32 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Μνημόνιο εργοδότησης Αιγυπτίων πολιτών υπέγραψε η Κύπρος με την Αίγυπτο

cyprus egypt mnimonio synergasias ergasia neoi egyptioi kypros eidiseis adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 4 / 6 / 2024 , 15:56 από news_room

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας (4-5 Ιουνίου) που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος υπέγραψε σήμερα μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του κ. Sameh Shoukry Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την εργοδότηση Αιγύπτιων πολιτών στην Κύπρο. Στόχος του Μνημονίου είναι η διευκόλυνση και ρύθμιση της εισόδου και διαμονής Αιγύπτιων εργαζομένων που έρχονται στην Κύπρο για απασχόληση σε διάφορους τομείς, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς και της πολιτικής της Κυβέρνησης ως προς αυτές.

Με τη σημερινή υπογραφή του Μνημονίου προσφέρεται πλέον η θεσμική δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας από Αιγύπτιους πολίτες με δομημένο, σταδιακό και ελεγχόμενο τρόπο.

Η συνομολόγηση του Μνημονίου ολοκληρώθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες, γεγονός που τονίζει την πολιτική βούληση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας και για αμοιβαία επωφελή επίδραση στον οικονομικό τομέα.

Μια Μικτή Επιτροπή, υπό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών ευχαριστεί για την αγαστή συνεργασία, θα επιβλέπει την εφαρμογή του Μνημονίου, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και προτείνοντας τροποποιήσεις, εφόσον χρειάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται ότι το πρώτο έτος θα λειτουργήσει ως πιλοτική φάση για την αξιολόγηση των διαδικασιών και της εφαρμογής του Μνημονίου.

Το Μνημόνιο Συναντίληψης περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν στην κοινωνική ασφάλιση, τη μεταφορά των απολαβών και τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των ανταλλασσόμενων πληροφοριών.

Σχετικά Άρθρα

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς - Σήμερα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής Κυβέρνησης

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Σήμερα η ορκωμοσία της υπηρεσιακής Κυβέρνησης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 5 / 2023 , 9:06 από news_room Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, θα ορκισθούν σήμερα, 26 Μαΐου στις 12:00, τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Χθες Πέμπτη, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίσθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ως […]

Πανηγύρισε η Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας

Πανηγύρισε η Ενορία Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 4 / 5 / 2022 , 1:53 από news_room Με λαμπρότητα μέσα στην αναστάσιμη και χαρμόσυνη περίοδο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Χριστού εορτάσθηκε η ετήσια εορτή της Παναγίας Παραβουνιώτισσας στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό στην Ερέτρια, όπου φυλάσσεται η Θεομητορική Εικόνα της, την οποία, μετά την Μικρασιάτικη καταστροφή οι πρόσφυγες της νήσου Μαρμαρά […]