34 °C Athens, GR
14/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η εορτή της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στα Ιεροσόλυμα Η εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους Αγίους Τόπους ΗΠΑ: Πιθανή η απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντ. Τραμπ μετά από πυροβολισμούς στην προεκλογική του εκστρατεία Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους θανάτους λόγω θερμότητας – Δεκάδες νεκροί λόγω υψηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την κατασκήνωση του Αγίου Παύλου Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Μητρόπολη Λέρου την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 Β. Σπανάκης: «Νέοι Πρότυποι Κανονισμοί Λειτουργίας για τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια»

Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική

Κιβωτός του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε η νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 6 / 2024 , 21:29 από news_room

Τη νέα Μονάδα Παιδικής Προστασίας στην Αττική, με άδεια λειτουργίας σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο, εγκαινίασε η Κιβωτός του Κόσμου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, χορηγών και φιλοξενούμενων παιδιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κιβωτός του Κόσμου είναι ο πρώτος οργανισμός πανελλαδικά, που αδειοδοτείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την Παιδική Προστασία, όπως θεσπίστηκε τον Μάιο 2022. Η συγκεκριμένη Μονάδα αποτελεί το έβδομο Σπίτι Φιλοξενίας της Κιβωτού του Κόσμου στην επικράτεια. Φιλοξενεί 8 εφήβους ηλικίας 13-18 ετών σε έναν πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο χώρο, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τις όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, δήλωσε: «Η σύννομη λειτουργία της Κιβωτού του Κόσμου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα μας. Τα εγκαίνια της νέας Μονάδας Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα και η πανελλαδική πρωτιά στην αδειοδότηση της είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.»

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην προσωρινή διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου, και ιδιαιτέρως στην Πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου, γιατί καταφέρατε και δημιουργήσατε την πρώτη δομή Παιδικής Προστασίας προσανατολισμένη στο να εξυπηρετεί το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, τόσο ως προς τις υλικοτεχνικές προδιαγραφές, όσο και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό, με επιστήμονες, κοινωνικούς λειτουργούς και φροντιστές.»

Η Κιβωτός του Κόσμου έχει αδειοδοτήσει συνολικά 3 Μονάδες Παιδικής Προστασίας στην Αθήνα, τον Βόλο, και την Καλαμάτα.

Σχετικά Άρθρα

Την Δευτέρα τα εγκαίνια των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο

Την Δευτέρα τα εγκαίνια των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 17 / 2 / 2023 , 17:44 από news_room Την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00’, θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια των ανακαινισθέντων Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο. Τον Αγιασμό των Εγκαινίων θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, παρουσία του ιερού Κλήρου, των τοπικών […]

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 3 / 5 / 2021 , 19:48 από news_room Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή Η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή θα τελεστεί δημόσια δαπάνη από την Πολιτεία ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας. Στην ανακοίνωση το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας εκφράζουν βαθιά θλίψη για το θάνατο […]