31 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 12 / 6 / 2024 , 2:43 από news_room

Ένας νέος Πρεσβύτερος προστέθηκε στη χορεία των κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, την Τρίτη, 11 Ιουνίου. Ο λόγος για τον π. Γεώργιο Βρυώνη, ο οποίος έλαβε τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης δια των σεπτών χειρών του Ποιμενάρχου του, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου. Η χειροτονία του π. Γεωργίου τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Παναγίας «Άξιον Εστί», στο Northcote της Βικτώριας. Στη χαρά του νέου Πρεσβυτέρου συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, πλειάδα κληρικών από την Πολιτεία της Βικτώριας και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, μεταξύ των οποίων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, και ο κατά σάρκα αδελφός του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, με τη σύζυγό του, Αικατερίνη.
Κατά τον νουθετήριο λόγο του, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος απηύθυνε πνευματικές συμβουλές στον π. Γεώργιο, παροτρύνοντάς τον, μεταξύ άλλων, να δίδει «το παράδειγμα της συγχωρητικότητος, της υπομονής και της αδιάκριτης αγάπης προς πάντας». Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο νέος Πρεσβύτερος θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας, εστίασε στην αγαθή συγκυρία της τελέσεως της χειροτονίας αυτού κατά την ημέρα εορτασμού των ονομαστηρίων του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Παναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου. «Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμά Του θα σε εμπνέει, η προσωπικότητά Του θα σε φωτίζει, τα χαρίσματά Του θα αποτελούν κλήση για τη δική σου ζωή, η αυτοθυσία Του, η αγάπη Του και η καλοσύνη της καρδιάς Του θα σε καθοδηγούν», σημείωσε.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εκ νέου στο σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου, για να καταθέσει τις ολόκαρδες ευχές του ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου Λαού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας: «Όλοι μαζί, από τα βάθη της καρδιάς μας, ευχόμαστε και προσευχόμαστε τα έτη Του να είναι πολλά και ευλογημένα, να Του δίδει ο Θεός δύναμη και υγεία, για να συνεχίσει την τετιμημένη πατριαρχική πορεία που είναι προς δόξαν Χριστού και σωτηρίαν ψυχών».
Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος απηύθυνε τις δέουσες ευχές και στον, επίσης εορτάζοντα τα ονομαστήριά του, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο. Ομίλησε δε με θερμούς λόγους για τον Θεοφιλέστατο, σημειώνοντας την πολλή αγάπη και τον ανυπόκριτο σεβασμό που τρέφει για τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και εξαίροντας την ταπεινή και θυσιαστική διακονία του σε όποια θέση και διακόνημα τού αναθέτει η Εκκλησία. Στην αντιφώνησή του, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το παράδειγμα αγάπης που δίδει στους Επισκόπους και στους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ο οποίος αντιφώνησε καταλλήλως, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του για τη διαρκή πρόοδο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου.

northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6) northcote arxiepiskopos makarios eidiseis nea orthodoxia news ecclesia adologala (6)

Σχετικά Άρθρα

Τρισάγιο επί του σκηνώματος του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τρισάγιο επί του σκηνώματος του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 1 / 2023 , 21:18 από news_room Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του σκηνώματος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου τέλεσε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ .Ιερώνυμος στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου. Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας και Φθιώτιδος κ. Συμεών, […]

agios_konstantinos_ilioupoli_theia_leitoyrgia_ieros_naos_2022 (1)

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης στην Ηλιούπολη – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 5 / 2022 , 18:16 από news_room NewsRoom| Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Σάββατο 21 Μαϊου 2022 ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία της εορτής των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό της Ηλιούπολης των Αθηνών. Στον Όρθρο και στην Θ. Λειτουργία αδεία και ευλογία του […]