32 °C Athens, GR
16/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Με επιτυχία διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν τα Α΄ Θεσσαλονίκης Παύλεια

Με επιτυχία διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν τα Α΄ Θεσσαλονίκης Παύλεια

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 7 / 2024 , 16:49 από news_room

Με επιτυχία διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν τα Α΄ Θεσσαλονίκης Παύλεια

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πληθωρική συμμετοχή των ευλαβών χριστιανών της Θεσσαλονίκης, διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις « Α΄ Θεσσαλονίκης Παύλεια», με επίκεντρο τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, στην ομώνυμη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Οι Εκδηλώσεις άρχισαν το βράδυ της Πέμπτης 20ης Ιουνίου 2024 με Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, την οποία τέλεσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, κηρύσσοντας και τον θείο λόγο με θέμα: «Τούτο εστί το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός ημών» (Α΄ Θεσ. 4, 3)

Από την ημέρα αυτή μέχρι και την Τρίτη 2 Ιουλίου, σε όλους τους Ενοριακούς και Προσκυνηματικούς Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ετελείτο καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, Ιερές παρακλήσεις του Αποστόλου Παύλου και επίκαιρες ομιλίες με θέμα τον μεγάλο Απόστολο Παύλο και κυρίως την ανάλυση των Α΄ και Β΄ προς Θεσσαλονικείς επιστολών του.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος κατ’ αυτές τις ημέρες μετέβη στους εξής Ιερούς Ναούς:

Το Σάββατο 22 Ιουνίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Τούμπας, όπου προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, στην οποία τον θείο λόγο κήρυξε ο Διάκ. Ιάκωβος Αθανασόπουλος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, χειροτόνησε Διάκονο τον έγγαμο κ. Δημήτριο Ιωσηφίδη, πτυχιούχο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, τον οποίον προσφώνησε καταλλήλως και στην συνέχεια προεξήρχε στον Εσπερινό της Γονυκλισίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος, με την συμμετοχή και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου , κήρυξε τον θείο λόγο και προεξήρχε και στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος ανά τας οδούς της Ενορίας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο, με τον οποίον συλλειτούργησαν στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό , ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης .

Την Τρίτη 25 Ιουνίου το απόγευμα και το πρωί της Τετάρτης 26ης Ιουνίου προεξήρχε στις Ιερές Ακολουθίες του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Οσίου Δαυΐδ του Θεσσαλονικέως – Μονή Λατόμου, κήρυξε ο ίδιος τον θείο λόγο κατά τον Εσπερινό , ενώ στην Θεία Λειτουργία ομίλησε ο Πρωτοπρεσβ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ .

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων και του Παναγιωτάτου κ. Φιλοθέου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων, με την συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου και του Παναγιωτάτου κ. Φιλοθέου .

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προεξήρχε στην Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Ναό ανά τις οδούς της Ενορίας, η οποία κατέληξε στο παρακείμενο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αποστόλου Παύλου (Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης), όπου ετελέσθη υπαιθρίως ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  και ο Παναγιώτατος ομίλησε με θέμα: «Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις, άς εδιδάχθητε» (Β΄ Θεσ. 2,15).

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, στον πανηγυρίζοντα Βυζαντινό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, με την συμμετοχή Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου ), ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος (ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ).

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Μητροπολίτης κ. Φιλόθεος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων – Ακροπόλεως , όπου κήρυξε και τον θείο λόγο , ενώ στη συνέχεια προεξήρχε στην Λιτάνευση της Εικόνος των Αγίων και των ιερών τους λειψάνων, ανά τας οδούς της Ενορίας .

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου το πρωί, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον ως άνω πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό , ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοδιάκ. Σπυρίδων Καραταΐδης .

Το βράδυ της Δευτέρας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου ετελέσθη η Καταληκτήρια Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου «Πάντων Ελπίς» με αφορμή την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχέρναις , στην οποία ο Παναγιώτατος προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο.

Οι Λατρευτικές Εκδηλώσεις των « Α΄ Θεσσαλονίκης Παύλειων» σήμαναν ένα πνευματικό συναγερμό για το Ορθόδοξο Πλήρωμα (ιερό Κλήρο, μοναστικές Αδελφότητες και τον πιστό Λαό) της Θεσσαλονίκης, ιδίως σε ημέρες κρίσιμες και χαλεπές, με πολλές προκλήσεις και παντοειδείς πειρασμούς, αποτελώντας ουσιαστική ευκαιρία πνευματικού αναβαπτισμού, πνευματικής «περιτείχισης» και διαφύλαξης από κάθε προσβολή.

 

Σχετικά Άρθρα

Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ στη Θ. Λειτουργία των Χριστουγέννων : Ας φέρουμε δώρα όπως οι Μάγοι!

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 26 / 12 / 2020 , 13:29 από news_room Πατριαρχείο Ρουμανίας: Πατριάρχης Δανιήλ Θ. Λειτουργία των Χριστουγέννων : Ας φέρουμε δώρα όπως οι Μάγοι! Ο Πατριάρχης Ρουμανίας γιόρτασε την Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι την Παρασκευή. Στην πατρίδα του, ο Πατριάρχης Ντάνιελ εξήγησε τη σημασία των δώρων των Μάγων […]

Μπάιντεν και Σούνακ συζήτησαν για την Κίνα και την Ουκρανία - συμφώνησαν να ανταλλάξουν επισκέψεις

Μπάιντεν και Σούνακ συζήτησαν για την Κίνα και την Ουκρανία – συμφώνησαν να ανταλλάξουν επισκέψεις

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 3 / 2023 , 9:44 από news_room Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν για την «όλο και πιο διεκδικητική στάση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος» στη διάρκεια συνομιλίας που είχαν χθες, Δευτέρα, στο Σαν Ντιέγκο. Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επισκεφθεί ο ένας τη χώρα […]