36 °C Athens, GR
14/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024

Propanama_posidonia_2024_metropolitan_expo_nea_eidiseis_ellada_naftilia_adologala (2)

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 6 / 2024 , 18:19 από news_room

Ο Παναμάς παρουσιάζει τον αναβαθμισμένο ναυτιλιακό κλάδο του στη μεγαλύτερη παγκόσμια ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2024

Αθήνα 4 Ιουνίου 2024. Ο ηγετικός ρόλος του Παναμά στον τομέα της ναυτιλίας και των logistics σε διεθνές επίπεδο αλλά και οι σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στη χώρα, παρουσιάζονται στα Ποσειδώνια 2024, την κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, που πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Το Εθνικό Περίπτερο του Παναμά, που βρίσκεται στη Θέση 110 του Hall 2, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, αμέσως μετά την επίσημη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων, από τον Έλληνα Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, παρουσία αξιωματούχων διεθνών οργανισμών και ηγετών της παγκόσμιας ναυτιλίας. Το Περίπτερο του Παναμά είναι συλλογική εθνική προσπάθεια του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και Επενδύσεων του Παναμά (PROPANAMA), του Ναυτιλιακού Οργανισμού του Παναμά (AMP), του Οργανισμού της Διώρυγας του Παναμά (ACP) και της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, που υποστηρίζεται από περισσότερα από 60 μέλη του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Παναμά.

Στόχος της εθνικής αντιπροσωπείας είναι να αναδείξει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Παναμά για όσους θέλουν να επενδύσουν στον ναυτιλιακό τομέα, στις άριστες υπηρεσίες για μεταφορά των παραγωγικών μονάδων επιχειρήσεων κοντά στις χώρες πώλησης των προϊόντων τους (nearshoring), στις εμπορευματικές μεταφορές και γενικά στις πολυδιάστατες υπηρεσίες που προσφέρει η ναυτιλιακή κοινότητα και η κοινότητα logistics του Παναμά.

Η Julie Lymberopulos, Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στα Ποσειδώνια 2024 αποτελεί απόδειξη της σταθερής δέσμευσης του Παναμά στον ναυτιλιακό τομέα. Ως ο μεγαλύτερος Νηογνώμονας στον κόσμο, ο Παναμάς είναι περήφανος που υποστηρίζει και συμβάλλει στην πρόοδο της παγκόσμιας ναυτιλίας. Αυτή η έκθεση όχι μόνο αναδεικνύει τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του ελληνικού στόλου, αλλά υπογραμμίζει και το πνεύμα συνεργασίας που οδηγεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία μπροστά».

Η Ilya Espino de Marotta, Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διώρυγας του Παναμά, δήλωσε: «Στα Ποσειδώνια 2024 θέλουμε να δείξουμε πώς η Διώρυγα του Παναμά διασφαλίζει αξιοπιστία για το μέλλον. Όλοι έχουν ακούσει για την πολύ μεγάλη ξηρασία που είχαμε την τελευταία χρονιά, όμως πλέον επιστρέψαμε στις 32 διελεύσεις ανά ημέρα, ήδη από την 1η Ιουνίου, και ελπίζουμε να φτάσουμε στις 34 τον Ιούλιο. Παρουσιάζουμε, επίσης, τις διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε προκειμένου να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες. Ως μεγάλος οργανισμός θέλουμε να έχουμε θετική επίπτωση στη ναυτιλιακή βιομηχανία – σε αυτήν την κατεύθυνση, μόλις ολοκληρώσαμε την απογραφή του εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και θα θέσουμε στόχους για να συμβάλουμε στην απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα της ναυτιλίας».

Δείτε επίσης:

Ο κ. Lino Arosemena, Ship Repair CEO της Talleres Industriales S.A., σχολίασε: «Είμαστε μία εταιρεία 55 ετών και ερχόμαστε στα Ποσειδώνια τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για εμάς, τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τον Παναμά. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εδώ – οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι σε αυτήν την περιοχή. Φέτος έχουμε ένα πραγματικά μεγάλο περίπτερο, με εκπροσώπους από όλους τους κλάδους. Αυτό είναι καλό, γιατί ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Παναμά, εξαιτίας της ξηρασίας. Πρέπει να μιλήσουμε με τους Έλληνες πελάτες μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στα επίπεδα που αναμένουν από εμάς».

Σύμφωνα με τον Allan Ritter, Διευθυντή Διεθνούς Προώθησης της PROPANAMA, «η PROPANAMA είναι ενθουσιασμένη που υποστηρίζει για άλλη μία φορά τη ναυτιλιακή βιομηχανία του Παναμά στα Ποσειδώνια. Το να έχουμε εδώ, μαζί μας, τόσους πολλούς εκπροσώπους από όλο το φάσμα του ναυτιλιακού οικοσυστήματος της χώρα μας, αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο Παναμάς για αυτόν τον κλάδο και αναδεικνύει τις ποιοτικές υπηρεσίες που μπορεί να βρεί κανείς στη χώρα μας».

Propanama_posidonia_2024_metropolitan_expo_nea_eidiseis_ellada_naftilia_adologala (2) Propanama_posidonia_2024_metropolitan_expo_nea_eidiseis_ellada_naftilia_adologala (2)

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Παρουσίαση του βιβλίου Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 31 / 5 / 2023 , 22:44 από news_room Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Πολιτικές Ιθαγένειας και Φιλοσοφικές Αρχές» πραγματοποιήθηκε σήμερα απόγευμα 31 Μαΐου 2023 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη στην Αθήνα. Στην παρουσίαση του βιβλίου που εκπονήθηκε από τους Ν. Πολίτη, Βασίλη Αναγνώστου, Μαρία Άρτεμη Κολλινιάτη παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας κ. […]

Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:21 από news_room Την Κυριακή των Βαϊών, 25 Απριλίου, εορτάστηκε η είσοδος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό Αγίας Ζώνης. Προ της απολύσεως, διαβάστηκε  τον Θεοφιλέστατο, όπως επικρατεί στην εκκλησιαστική παράδοση της Κύπρου, […]