33 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

DRINK PINK 2024: Ήρθε και φέτος η ώρα της απόλυτης εκδήλωσης ερυθρωπών οίνων στο ΚΠΙΣΝ

DRINK PINK EKTHESI KRASION KOKKINON ROZE KPISN ATHINA ELLADA ADOLOGALA

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 6 / 2024 , 16:24 από news_room

DRINK PINK 2024: Ήρθε και φέτος η ώρα της απόλυτης εκδήλωσης ερυθρωπών οίνων στο ΚΠΙΣΝ

ΑΘΗΝΑ | Το Drink Pink είναι η μοναδική, και καθιερωμένη εδώ και 12 χρόνια, έκθεση της Αθήνας αφιερωμένη αποκλειστικά στην κατηγορία των ροζέ κρασιών. Φέτος, με τη συμμετοχή πάνω από 150 ετικετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό διεξάγεται την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 (13:00 – 20:00), στην αίθουσα «Φάρος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το ροζέ κρασί είναι παγκόσμια τάση και η κατανάλωσή του αναπτύσσεται ραγδαία και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η έκθεση «Drink Pink» ξεκίνησε το 2013 και έχει συμβάλλει σημαντικά στην εδραίωση των ροζέ οίνων και στην ελληνική αγορά. Σήμερα η εκδήλωση αποτελεί την κορυφαία ετήσια συνεύρεση όλων των «ροζέ οινόφιλων» και σημαντικό ενημερωτικό γεγονός για όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, καθώς τα ροζέ κρασιά διεκδικούν πλέον σημαντικό μερίδιο αγοράς στις λίστες κρασιών των εστιατορίων και στα σημεία λιανικής πώλησης. Στόχος της έκθεσης είναι να βοηθήσει κάθε ενδιαφερόμενο να επιλέξει τα ροζέ κρασιά που θα καταναλώσει φέτος το καλοκαίρι, δοκιμάζοντας ελεύθερα όσα κρασιά επιθυμεί ανάμεσα στις 150 και πλέον ετικέτες της έκθεσης.

Το ροζέ κρασί είναι παγκόσμια τάση περίπου από το 2010 και δεν λέει να κοπάσει. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα που αφορά 30 χώρες και δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο, παρά τη συνεχόμενη ανοδική πορεία τους σε παραγωγή, κατανάλωση και αξία εδώ και περίπου μια δεκαετία, η ανάπτυξή των ροζέ οίνων προβλέπεται μεγάλη τουλάχιστον για άλλα 10 χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, από τα 3,2 δισ. δολάρια το 2023, η αξία τους εκτιμάται πως θα φτάσει τα 5,6 δισ. δολάρια μέχρι το 2033 (συμπεριλαμβάνονται τα ενισχυμένα και τα αρωματισμένα ―τύπου βερμούτ― ροζέ κρασιά). Με άλλα λόγια, έως το 2033 ο σύνθετος ρυθμός ανάπτυξης της συγκεκριμένης κατηγορίας οίνων στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να αυξάνεται κατά 5,5% ετησίως.

Για τη χώρα μας, αν και δεν υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία, είναι σαφές από την προσφορά πως η συγκεκριμένη κατηγορία τραβά πάνω της το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλων: όλα τα γνωστά οινοποιεία της χώρας προτείνουν τουλάχιστον μία ετικέτα ροζέ κρασιού και πολύ συχνά δύο, η μία σε εκδοχή «τύπου Προβηγκίας», δηλαδή σε πολύ ανοιχτό ροζέ χρώμα και η άλλη σε πιο «παραδοσιακή» εκδοχή, δηλαδή σε πιο σκούρο χρώμα και πιο μεστή γεύση. Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink» συμμετέχουν ροζέ κρασιά κάθε είδους και στυλ από πολλές διαφορετικές ποικιλίες αμπέλου και απ’ όλη τη χώρα καθώς και το εξωτερικό.

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ροζέ κρασιά που θα μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες βρίσκονται στον ιστότοπό της, www.drinkpink.gr. Όπως πάντα, το Drink Pink είναι μια έκθεση κρασιών που διοργανώνεται χωρίς τη φυσική παρουσία των οινοπαραγωγών τους· μία εξειδικευμένη ομάδα οινοχόων φροντίζει για τη σωστή διαχείριση των κρασιών ώστε αυτά να παρουσιάζονται στο κοινό σε άψογες συνθήκες γευστικής δοκιμής. Οι επισκέπτες αυτοσερβίρονται ελεύθερα έχοντας μπροστά τους σε ειδική ανάρτηση όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν για κάθε κρασί, καθώς επίσης και στον πρωτότυπο κατάλογο της έκθεσης που περιλαμβάνετε στην έκθεση.

Σχετικά Άρθρα

Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 4η Διεθνή Συνάντηση για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην 4η Διεθνή Συνάντηση για την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 1 / 2024 , 11:51 από news_room Στο πλαίσιο του ετησίου Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία της Ουκρανίας και με την πρόσκληση της Ελβετικής Ομοσπονδίας η τέταρτη κατά σειρά συνάντηση εκπροσώπων 83 κρατών και θεσμών με θέμα την προώθηση της ειρήνης στην Ουκρανία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε […]

Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 10 / 2020 , 11:55 από Νέα Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας εξελέγη η Λιλίκα Θλιβίτου, που διαδέχεται στη θέση του Προέδρου του ιστορικού σωματείου, τον πρόεδρο του ΕΝΟΑ Εδμόνδο Κασιμάτη, που απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου, κτυπημένος από τη νόσο του κορονοϊού. Η κα Θλιβίτου, μέχρι προχθές και επί σειρά εννέα […]