31 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία Έκτακτη κινητοποίηση για τον καιρό – Ποιες περιοχές είναι σε RED CODE ΗΠΑ: Ο Μαδούρο επιστρέφει στο δικαστήριο για την υπόθεση ναρκωτικών Ιαπωνία: Συναγερμός μετά από κινεζικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Ειρηνικό Λεμεσός: Καταδίκη τριών εταιρειών για σοβαρές παραβάσεις ασφάλειας στην εργασία Δημόσια διαβούλευση για το νέο εθνικό σχέδιο AI της Κύπρου Εμπορία ανθρώπων και ειρήνη στο επίκεντρο συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Νικήτα με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τα Ποσειδώνια 2024 άνοιξαν τις πύλες τους – Παρουσία του Πρωθυπουργού η επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων 2024

Τα Ποσειδώνια 2024 άνοιξαν τις πύλες τους - Παρουσία του Πρωθυπουργού η επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων 2024

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 6 / 2024 , 14:32 από news_room

Τα Ποσειδώνια 2024 άνοιξαν τις πύλες τους
Με ρεκόρ εκθετών και εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων η 28η διοργάνωση των Ποσειδωνίων καλωσορίζει την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα στο «σπίτι της ναυτιλίας»

Παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Ελλήνων και ξένων υπουργών, Ευρωπαίων αξιωματούχων και προέδρων όλων των μεγάλων διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων 2024 στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Athens Metropolitan Expo.

Τα Ποσειδώνια 2024 είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στη σχεδόν 60χρονη ιστορία της έκθεσης, με περισσότερους από 2.000 εκθέτες από 82 χώρες και 23 εθνικά περίπτερα έτοιμα να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo, ο οποίος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να καλύψει την χωρίς προηγούμενο φετινή ζήτηση από εκθέτες. Επιπλέον, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν συνολικά 68 ναυτιλιακά συνέδρια, φόρουμ και σεμινάρια.

Οι διοργανωτές είναι έτοιμοι να υποδεχθούν στο εκθεσιακό κέντρο περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου και εκτιμούν ότι τα φετινά Ποσειδώνια θα αποφέρουν έσοδα 80 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία, κυρίως στους τομείς της φιλοξενίας, της διοργάνωσης εκδηλώσεων, των μεταφορών και της εστίασης.

Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε περισσότερους από 800 κορυφαίους ηγέτες της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, που παρευρέθηκαν στην τελετή έναρξης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επαίνεσε τους διοργανωτές των Ποσειδωνίων για τη δέσμευση και την αφοσίωσή τους και αναφερόμενος στους πλοιοκτήτες τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο χώρος του οποίου ηγείστε, βρίσκεται μπροστά σε αλλαγές που θα καθορίσουν το αύριο των θαλάσσιων μεταφορών. Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας σε κάθε μάχη που θα δώσει η ελληνική ναυτιλία για να δυναμώσει αυτή η αλυσίδα αξίας, με επίκεντρο τη χώρα μας: από την πράσινη μετάβαση μέχρι τα ασφαλή λιμάνια και από την αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων μέχρι την ενίσχυση του έμψυχου υλικού με τις δεξιότητες που απαιτούν οι εξελίξεις. Και σε μια εποχή όπου η Ευρώπη ‘ψάχνεται’ να προσδιορίσει την έννοια της στρατηγικής αυτονομίας, ήρθε η ώρα να αντιληφθεί ότι η ναυτιλία, η ευρωπαϊκή ναυτιλία, η ελληνική ναυτιλία, που αποτελεί τη σημαντικότερη δύναμη εντός της ευρωπαϊκής ναυτιλίας, θα παίξει σε αυτή τη στρατηγική αυτονομία έναν καθοριστικό ρόλο».

Η κα Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε: «Η ναυτιλία είναι η άρθρωση του σώματος της ανθρωπότητας. Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με σύμπλευση, ενωμένοι. Μαζί, θα μετατρέψουμε τις προκλήσεις που βιώνουμε, αλλά και τις προκλήσεις που θα έρθουν σε ευκαιρίες εξέλιξης, προόδου και σταθερότητας».
Και πρόσθεσε: «Τα Ποσειδώνια ενισχύουν τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, παράγουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και παρουσιάζουν καινοτομίες και προτάσεις στα σύγχρονα δεδομένα, αλλά και ζητούμενα της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Συχνά αναφερόμαστε στα επιτεύγματα του κλάδου μας ως ‘το θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας’. Είναι δελεαστικό να το κάνει κανείς αυτό, όταν προσπαθεί να καταλάβει πώς ένα μικρό έθνος 11 εκατομμυρίων ανθρώπων μπορεί να φιλοξενεί τον μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο στόλο στον κόσμο – με πάνω από 5.500 ποντοπόρα πλοία, δεξαμενόπλοια, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και άλλα, να δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο διατηρώντας εύρυθμη την παγκόσμια οικονομία.

»Αυτό το ‘θαύμα’ προέρχεται από τις ναυτικές παραδόσεις της χώρας μας, που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω και οι οποίες αφενός αξιοποιούν την ευελιξία της ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης και αφετέρου επιτρέπουν στην καινοτομία να αναπτύσσεται με ορίζοντα έναν κόσμο χωρίς σύνορα».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ως διοργανωτές των Ποσειδωνίων, είμαστε υπερήφανοι που μέσα από την Έκθεσή μας, τις αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια που την πλαισιώνουν, προβάλλουμε τα επιτεύγματα της ναυτιλίας και τα οφέλη που φέρνει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο».

Τα Ποσειδώνια είναι η πρώτη έκθεση στην Ελλάδα που έλαβε πιστοποίηση ISO ως βιώσιμη εκδήλωση, γεγονός που αναδεικνύει τη δέσμευση των διοργανωτών να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να μεγιστοποιήσουν τα οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Τα Ποσειδώνια 2024 διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Επιτροπής Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Aνάκτορο Αρχανών: Οι Μινωίτες το προστάτευαν από τις φυσικές καταστροφές

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 12 / 2025 , 6:08 από news_room Μία ανορθόδοξη αρχιτεκτονική πρακτική των Μινωιτών, ασυνήθιστη για την ιδιαίτερη προσοχή που έδειχναν στις κατασκευές τους, αλλά εν τέλει και η απόδειξη της τεχνικής ευφυΐας τους, ήρθε στο φως κατά την ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο των Αρχανών για την περίοδο του 2025, όπως […]

Μάας-Μπλίνκεν: «Καλή και στενή» η συνεργασία Γερμανίας-ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 9 / 2021 , 1:26 από news_room Την «καλή και στενή συνεργασία» Γερμανίας – ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αφγανιστάν τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Χάικο Μάας και Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα απόψε στη βάση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στο Ράμστάϊν της Βόρειας Ρηνανίας […]