35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ

joe biden usa immigration immigrants visa inomenes politeies amerikis hussband news status new adologala

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 6 / 2024 , 1:29 από news_room

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ D.C. – ΗΠΑ | Μια νέα πολιτική της κυβέρνησης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν που ανακοινώθηκε την Τρίτη θα δώσει σε περίπου μισό εκατομμύριο μετανάστες που είναι παντρεμένοι με Αμερικανούς πολίτες, αλλά δεν έχουν νομικό καθεστώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα μονοπάτι για την ιθαγένεια για αυτούς και τα παιδιά τους.

Είναι μια από τις πιο σαρωτικές μεταναστευτικές πολιτικές του προέδρου Τζο Μπάιντεν και μια πολιτική για την οποία οι υποστηρικτές των μεταναστών ασκούσαν έντονες πιέσεις στη διοίκηση για να αναλάβει.

Μια ματιά στη νέα πολιτική, ποιος μπορεί να ωφεληθεί και πώς:

Πώς λειτουργούσαν τα πράγματα πριν;
Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη μετανάστευση των ΗΠΑ, εάν ένας Αμερικανός παντρευτεί κάποιον που δεν είναι πολίτης αλλά ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία για τον σύζυγο να υποβάλει αίτηση για μόνιμη διαμονή μακράς διάρκειας – που ονομάζεται πράσινη κάρτα.

Αλλά εάν ο σύζυγος ζει παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η διαδικασία γίνεται πολύ πιο περίπλοκη.

Συχνά πρέπει να φύγουν και να υποβάλουν αίτηση από τη χώρα καταγωγής τους. Ανάλογα με το πόσο καιρό το άτομο έχει ζήσει στις ΗΠΑ χωρίς άδεια, μπορεί να χρειαστεί να μείνει στο εξωτερικό για τρία έως 10 χρόνια πριν υποβάλει αίτηση επιστροφής. Μπορούν να ζητήσουν παραίτηση για να αποφύγουν να περιμένουν τόσο πολύ στο εξωτερικό, αλλά η λήψη παραίτησης είναι επίσης κατά μέσο όρο περίπου τριάμισι χρόνια.

Πρέπει να πάνε στο εξωτερικό, να κάνουν αίτηση σε προξενείο – όπου οι αναμονές μπορεί να είναι εκτεταμένες – και να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις ΗΠΑ

«Υπάρχει ο κίνδυνος παρατεταμένου χωρισμού, ειδικά αν τα πράγματα πάνε στραβά», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Ταούφα, δικηγόρος πολιτικής και στρατηγικής για το Immigrant Legal Resource Center.

Αντιμετωπίζοντας την προοπτική να αφήσουν τις οικογένειές τους στην Αμερική για μια μακρά διαδικασία που μπορεί να μην λειτουργήσει, πολλοί αποφασίζουν να μείνουν και να ζήσουν στη σκιά.

Πώς αλλάζει ο Πρόεδρος Μπάιντεν τη μεταναστευτική πολιτική;
Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, πολλοί σύζυγοι χωρίς νομικό καθεστώς μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για νόμιμη μόνιμη διαμονή χωρίς να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ και τελικά να αποκτήσουν την ιθαγένεια. Αλλά δεν είναι μια γενική έγκριση.

Για να είναι επιλέξιμοι, τα άτομα πρέπει να έχουν ζήσει στις ΗΠΑ για τουλάχιστον 10 χρόνια, να μην αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και να έχουν παντρευτεί έως τις 17 Ιουνίου 2024. Θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο εξετάζει τις αιτήσεις στις κατά περίπτωση, το τμήμα έγραψε σε ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τη νέα πολιτική. Οι σύζυγοι μεταναστών δεν μπορούν να έχουν ήδη γίνει δεκτοί ή να έχουν αποφυλακιστεί στη χώρα προηγουμένως.

Οι υποψήφιοι θα ελεγχθούν για προηγούμενο ιστορικό μετανάστευσης, ποινικό ιστορικό και άλλα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απάτης, ανέφερε η ανακοίνωση του Μπάιντεν.

Μόλις η Εσωτερική Ασφάλεια εγκρίνει μια αίτηση, είπε ο Λευκός Οίκος, το άτομο θα έχει στη συνέχεια τρία χρόνια για να υποβάλει αίτηση για μόνιμη διαμονή και θα μπορούσε να λάβει άδεια εργασίας για έως και τρία χρόνια.

Περίπου 1,1 εκατομμύριο μετανάστες χωρίς νομικό καθεστώς είναι παντρεμένοι με Αμερικανούς πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης της μετανάστευσης FWD.us. Η διοίκηση πιστεύει ότι τελικά περίπου ο μισός αριθμός – περίπου 500.000 – θα μπορούσε να είναι επιλέξιμος για αυτό το πρόγραμμα, συν περίπου 50.000 από τα παιδιά τους.

Κατά μέσο όρο, οι σύζυγοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λίγο περισσότερο από δύο δεκαετίες, είπε ο Λευκός Οίκος. Ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης είπε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στους δημοσιογράφους ότι αναμένουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα είναι από το Μεξικό.

Πώς ταιριάζει αυτό με τις άλλες μεταναστευτικές πολιτικές του Μπάιντεν;

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακολούθησε μια διττή στρατηγική για τη μετανάστευση και την ασφάλεια των συνόρων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Από τη μια πλευρά, ο Μπάιντεν έχει καταστήσει πολύ πιο δύσκολο να δικαιούται άσυλο στα νότια σύνορα και ενέτεινε τις απομακρύνσεις όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παραμονής. Οι υποστηρικτές της μετανάστευσης καταδίκασαν την απόφαση του Μπάιντεν αυτόν τον μήνα να διακόψει τη διαδικασία ασύλου αφού οι αφίξεις στα νότια σύνορα έφτασαν σε έναν ορισμένο αριθμό την ημέρα.

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση έχει λάβει μια σειρά από βήματα για την εισαγωγή ατόμων στη χώρα.

Στο μεγαλύτερο παράδειγμα, η διοίκηση δημιούργησε ένα πρόγραμμα πέρυσι που επιτρέπει σε άτομα από την Κούβα, την Αϊτή, τη Νικαράγουα και τη Βενεζουέλα να έρθουν στις ΗΠΑ εάν έχουν χρηματοοικονομικό χορηγό, να περάσουν έναν έλεγχο ιστορικού και να πετάξουν σε ένα αεροδρόμιο των ΗΠΑ. Μέχρι το τέλος Απριλίου, 434.800 άτομα έχουν φτάσει μέσω αυτού του προγράμματος από αυτές τις τέσσερις χώρες.

Πολλοί υποστηρικτές έχουν πιέσει τη διοίκηση να κάνει περισσότερα για τους μετανάστες που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ για δεκαετίες.

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για τους «Ονειροπόλους»;
Ανεξάρτητα από την πολιτική για τους συζύγους μεταναστών, η διοίκηση ανακοίνωσε επίσης αλλαγές που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Deferred Action for Childhood Arrivals να πληρούν τις προϋποθέσεις πιο εύκολα για βίζα εργασίας για μακρόχρονη καθιέρωση.

Η κυβέρνηση Ομπάμα το 2012 πρόσφερε σε άτομα που είχαν μεταφερθεί παράνομα στις ΗΠΑ από τους γονείς τους ως παιδιά προστασία απέλασης και προσωρινές άδειες εργασίας. Πολλοί από αυτούς, συχνά γνωστοί ως «Ονειροπόλοι», είναι τώρα οι ίδιοι γονείς.

Πολλές εταιρείες που απασχολούν παραλήπτες DACA μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν βίζα εργασίας, η οποία είναι πιο σταθερή και παρέχει έναν δρόμο για μόνιμη διαμονή, δήλωσε ο Dan Berger, συνεργάτης μετανάστευσης στη Νομική Σχολή Cornell που συνίδρυσε την Path2Papers , έναν οργανισμό που βοηθά τους ονειροπόλους επιδιώκουν βίζα εργασίας και άλλους τρόπους για να αποκτήσουν νόμιμη μόνιμη διαμονή.

Ωστόσο, για να πάρει τη βίζα εργασίας, ο παραλήπτης του DACA πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να υποβάλει αίτηση και να λάβει απαλλαγή για να εισέλθει ξανά στις ΗΠΑ. Ο Berger είπε ότι η διαδικασία παραίτησης είναι πολύ αργή και προσφέρει ελάχιστη καθοδήγηση, επομένως οι εργοδότες και οι αποδέκτες του DACA δεν είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν.

«Το να έχεις σαφή καθοδήγηση και σαφείς προσδοκίες είναι πραγματικά χρήσιμο», είπε.

Τι έπεται;
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας πρέπει να παράγει καθοδήγηση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα συζύγων. Το πρόγραμμα θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια τελετής την Τρίτη.

Θα εναπόκειται στις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ, μια υπηρεσία στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, να επεξεργαστεί όλες τις αιτήσεις. Αυτός ο οργανισμός έχει παλέψει ιστορικά με τη χρηματοδότηση καθώς εργάζεται για τη μείωση των καθυστερήσεων και των χρόνων αναμονής .

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι αντίπαλοι της μετανάστευσης έχουν επικρίνει έντονα την πρόταση και οι αντίπαλοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνουν μήνυση σε μια προσπάθεια να την σταματήσουν.

Πηγή: Associated Press

Σχετικά Άρθρα

Κλειστός λόγω χιονόπτωσης ο παλαιός δρόμος Άλωνας – Αγρού

Κλειστός λόγω χιονόπτωσης ο παλαιός δρόμος Άλωνας – Αγρού

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 1 / 2024 , 5:34 από news_room Ο παλαιός δρόμος Άλωνας – Αγρού είναι από τις 4:00 το απόγευμα της Κυριακής κλειστός για την κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία. Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι την ίδια ώρα, λόγω ελαφριάς χιονόπτωσης, ο δρόμος Παλαιχωρίου-Αγρού είναι ολισθηρός, παραμένει ωστόσο ανοικτός […]

archdiocese of canada greek orthodox - Archbishop Sotirios - New Year 2024 αδολο γαλα

Καναδά Σωτήριος: «Δεν υπήρχε και δεν θα υπάρχει χρόνος χωρίς τον Θεό. Ο Θεός δεν έχει αρχή και τέλος»

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 1 / 1 / 2024 , 15:34 από news_room Εγκύκλιος σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ.κ. Σωτήριου για το νέο έτος 2024. Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του κ. Σωτήριου: Θεοφ. Επίσκοπο, Ευλαβεστάτους Ιερατικώς Προϊσταµένους, Αξιότ. Προέδρους και Εντιµ. Μέλη των Διοικ. Συµβουλίων, Εντιµολ. Άρχοντες του Οικουµενικού Πατριαρχείου, Φιλοπτώχους Αδελφότητες, Διδασκάλους, Διδασκάλισσες, Μαθητές και Μαθήτριες, Νεολαία […]