13 °C Athens, GR
30/04/2025

Τελευταια Νέα
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αδελφοκτόνος παροξυσμός ο πόλεμος στην Ουκρανία Ρώμη: Χιλιάδες Ρωμαιοκαθολικών πιστών και εκπροσώπων κρατών στο τελευταίο αντίο του Ποντίφικα Φραγκίσκου στο Βατικανό (Εικόνες) Παράταση δηλώσεων καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης: «’Εχουμε αποκλίνει από την γνήσια και αληθινή πίστη μας, το περιεχόμενό της το ουσιαστικό» ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λαμπρός εσπερινός για την Ζωοδόχο Πηγή στον Άλιμο Πέθανε ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας σε ηλικία 74 χρόνων Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σήμερα 30 Απριλίου τιμάται η Ιερά Μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου Την Παρασκευή συνεδριάζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας & Αποκορώνου Η ελευθερία του Τύπου καταρρέει σε όλη την ΕΕ Οικουμενικός Πατριάρχης: «Προσευχόμεθα να εκλεγεί ένας άξιος διάδοχος του Πάπα Φραγκίσκου για να συνεχίσουμε τον οικουμενικό διάλογο» Φάρσα το μήνυμα για τοποθέτηση βόμβας στη Βουλή Δύο φορές την ημέρα θα ψηφίζουν οι 134 Καρδινάλιοι έως την ανάδειξη του νέου Πάπα των Ρωμαιοκαθολικών – Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα παγκοσμίως για τον επόμενο Πάπα Κυριακή του Θωμά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Μπαχρέιν Μήνυμα στο 112 για βόμβα στη Βουλή Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: H Volvo Defense στην DEFEA 2025 για πρώτη φορά

Πρώτο βάθρο της σεζόν για τη Maserati MSG Racing στο Jeddah Corniche Circuit

Πρώτο βάθρο της σεζόν για τη Maserati MSG Racing στο Jeddah Corniche Circuit

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 2 / 2025 , 5:07 από news_room

NEWSROOM | Μετά από ένα δύσκολο πρωινό για τον Jake Hughes, η μέρα του ανήκε με μια δεύτερη εμφάνιση σε μονομαχίες στα Προκριματικά και το πρώτο βάθρο της σεζόν για τη Maserati MSG Racing. Αν και μια καλή μέρα για τον συμπαίκτη του, Stoffel Vandoorne, παραμένει μια από τις «αυτές που θα μπορούσαν να ήταν», καθώς μια τεχνική παράβαση τον οδήγησε να εγκαταλείψει την εντυπωσιακή θέση των κατατακτήριων και πρέπει να παλέψει στο grid από πίσω.

Μια ήσυχη τελική προπόνηση έβαλε τον Τζέικ και τον Στόφελ από τα ραντάρ του ανταγωνισμού να μπουν στις κατατακτήριες, κάτι που ήταν λάθος. Και οι δύο έδειξαν εξαιρετικό ρυθμό στα Προκριματικά Ομίλου, ολοκληρώνοντας τις συνεδρίες τους πιο γρήγορα (Stoffel στον Όμιλο Α) και δεύτεροι ταχύτερα (Ο Τζέικ στον Όμιλο Β) για να κατακτήσουν τα προημιτελικά.

Όντας σε διαφορετικά γκρουπ, η δυνατότητα να μπουν και τα δύο μονοθέσια στους Προκριματικούς Τελικούς ήταν κάτι παραπάνω από εφικτό και ο Τζέικ και ο Στόφελ προσπαθούσαν να μεγιστοποιήσουν τις εμφανίσεις τους στις μονομαχίες για να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο grid. Οι προημιτελικοί ακολούθησαν τον δρόμο της Maserati MSG Racing, και έγινε η μόνη ομάδα με δύο μονοθέσια μέσα στην πρώτη τετράδα, αφού ο Stoffel απέκλεισε τον Sam Bird της McLaren και ο Jake τον Edoardo Mortara της Mahindra. Μόνο ο Oliver Rowland της Nissan και ο Taylor Barnard της McLaren στάθηκαν εμπόδιο σε ένα lock out της Maserati MSG Racing της πρώτης σειράς.

Ήταν στενό μεταξύ Stoffel και Rowland, αλλά το Nissan κράτησε ένα πλεονέκτημα δύο δέκατων στην καρό σημαία. Δυστυχώς, η ιστορία ήταν η ίδια στην άλλη πλευρά του γκαράζ, με τον Τζέικ να μην μπορεί να κρατήσει το πλεονέκτημα του πρώτου γύρου του και να ξεπεράσει τον Μπάρναρντ. Ωστόσο, ήταν ένα δεύτερο lock out για την ομάδα, ένα πολύ δυνατό μέρος και για τους δύο οδηγούς της Maserati MSG Racing για να αρχίσουν να βελτιστοποιούν τις δυνατότητες πόντων του Σαββατοκύριακου.

Η τύχη συνέχισε να μην είναι με το μέρος του Stoffel καθώς, στο post Qualifying parc fermé, ανακαλύφθηκε μια τεχνική παράβαση που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό. Μετά από ένα φανταστικό απόγευμα – τοποθετώντας το μονοθέσιο P3 – ο Βέλγος είχε τα πάντα να κάνει ξανά στον αγώνα καθώς αναγκάστηκε να ξεκινήσει από πίσω.

Όλα τα βλέμματα έπεσαν στον Jake που είχε ανέβει στην αρχική θέση P3 του Stoffel μετά τον αποκλεισμό. Ήταν σχεδόν η τέλεια απόδραση, περνώντας τον Rowland για δεύτερο ως περιστέρι στην πρώτη γωνία και έβαλε αμέσως τον Barnard υπό πίεση για το προβάδισμα του αγώνα. Ο Τζέικ έμεινε από τα δάχτυλα στα νύχια με τους ηγέτες των αγώνων, παραμένοντας απειλή στην πρώτη τριάδα καθώς το πλέγμα άρχισε να εξαπλώνεται.

Η πρώιμη ανάπτυξη του Attack Mode από τους πίσω είδε τον Jake να μειώνει την τάξη, αλλά ήταν μόνο θέμα χρόνου να ανακτήσει τις θέσεις. Παίρνοντας τα δικά του πρώτα δύο λεπτά στο Attack Mode, ανέκτησε την τρίτη θέση και είχε κολλήσει τα μάτια στον Barnard στη δεύτερη θέση.

Ο Stoffel είχε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα από το πίσω μέρος του grid, σκαρφαλώνοντας στο P17 στις πρώτες δύο στροφές. Επιδεικνύοντας τον βελτιωμένο ρυθμό της Maserati Tipo Folgore, ο Stoffel έκανε γρήγορα τον ανταγωνισμό, πίσω στους πόντους πριν ξεκινήσουν τα πρώτα Attack Modes.

Χωρίς Pit Boost σε αυτόν τον αγώνα, ο Jake και ο Stoffel μπόρεσαν να επικεντρωθούν στην κατάλληλη στιγμή για να αναπτύξουν τα τελευταία έξι λεπτά του Attack Mode και να διαχειριστούν την ενέργειά τους καθώς το τέλος του αγώνα πλησίαζε όλο και πιο κοντά. Ο Stoffel είχε ανακατευτεί στο P14, οπότε προσπαθούσε να επωφεληθεί από όσες περισσότερες θέσεις μπορούσε, ενώ ο Jake ήταν ακόμα πολύ στον αγώνα για το βάθρο, προσπαθώντας να βελτιωθεί από τη θέση του στο P3.

Ήταν στις νεκρές στιγμές του αγώνα που και οι δύο οδηγοί της Maserati MSG Racing πήραν την τελευταία τους επίθεση. Όντας μερικοί από τους τελευταίους οδηγούς που ενεργοποιήθηκαν, το δίδυμο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όχι μόνο οι ανταγωνιστές τους ήταν εκτός λειτουργίας επίθεσης αλλά και η διατήρηση ενέργειας για το τέλος του αγώνα. Ο Στόφελ γλίστρησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εξασφαλίζοντας με ικανοποίηση άλλο ένα τελείωμα διπλών πόντων για την ομάδα. Δεν ήταν μόνο ένας τερματισμός με διπλούς πόντους, αλλά και ένας δυνατός καθώς ο Stoffel σχεδόν σκαρφάλωσε από τον τελευταίο στο grid στην πρώτη πεντάδα, με το P6 να είναι η καρό σημαία.

Ο Τζέικ πιάστηκε σε καυγά με τον Μπάρναρντ, προσπαθώντας να πάρει τη δεύτερη θέση από τον συμπατριώτη του. Με το Attack Mode στο χέρι, ο Jake είχε τον ρυθμό και την ενέργεια για να κάνει εύκολα την κίνηση. Παρέσυρε τη McLaren κατεβαίνοντας την κύρια ευθεία, αλλά η βαριά αμυντική οδήγηση από τον Μπάρναρντ οδήγησε τον Τζέικ να κάνει αποφυγή δράσης στον δεύτερο γύρο και να κόψει τη γωνία. Δεν χρησιμοποίησε το πλεονέκτημα για να πηδήξει τη McLaren, γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να παραδώσει τη θέση πίσω, και δεν είχε άλλη επιλογή από το να εγκατασταθεί πίσω του.

Δυστυχώς, με τον Jake’s Attack Mode να εξαντλείται, έπρεπε να επιστρέψει για να παρακολουθήσει την ενέργειά του και τους καθρέφτες του για όσους από πίσω περίμεναν να επιτεθούν σε οποιοδήποτε λάθος του. Δίνοντας προτεραιότητα στην εξασφάλιση τερματισμού στο βάθρο έναντι του κυνηγητού δεύτερου, ο Τζέικ αμύνθηκε υπέροχα για να φέρει τα ασημικά πίσω στην ομάδα, κρατώντας μια καθυστερημένη και εμπνευσμένη ρίψη από τον Τζέικ Ντένις του Andretti.

Στο τέλος της διπλής κεφαλίδας του Jeddah E-Prix, μπορούμε μόνο να πούμε ότι ήταν απίστευτα θετικό για τη Maserati MSG Racing. Τρεις εμφανίσεις σε προκριματικές μονομαχίες και τέσσερις τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βάθρου της χρονιάς, είναι μια μεγάλη βελτίωση από εκεί που η ομάδα άφησε τα πράγματα στην Πόλη του Μεξικού. Η πρόοδος γίνεται μόνο καλύτερη και η ομάδα θα προσπαθήσει να συνεχίσει αυτή την πρόοδο μετά το διάλειμμα ενόψει του εναρκτηρίου E-Prix του Μαϊάμι.

Το Jeddah Corniche Circuit είναι ένα αγωνιστικό σιρκουί δρόμου 6.174 km που κατασκευάστηκε στο λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Jake Hughes, Οδηγός, Maserati MSG Racing: «Η ομάδα ήταν εντυπωσιακή από τότε που μπήκα. Ήταν υπέροχοι και με βοήθησαν πραγματικά να ανέβω την ταχύτητα, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από την πρώτη μας σεζόν μαζί. Είναι μεγάλη τιμή που μπορούμε να φέρουμε στο σπίτι ένα βάθρο τόσο νωρίς στη σεζόν και το ταξίδι μας μαζί. Υπάρχουν πολλά να μάθεις στη Formula E όταν αλλάζεις ομάδα, και έχουν προετοιμάσει εμένα και τον Stoffel πολύ καλά. Αυτό φαίνεται όταν βλέπετε ότι είχαμε και τα δύο αυτοκίνητα στους πόντους σε κάθε αγώνα από το Μεξικό. Αυτός ο αγώνας, χωρίς Pit Boost, εστιάζαμε στην ενέργεια. πότε να το αποθηκεύσετε, να βεβαιωθείτε ότι υπήρχε κάποια ποσότητα στη δεξαμενή για χρήση αργότερα και πότε να αναπτυχθεί. Κάποια στιγμή ήμασταν λίγο πιο πίσω στο πακέτο, P8 ή P9, και ανησυχούσα αν αυτή η στρατηγική θα ήταν καλή, αλλά ευτυχώς έγινε. Όταν ενεργοποίησα το τελευταίο μου Attack Mode και μας έμεναν έξι λεπτά, ήξερα ότι το βάθρο ήταν ανοιχτό. Είναι ένας φόρος τιμής στην ομάδα και πόσο μακριά έχουμε φτάσει σε τέσσερις μόνο αγώνες για να δούμε τον Stoffel να έρχεται από πίσω και να τερματίζει στην P6. Ανυπομονώ πραγματικά για τους επόμενους αγώνες τώρα και μεταφέρω αυτή τη δυναμική προς τα εμπρός, με τον Stoffel και εγώ να κάνουμε μαζί εμφανίσεις στο βάθρο.”

Stoffel Vandoorne, Οδηγός, Maserati MSG Racing: «Αυτός ο αγώνας είναι ένας αγώνας με ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί παρόλο που ήταν υπέροχο να ήρθες από πίσω και να τερματίσεις P6, αισθάνεσαι σαν μια χαμένη ευκαιρία. Αφού προκριθήκαμε τόσο καλά, νιώθω ότι κάτι έμεινε εκεί έξω, και ξέρω ότι είχαμε τον ρυθμό, όπως ο Τζέικ, να παλέψουμε με τους ηγέτες για ένα βάθρο. Ήταν η σειρά του Τζέικ σήμερα και είμαι τόσο χαρούμενος που όχι μόνο βλέπω την ομάδα να κερδίζει ακόμα έναν υπέροχο πόντους, αλλά και που μας βλέπω να φτάνουμε στο πρώτο μας βάθρο της σεζόν. Την επόμενη φορά, θα τα πάμε λίγο καλύτερα, θα ξεκινήσουμε από την προβλεπόμενη θέση για το βάθρο και θα είμαστε εκεί με τον Jake και τους υπόλοιπους, πίσω σε αυτό που μας αξίζει. Η επιστροφή στην P6 και η επιστροφή στην πρώτη ομάδα από πίσω δείχνει μόνο τα μεγάλα βήματα που έχει κάνει η ομάδα και την προσπάθεια που καταβάλαμε όλοι. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, ακόμα κι αν είμαι λίγο απογοητευμένος με αυτό που μοιάζει με χαμένη ευκαιρία.»

Cyril Blais, Team Principal, Maserati MSG Racing: «Ένας απολύτως φανταστικός αγώνας και από τις δύο πλευρές του γκαράζ. Και τα δύο μονοθέσια στους ημιτελικούς των μονομαχιών, ο Τζέικ μετατρέπει την εξαιρετική του θέση εκκίνησης σε βάθρο και ο Στόφελ σημειώνει καλούς πόντους τερματίζοντας στην πρώτη εξάδα. Είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά με τον Stoffel στις κατατακτήριες, μαθαίνοντας από λάθη χθες, οπότε ήταν κρίμα που είχαμε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα που τον έκανε να αποκλειστεί από την πρόκριση. Ωστόσο, ο ρυθμός και η ικανότητά του να ανεβαίνει στο grid απλώς δείχνουν τον ρυθμό και το ταλέντο στο μονοθέσιο. Σκεφτείτε μόνο τι θα μπορούσε να είχε πετύχει αν ξεκινούσε στο κατάλληλο P3 του! Το πρώτο βάθρο του Τζέικ μαζί μας και το πρώτο μας βάθρο της χρονιάς είναι απλώς μια ένδειξη της κατεύθυνσης προς την οποία πηγαίνει αυτή η ομάδα. Τόσο στους προκριματικούς όσο και στη συνέχεια ο αγώνας για να αξιοποιήσει τις καλές εμφανίσεις και να φέρει σπουδαίους βαθμούς για την ομάδα ήταν το τέλειο τέλος ενός επιτυχημένου Σαββατοκύριακου. Η ορμή χτίζεται πραγματικά, και ανυπομονώ να φτάσω στο Μαϊάμι για να κερδίσουμε την πρώτη μας νίκη!».

Maria Conti, Επικεφαλής της Maserati Corse: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το εξαιρετικό αποτέλεσμα που πετύχαμε σήμερα στη Τζέντα! Το πρώτο μας βάθρο της σεζόν είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης όλης της ομάδας. Αυτή η επιτυχία μας δίνει μεγάλο κίνητρο για το μέλλον και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτόν τον νικηφόρο δρόμο! Στο Σαββατοκύριακο του διπλού αγώνα στη Τζέντα, τα διδάγματα ήταν πολλά, ειδικά με την εισαγωγή του «Pit Boost». Η μεταφορά τεχνολογίας από τη Formula E στην 100% ηλεκτρική σειρά Folgore είναι ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά τη διαχείριση ενέργειας και την ικανότητα γρήγορης προσαρμογής στις νέες συνθήκες αγώνων. Αυτές οι δεξιότητες μας δίνουν τη δυνατότητα να μελετάμε συνεχώς και να βελτιώνουμε τις επιδόσεις και την ενεργειακή απόδοση των αυτοκινήτων δρόμου μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα διάλειμμα προετοιμασίας έξι εβδομάδων πριν προσγειωθούμε στο Μαϊάμι, όπου είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε την αξία μας και να συναντήσουμε τους καταναλωτές πολυτελείας μας και όλους τους λάτρεις της Maserati στις ΗΠΑ».

Σχετικά Άρθρα

Η Κυρία Θεοτόκος και οι Παρακλητικοί Κανόνες προς τιμήν της

Η Κυρία Θεοτόκος και οι Παρακλητικοί Κανόνες προς τιμήν της

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 2 / 8 / 2023 , 17:41 από news_room Η Υπεραγία Θεοτόκος και Αειπάρθενος Μαρία είναι θαύμα και μυστήριο που ούτε οι άγγελοι δεν μπορούν να κατανοήσουν· «εξέστη επί τούτο ο ουρανός, και τη γης κατεπλάγη τα πέρατα, ότι Θεός, ώφθη τοις ανθρώποις σωματικώς, και η γαστήρ σου γέγονεν, ευρυχωροτέρα των ουρανών· διό […]

Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Σωτηρίου Στογιάννου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας

Καστορίας Καλλίνικος: Οι καρκινοπαθείς, το Μουσικό Σχολείο, η Σόνια Θεοδωρίδου και ο «Άναρχος Θεός»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 12 / 12 / 2022 , 5:53 από news_room Τοῦ Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου Τήν Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, παρακολούθησα μέ μεγάλο ἐνδιαφέρον τήν μουσική ἐκδήλωση πού διοργάνωσε ὁ Σύλλογος Καρκινοπαθῶν Καστοριᾶς καί συμμετεῖχε τό Μουσικό Σχολεῖο Καστοριᾶς καί ἡ διεθνοῦς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου. Ἄκουσα καί εἶδα μέ μεγάλη προσοχή ὅλη τήν ἐκδήλωση καί […]