10 °C Athens, GR
14/02/2025

Τελευταια Νέα
Με 600 ιερείς της ομογένειας ενισχύονται τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία Μαντινείας και Κυνουρίας Επιφάνιος: Ο Μακαριστός Θεόκλητος και ο Μακαριστός Αλέξανδρος άφησαν πάρα πολλές σπουδαίες υποδομές Πολυαρχιερατικός εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου (Φωτογραφίες) Επέτειος δεκαετούς ποιμαντορίας Μητροπολίτη Νιου Τζέρσεϋ κ. Αποστόλου Εορτάστηκε ο Άγιος Βασίλειος στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου (Φωτορεπορτάζ) Ρωγών Φιλόθεος: «Ζούμε σε έναν κόσμο σκοτεινό, η αλήθεια του Ευαγγελίου έχει σβήσει» – Εσπερινός του Αγ. Βασιλείου στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Οικουμενικός: Είναι απαράδεκτο να εξακολουθούμε σήμερα να ζούμε με φανατισμούς, μικροψυχία και προκαταλήψεις Λαμπρά εορτάστηκε η εορτή του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (Φωτογραφίες) Μητροπολίτης Κορωνείας: «Όλοι μας είμαστε σε σύγχυση, σε κατάσταση ταραχής, αγωνίας, εκνευρισμών» – Λαμπρός εσπερινός του Αγίου Νικολάου στη Καλλιθέα (Φωτογραφίες) Επίσκοπος Φωτικής Νεκτάριος: «Η ομόνοια και η ειρήνη σώζει την οικογένεια» – Λαμπρός εσπερινός του Αγίου Σάββα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών Ο επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός εξελέγη νέος Μητροπολίτης Ατλάντας Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε το νέο Αρχιεπίσκοπο Ελσίνκι και πάσης Φιλανδίας Νέοι επίσκοποι της Ελλαδικής Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Με επιτυχία η ημερίδα για την παρουσία των Θρησκευτικών Λειτουργών στο στράτευμα, ποιμαντικώς και διαχρονικώς Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα του για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Η κυβέρνηση Τραμπ απολύει κρατικούς υπαλλήλους, προειδοποιεί άλλους για μεγάλες περικοπές που θα ακολουθήσουν Ενθρονίστηκε ο Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας Τραμπ και Πούτιν συμφώνησαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο 8ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας Συγχαρητήριο Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον εκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας WSJ: Η Κίνα προσφέρεται να φιλοξενήσει σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Ρωσίας για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία Ο Πρόεδρος της Κοιν. Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο Συνάντηση της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας με τον επικεφαλής του Γραφείου του ΠΟΥ στην Κύπρο Απειλές κατά της ζωής τους δέχονται η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για την υπόθεση των Τεμπών

Κούβα: Στην Αβάνα για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την παράδοση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

cuba orthodoxia news world adologala havana fidel castro

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 1 / 2025 , 5:02 από news_room

«Αυτό για το οποίο θέλω να μιλήσω, θέλω να το μιλήσω με ενθουσιασμό και συγκίνηση, όχι γιατί πρέπει να το πω, αλλά γιατί πηγάζει από την καρδιά, γιατί είναι αυτό που έχει αφυπνίσει μέσα μου αυτός ο τόπος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος. ο οποίος έφθασε στις 22 Ιανουαρίου 2025 στην Κούβα της Λατινικής Αμερικής.

Ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος που επισκέπτεται το νησί της Κούβας , ταξίδεψε ως εκεί προκειμένου να εκπροσωπήσει την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως στους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση είκοσι ετών από τον εγκαινιασμό του Ορθοδόξου Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πρωτεύουσα της χώρας, την Αβάνα, και την παραχώρησή του από τον τότε ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο, στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την άφιξή του Αρχιεπισκόπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο José Martí της Αβάνας, στις 22 Ιανουαρίου 2025, τον υποδέχθηκαν ο επιχώριος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μυρίνης κ. Αθηναγόρα, η εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως της Κούβας, κ. Leira Sánchez Valdivia, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αβάνα κ. Θεόδωρος Τσακίρης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι από το Πρωτόκολλο του Κράτους και τη Διεύθυνση του Αεροδρομίου.

Κατόπιν ακολούθησε σύντομη, σε εγκάρδιο κλίμα σχετική συνομιλία τους στην αίθουσα υποδοχής επισήμων του Αεροδρομίου της Αβάνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος μνημόνευσε την ιστορική επίσκεψη του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας στην Κούβα, το 2004, κατόπιν επισήμου προσκλήσεως του αειμνήστου ηγέτη της χώρας Φιντέλ Κάστρο, και διαβίβασε στην κ. Leira Sánchez Valdivia τις ευχαριστίες της Μητρός Εκκλησίας και της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προσωπικώς, για την αμέριστη φροντίδα και υποστήριξη της Κουβανικής Κυβερνήσεως προς το ορθόδοξο ποίμνιο της χώρας.

Ο κ. Μακάριος στην έναρξη των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την παραχώρηση του Ιερού Ναού στην Αβάνα σημείωσε επίσης: «Η Κούβα είναι μικρή και γι’ αυτό είναι τόσο μεγάλη. Η Κούβα είναι ένας τόπος οικουμενισμού, είναι ελάχιστοι που υπάρχουν στον κόσμο όπως η Κούβα. Επομένως, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε αυτούς τους καιρούς, θέλω να σας πω να νιώθετε περήφανοι που είστε Κουβανοί.

«Έχουν μια πλούσια ιστορία, μια πλούσια κουλτούρα, έχουν τα πάντα και δεν χρειάζεται να αγοράσουν από άλλο έθνος για να αισθανθούν ότι έχουν ιστορία και πολιτισμό. Είναι δικό σου. «Να είσαι περήφανος για την πατρίδα σου, που είσαι Κουβανός», πρόσθεσε.

Ο αρχιεπίσκοπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας τόνισε ότι «η Κούβα είναι τόπος οικουμενισμού και, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ηγέτης αυτού του μεγάλου έθνους, ο Φιντέλ, είχε ένα πολύ οικουμενικό όραμα.

«Αυτός, οι συνεργάτες του, ο Eusebio Leal, έχτισαν αυτόν τον ναό και τον παρέδωσαν στον οικουμενικό πατριάρχη. Ήταν μια χειρονομία επανάστασης για την κατάσταση της στιγμής. Τιμώ και τιμώ με απλό, και ταπεινό τρόπο τη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο. Επίσης, τιμώ τη μνήμη για το γεγονός και την ιστορία, του προηγούμενου μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο οποίος ήταν επίσης συμμέτοχος και υποστηρικτής αυτού του έργου».

Ο Σεβασμιώτατος Μακάριος ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να δουν το ψηφιδωτό που, μαζί με τον Ιερό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό, θυμίζει την ιστορική στιγμή της συνάντησης του Φιντέλ με τον Πατριάρχη Βαρτολομαίο. οικοδόμος όλων αυτών, και είθε να χαρίσει πολλά χρόνια και πολύ ζωή με υγεία και ευημερία στον οικουμενικό μας πατριάρχη», είπε και έδωσε τη θέση του σε ενός λεπτού σιγή και προσευχή.

«Ο Θεός να σας ευλογεί όλους, ο Θεός να ευλογεί την Κούβα», κατέληξε, προτού οδηγήσει μια πομπή στον τάφο του Leal, στον οποίο απέτισε φόρο τιμής.

Προηγουμένως, στην τελετή, μπροστά από τον Ιερό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, η Leira Sánchez Valdivia, από το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του PCC, τόνισε ότι αυτή η γιορτή έχει έναν συμβολισμό εξαιρετικής κληρονομιάς αξίας, πολιτισμού και ιστορικού.

«Απομένουν μόνο λίγες ώρες για τον εορτασμό των δύο δεκαετιών από τον καθαγιασμό του Ιερού Ορθοδόξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ένας ουσιαστικός λόγος που ευνόησε την πάντα αξέχαστη συνάντηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιστράτηγου Φιντέλ Κάστρο.

«Ο αγιασμός αυτού του καθεδρικού ναού έκλεισε ένα σημαντικό στάδιο εργασιών που αναγνώρισε τις προσπάθειες των μελών της Εκκλησίας να τον ενισχύσουν και να διασφαλίσουν την αντοχή του στην κουβανική γη», δήλωσε η Leira Sánchez Valdivia.

Η κατασκευή του ναού, υπενθύμισε, έθεσε πολλές προκλήσεις στους Κουβανούς εργάτες και αρχιτέκτονες, «οι οποίοι τις ανέλαβαν με τον σεβασμό και την προσήλωση που αξίζει ένα έργο που ήταν ήδη κληρονομιά από την ίδρυσή του».

Σημειώνοντας ότι ο καθεδρικός ναός αποτελεί δείγμα κλασικής βυζαντινής αρχιτεκτονικής και φιλοξενεί ειδικές ασημένιες ανάγλυφες εικόνες που διασώθηκαν από πυρκαγιές από την Κύπρο, σημείωσε ότι «συμβολίζει επίσης το σεβασμό για τη συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στις ρίζες της ταυτότητάς μας».

Παρεμπιπτόντως, θυμήθηκε τα λόγια του Eusebio Leal όταν, λίγο πριν τον αγιασμό του ορθόδοξου καθεδρικού ναού, στις 10 Δεκεμβρίου 2003, δήλωσε ότι «όταν το νησί βρισκόταν ακόμα υπό ισπανική κυριαρχία, ο ελληνολατινικός πολιτισμός είχε ιδιαίτερη σημασία. στην κουβανική λογοτεχνία του 19ου αιώνα, όταν αναφέρεται σε εισαγωγικά και αναφορές που ταύτιζαν τα ιδανικά και τις φιλοδοξίες μας για την ανεξαρτησία με αυτή την πηγή ομορφιάς, αρμονίας και δικαιοσύνης πρόσθεσε η Leira Sánchez Valdivia.

Υπενθύμισε επίσης τον Φιντέλ, δηλώνοντας ότι ο ναός είναι δώρο του κουβανικού λαού προς την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, υπογραμμίζοντας έτσι την αναγνώριση και τον σεβασμό για την Εκκλησία και την κοινότητά της στην Κούβα.

Η Leira Sánchez Valdivia τόνισε επίσης ότι ο δρόμος που χτίστηκε από εκείνη την ιστορική συνάντηση μεταξύ Φιντέλ και Μπαρτολομέο μετά τον αγιασμό του καθεδρικού ναού, όταν ο πατριάρχης έδωσε στον ιστορικό ηγέτη της Κούβας τον Τίμιο Σταυρό του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, την υψηλότερη διάκριση που απονέμεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. «δείχνει τη δέσμευση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να είναι μέρος της θρησκευτικής πολυμορφίας του έθνους μας».

«Η υπηρεσία τους προς τον λαό, την κοινότητα, εντάσσεται στην καθημερινή ζωή με την ευαισθησία να βοηθούν και να συνεισφέρουν άνευ όρων, να προσκολλώνται στον κοινωνικό μας ιστό, να είμαστε ευγνώμονες για όλον αυτόν τον πλούτο που πολλαπλασιάζεται στην άμεση σχέση με τον κουβανικό λαό.

«Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αν αναγνωριστεί ο υπερβατικός ρόλος που έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον διαθρησκειακό διάλογο, στην υπεράσπιση των ορθόδοξων χριστιανικών παραδόσεων», είπε.

Αφού ευχαρίστησε τις «συνεχείς εκδηλώσεις αλληλεγγύης που επιδεικνύονται προς το κουβανικό έθνος και τον λαό από τους ηγέτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της μητρόπολης της οποίας αποτελεί μέρος ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου ντε Μίρα», χαιρέτησε αυτήν την ημέρα εορτασμού και εξέφρασε την επιθυμία να αντιπροσωπεύει «τη συνέχεια της κληρονομιάς του Φιντέλ, του Εουσέμπιο Λεάλ και του Πατριάρχη.

Στην αρχή της τελετής,  λόγια καλωσορίσματος απεύθυνε ο  μητροπολίτης Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής, ο οποίος κάλεσε να τερματιστεί η πολιορκία του λαού της Κούβας, «να πάψουμε να είμαστε πρωταθλητές του μίσους και της εχθρότητας» και υπογράμμισε το: « γνωρίστε τον κουβανικό λαό».

Όπως και άλλοι ηγέτες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Miguel Díaz-Canel και όλες τις κουβανικές αρχές και θεσμούς. το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του PCC και τον επικεφαλής του, Caridad Diego· στο Γραφείο του Ιστορικού της Πόλης· στην ελληνική πρεσβεία στην Αβάνα, στους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας και των χριστιανικών κοινοτήτων και στους πιστούς για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Στα λόγια του δεν ξέχασε αυτούς που έχτισαν το ναό. Στους πιστούς που ήρθαν από διάφορες χώρες και σε άλλους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, είπε «σας ευχαριστώ που ήσασταν γενναίοι και ήρθατε να δείτε την πραγματική Κούβα, ειδικά την καρδιά της εδώ στην Αβάνα».

Στην τελετή συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κούβα, Θεόδωρος Τσακίρης, ο οποίος δήλωσε ότι ο αγιασμός του καθεδρικού ναού ήταν μια ιστορική στιγμή, με τη στήριξη της κουβανικής κυβέρνησης και την ώθηση του Φιντέλ Κάστρο.

«Είκοσι χρόνια μετά, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου των Μύρων δεν είναι μόνο τόπος λατρείας για την ορθόδοξη κοινότητα, αλλά μια γέφυρα που ενώνει τον λαό της Κούβας και της Ελλάδας», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι ρίζες της σχέσης μεταξύ των δύο εθνών βρίσκονται σε «συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό, πολιτιστικούς δεσμούς και πνευματική κληρονομιά».

«Αυτός ο καθεδρικός ναός μας υπενθυμίζει ότι έχουμε την ευθύνη να συνεχίσουμε να χτίζουμε στη βάση αυτών των στέρεων δεσμών, κοιτάζοντας μαζί με αισιοδοξία στο μέλλον», κατέληξε Θεόδωρος Τσακίρης.

Ο Επίσκοπος Μυρίνης, περιφερειάρχης, για την Κούβα και την Καραϊβική, κ. Αθηναγόρας, ο οποίος πριν από δύο δεκαετίες, τότε μητροπολίτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, ήταν επίσης υποστηρικτής και συμμετείχε στην εγκατάσταση του ναού στην κουβανική πρωτεύουσα –, Είπε ότι στη σύλληψη και την πρόοδο του έργου εκτίμησε τη σχέση μεταξύ Fidel και Leal και άλλων που ανέλαβαν το έργο, που εξέφραζε την πραγματικότητα «μιας σπουδαίας οικογένειας και ενός πατέρα που εμπιστεύεται τα παιδιά του».

Μιλώντας για τις προσπάθειες στην αρχή και τη συμβολή του Leal, υπενθύμισε ότι ο Ιστορικός της Αβάνας είχε από την αρχή τον χώρο «σχεδιασμένο, σχεδιασμένο στο μυαλό του».

Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, «είμαστε ευγνώμονες σε αυτό το υπέροχο γραφείο, το γραφείο του Ιστορικού της Πόλης, γιατί έχει μια οργανωμένη σύνοψη. «Λειτουργεί με την τέχνη, ασχολείται με την κοινωνική εργασία στον δήμο της Παλιάς Αβάνας, αλλά και σε ολόκληρη την Κούβα, και έχει οργανισμούς αφιερωμένους σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού που σχετίζονται με την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της πόλης».

Ευχαρίστησε επίσης τη Σχολή Εργαστηρίου Gaspar Melchor de Jovellanos, του OHC, «γιατί ήταν οι αρχιτέκτονες, οι εργάτες, οι σχεδιαστές».

Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα εορτασμών για τα 20 χρόνια από τον αγιασμό του Ιερού Ορθοδόξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου των Μύρων περιλαμβάνει πάνελ για την κατασκευή και την ιστορία του ναού, επισκέψεις σε θρησκευτικούς χώρους και κοινωνικό έργο των Ορθοδόξων.

Επιπλέον, η λειτουργία, οι φωτογραφικές εκθέσεις Εκκλησιαστική ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κούβα, Ιστορικές στιγμές Μεγάλης Συνάντησης και Ζωντανής Παρουσίας των Κοινοτήτων μας.

Κούβα: Στην Αβάνα για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την παράδοση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Κούβα: Στην Αβάνα για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την παράδοση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Κούβα: Στην Αβάνα για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την παράδοση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Κούβα: Στην Αβάνα για τους εορτασμούς των 20 χρόνων από την παράδοση του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 14 / 2 / 2022 , 12:23 από news_room Πραγματοποιήθηκε η τελετή διαβεβαίωσης του Νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας, στο Προεδρικό Μέγαρο Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου. Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας […]

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 20 / 9 / 2022 , 20:07 από news_room Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός ΚυριάκοςΜητσοτάκης όπου την Τετάρτη το βράδυ θα παραστεί στη δεξίωσηπου παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.  Το πλήρες πρόγραμμα του πρωθυπουργού:   Σήμερα, Τρίτη, θα συναντηθεί στις […]