35 °C Athens, GR
14/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ ΗΠΑ: Πιθανή η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντ. Τραμπ μετά από πυροβολισμούς στην προεκλογική του εκστρατεία Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους θανάτους λόγω θερμότητας – Δεκάδες νεκροί λόγω υψηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια» Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιρλανδίας στην Κύπρο Επίσκεψη ρωμαιοκαθολικών φοιτητών-στελεχών του Βατικανού στην Ιερά Σύνοδο

Για 4η χρονιά τα βραβεία για την ανάδειξη των πιο πετυχημένων συνεργασιών στο χώρο της Υγείας   

Για 4η χρονιά τα βραβεία για την ανάδειξη των πιο πετυχημένων συνεργασιών στο χώρο της Υγείας   

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 7 / 2024 , 16:34 από news_room

Για 4η χρονιά τα βραβεία για την ανάδειξη των πιο πετυχημένων συνεργασιών στο χώρο της Υγείας   

Αθήνα, 3 Ιουλίου, 2024- Τα Patient Partnerships Awards 24, διοργανώνονται από την Boussias Events και το Health Daily, με στόχο να αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές που αφορούν τις συνεργασίες στον τομέα της Υγείας και στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των ευάλωτων πληθυσμών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επίσης, τα Patient Partnerships Awards 24 θα αναδείξουν μεταξύ άλλων και την κινητοποίηση νέων ενεργειών που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και που ωφελούν συνολικά τους ασθενείς και το σύστημα Υγείας.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΜΚΟ, και εταιρείες και φορείς ανεξαρτήτως κλάδου που επενδύουν σε προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης των ασθενών σε θεραπείες.

Τη διαδικασία αξιολόγησης θα αναλάβει ανεξάρτητη επιτροπή, μέλη της οποίας είναι εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο της Υγείας. Πρόεδρος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Χρήστος Λιονής, ομότιμος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την Ψυχική Υγείας της Παγκόσμιας Εταιρίας Γενικής Ιατρικής.

Ο κ. Λιονής με δήλωσή του αναφέρει σχετικά με τα φετινά βραβεία: «Τα Patient Partnerships Awards πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που τόσο η σημασία και η κατανόηση της έννοιας του να υποφέρει κανείς (suffering) διαβάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, σε μια περίοδο που παγκόσμιες κρίσεις επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο την ευημερία και την ευτυχία όλων μας, και ιδιαίτερα αυτών που ζουν κάτω από την εμπειρία ενός χρόνιου νοσήματος και αναπηρίας, καθώς και των οικογενειών και των προσώπων που τους φροντίζουν.

Η αναφορά στο νόημα και στον σκοπό της ζωής γίνεται ολοένα και ποιο φανερή στη βιβλιογραφία, ίσως ως ένα αντιστάθμισμα ή εργαλείο για τη μείωση της κατάστασης εκείνου που υποφέρει. Στην κατεύθυνση αυτή η ανάδειξη της συμπονετικής φροντίδας ως απαραίτητης δεξιότητας των επαγγελματιών υγείας, αλλά και προϋπόθεση για τη δική τους ικανοποίηση, έρχεται να συμπληρώσει το στοχασμό του φετινού διαγωνισμού.

Χρειάζεται να προσεγγίσουμε με ενσυναίσθηση και συμπόνια τους ασθενείς, όχι μόνο για την ανακούφιση του πόνου τους, αλλά και για τη δική μας ικανοποίηση και ευημερία. Είναι εύκολο; Όχι, μια και χρειάζεται παιδεία και καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας και κινητοποίησης (motivation) που θα επενδύσουν πάνω στις βιωμένες εμπειρίες.

Το θέμα της σύζευξης (integration) των διάφορων πεδίων και τομέων της φροντίδας υγείας είναι ψηλά σήμερα στην ατζέντα της πολιτικής και επιστημονικής συζήτησης και αυτό είναι πολύ θετικό.

Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στην προσέγγιση των ευάλωτων ομάδων και στη διαχείριση των προβλημάτων υγείας τόσο των δικών τους όσο και των οικογενειών τους, καθώς και των προσώπων που τα φροντίζουν είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα σήμερα που συζητείται η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών σε μια εποχή που η καθημερινή ένταση και η αβεβαιότητα από τις πολλαπλές κρίσεις χρειάζονται όσο ποτέ έναν άλλο λόγο ποτισμένο από ενσυναίσθηση, σεβασμό στις αξίες του άλλου και αλληλεγγύη».

Τα βραβεία πραγματοποιούνται υπό τις Αιγίδες των Π.Ε.Φ, Σ.Α.Φ.Ε.Ε. και Pharma Innovation Forum Greece.

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος : «Η εξαγγελία του Ευαγγελίου στον 21ο αιώνα»

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 9 / 9 / 2021 , 21:05 από news_room Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου την οποία παρέδωσε στη Σύναξη των Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, με τίτλο «Η εξαγγελία του Ευαγγελίου στον 21ο αιώνα». Ευαγγέλιον Για να μπορούμε να μιλήσουμε για την εξαγγελία του ευαγγελίου στον 21ο αιώνα πρέπει […]

Αρχιερατική Αγρυπνία στον Ι.Ν. της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος για την Παναγία, τους Αποστόλους & τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 21:48 από news_room Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, […]