Η σημερινή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train είναι μια πράξη βίας που δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Την καταδικάζουμε.

Ο δρόμος για Δικαιοσύνη και άμεση απόδοση ευθυνών δεν περνά μέσα από την τρομοκρατία ενός εκρηκτικού μηχανισμού που είχε στόχο απλούς πολίτες και εργαζόμενους».

Η Hellenic Train καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων – Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία

«Η εταιρεία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων οι οποίες πυροδοτούν ένα κλίμα τοξικότητας το οποίο υπονομεύει κάθε πρόοδο» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Train για την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία της στη λεωφόρο Συγγρού.

Παράλληλα , τονίζει πως « αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με θάρρος τον διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ηellenic Train:

«Η Hellenic Train επιβεβαιώνει ότι νωρίτερα σήμερα το βράδυ σημειώθηκε έκρηξη σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κεντρικά γραφεία της στη λεωφόρο Συγγρού. Από το περιστατικό προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές, χωρίς κανένα τραυματισμό – ούτε μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας ούτε μεταξύ διερχόμενων πολιτών.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Η Hellenic Train συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τις αρχές.

Παράλληλα, λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει την ασφάλεια των εργαζομένων της.

Η εταιρεία μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας και εντάσεων οι οποίες πυροδοτούν ένα κλίμα τοξικότητας το οποίο υπονομεύει κάθε πρόοδο.

Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με τον διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη δικαιοσύνη.».

Σχετικά Άρθρα

«20 Χρόνια…Με την Άυρα του Ευρίπου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 4 / 2021 , 20:01 από news_room ΕΞΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Με την Χάρη του Θεού κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια αρχιερατικής διακονίας του Σεβασμιωμάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου. Ως  ευγνωμοσύνη και δοξολογία προς τον Θεό […]

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου - Εύβοιας

Εγκαινιάστηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Σκιάθου – Εύβοιας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 30 / 8 / 2022 , 4:27 από news_room Τα επίσημα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκιάθου-Εύβοιας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στον Υποσταθμό Υψηλής Τάσης Σκιάθου που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου. Τη διασύνδεση εγκαινίασαν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης. Στην […]