35 °C Athens, GR
14/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΗΠΑ: Πιθανή η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντ. Τραμπ μετά από πυροβολισμούς στην προεκλογική του εκστρατεία Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους θανάτους λόγω θερμότητας – Δεκάδες νεκροί λόγω υψηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο

Η πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Καναδά με την σειρά αναλύπτοντας τους Αγίους συμπλήρωσε 100 επεισόδια

Greek-Orthodox-Cathedral-Annunciation-Of-The-Virgin-Mary-Church-Toronto_2

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 7 / 2024 , 13:57 από news_room

Η πρωτοβουλία της Αρχιεπισκοπής Καναδά με την σειρά αναλύπτοντας τους Αγίους συμπλήρωσε 100 επεισόδια

Καθώς γιορτάσαμε τη λαμπρή γιορτή της Αγίας Πεντηκοστής και της Καθόδου του Αγίου Πνεύματος και προσβλέπουμε στον εορτασμό της Κυριακής των Αγίων Πάντων, η I. Αρχιεπισκοπή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι μόλις κυκλοφόρησε το εκατοστό επεισόδιο του «Ανακαλύπτοντας τους Αγίους».

Αυτή η σειρά στο YouTube, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, είναι μια πρωτοβουλία των Υπηρεσιών Διαδικτύου και Κοινωνικών Μέσων της Ι. Αρχιεπισκοπής.

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων είναι μια ακόμη υπενθύμιση για το κάλεσμά μας ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί να είμαστε άγιοι, να είμαστε ένα με τον Θεό.

Τα επεισόδια «Ανακαλύπτοντας τους Αγίους» τα οποία είναι διάρκειας ενός λεπτού το καθένα, περιλαμβάνουν μερικούς από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς αγίους, όπως τον Άγ. Νικόλαο τον Θαυματουργό, τον Άγ. Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο, την Αγ. Βαρβάρα την Μεγαλομάρτυρα και την Αγ. Αικατερίνη τη “Νύμφη του Χριστού”.

Περιλαμβάνει επίσης επεισόδια για λιγότερο γνωστούς, αλλά όχι λιγότερο αγίους άνδρες και γυναίκες ανά τους αιώνες που “αγωνίστηκαν και τερμάτισαν τον καλό αγώνα, διατήρησαν την πίστη” (2 Τίτ 4:7), όπως η Αγία Μάρτυς Ακυλίνα της Συρίας, ο Σεβαστός Σεραπίων ο Σινδονίτης και η Αγία Νίνα, η Διαφωτίστρια της Γεωργίας.

Σας ενθαρρύνουμε να παρακολουθήσετε και να μοιραστείτε αυτά τα βίντεο με την οικογένεια και τους φίλους σας, για να μάθετε για τους Αγίους και να εμπνευστείτε από αυτούς, ώστε να γίνουμε όλοι ένα στον όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Δείτε τα επεισόδια πατώντας εδώ 

Σχετικά Άρθρα

Η ορκωμοσία της δικτατορίας και ο σκυθρωπός βασιλιάς – Η ιστορία πίσω από την ιστορική φωτογραφία 7

Η ορκωμοσία της δικτατορίας και ο σκυθρωπός βασιλιάς – Η ιστορία πίσω από την ιστορική φωτογραφία

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 13 / 1 / 2023 , 21:10 από news_room Φωτογραφία Άρθρου: Ανάκτορα Τατοΐου, 26 Απριλίου 1967, ορκωμοσία της κυβέρνησης των συνταγματαρχών. Πρώτη σειρά από αριστερά: υπουργός προεδρίας της κυβερνήσεως, συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος· πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κόλλιας· βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄· αντιστράτηγος Γρηγόριος Σπαντιδάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας· τέρμα δεξιά: Νικόλαος Οικονομόπουλος, υπουργός Βιομηχανίας, […]

Αυστραλίας Μακάριος: “Η πηγή της δυνάμεώς μας να είναι ο Χριστός” – Adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 25 / 11 / 2020 , 16:07 από Αυστραλίας Μακάριος: “Η πηγή της δυνάμεώς μας να είναι ο Χριστός”  “Η πηγή της δυνάμεώς μας να είναι ο Χριστός”, υπογράμμισε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, ιερούργησε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, […]