35 °C Athens, GR
24/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Από σήμερα στα γήπεδα, είσοδος μόνο με το ψηφιακό εισιτήριο μέσω του Gov.gr Wallet Κυπριακό, και τώρα τι; ΗΠΑ: Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών Κιμ Τσιτλ Η 102η Ανώτατη Συνέλευση της AHEPA στη Λεμεσό της Κύπρου Ομογενείς βουλευτές στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ της Ι.Α.Α. «Αποστολή» και στον Πολυχώρο «Λέλα Καραγιάννη» Χρειάζεται νέα προσέγγιση στο Κυπριακό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αποτύχαμε όπου υιοθετήσαμε ξένα πρότυπα» Olympic Festival Paris 2024: Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά στο ΚΠΙΣΝ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Δραπετσώνα

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Δραπετσώνα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 14 / 6 / 2024 , 21:55 από news_room

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος την παραμονή της Εορτής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ την Πέμπτη το πρωί τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κηρύττοντας και τις δύο ημέρες τον θείο λόγο.

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του μεγάλου γεγονότος της Αναλήψεως του Κυρίου μας, για την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «εάν μπορούσαμε πνευματικά να συλλάβουμε λίγο το μέγεθος της εορτής, πραγματικά, οντολογικά, ουσιαστικά, κυριολεκτικά θα χάναμε οποιαδήποτε διάθεση ενδοκοσμικής τριβής και ενδοκοσμικής προσπαθείας. Θα στρεφόμασταν νυχθημερόν προς τους ουρανούς, γιατί Αυτός που Ανελήφθη στους ουρανούς μας καλεί να κάνουμε και εμείς την ίδια άνοδο».

Αναφερόμενος στη φράση του Μεγάλου Αθανασίου «ο Θεός ενηνθρώπησε ίνα τον άνθρωπο Θεόν απεργάσηται», επεσήμανε πως «αυτή η αλήθεια είναι ασύλληπτη για τη σκέψη, την αντιληπτικότητα, τη δυνατότητα να κατανοήσουμε αυτό το θαύμα, αυτή την απερινόητη ευεργεσία, αυτόν τον εκπληκτικό προορισμό του ανθρώπου. Εάν κανείς προσεγγίσει με την όποια λογική του δυνατότητα αυτό το γεγονός, βγαίνει πραγματικά από το νου του και την ανθρώπινη δυνατότητά του, γιατί είναι ασύλληπτο βέβαια ο Δημιουργός να γίνεται δημιούργημα και ταυτόχρονα το δημιούργημα να μπαίνει στη ζωή του Δημιουργού και να ενώνεται μαζί Του». «Αυτή η εορτή που εορτάζουμε σήμερα, ακριβώς τιμά και πανηγυρίζει και γεραίρει αυτό το ανεπανάληπτο θαύμα», συμπλήρωσε.

«Η Ανάληψις είναι το μεσουράνημα της Θείας Αγάπης», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και τόνισε: «Για αυτό και έχουμε τα πλήθη των Αγίων, οι οποίοι ακριβώς ανελήφθησαν εν δόξη από κάθε τι το κοσμικό και το μάταιο, το φθαρτό και το πρόσκαιρο σε ό,τι αιώνιο, άφθαρτο, αθάνατο και αληθινό. Είναι μεγάλη αυτή η εορτή, γιατί μας χαρίζει τον αληθινό μας προορισμό, τον αληθινό οδοδείκτη. Μας δείχνει πού καλούμεθα να πορευτούμε. Όχι στη χαμοζωή, όχι στη φτηνή λάσπη της καθημερινότητος, όχι στην ύλη την άλογη και ασυνείδητη, αλλά σε αυτή την νόηση που μας δημιούργησε από αγάπη και που εγγυάται την αιωνιότητά μας. Να μας καταστήσει μετόχους και κοινωνούς της δικής Του ζωής και υπάρξεως για πάντα».

Ας ατενίζουμε ψηλά, γεμάτοι από τη βεβαιότητα ότι Αυτός που έγινε άνθρωπος για μας, εγγυάται τη δική μας αθανασία και αφθαρσία και ανάληψη στην ουράνια δόξα. Αρκεί εμείς να το θελήσουμε», επεσήμανε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας πως με αυτή την εορτή πανηγυρίζει  «η Εκκλησία μας, η Ορθοδοξία μας, η Πίστις μας, την ολοκλήρωση του Θείου Σχεδίου για τη Σωτηρία του Κόσμου».

«Ο Αδάμ ο προπάτωρ εμπιστεύτηκε την κτίση και πέθανε. Και παρεισέφρησε εξαιτίας της παραχρήσεως της ελευθερίας του η αρρώστια και ο θάνατος μέσα στη ζωή των ανθρώπων. Ο νέος όμως Αδάμ, ο Χριστός, που γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου, που συνελήφθη ανηδόνως και Γεννήθηκε ανωδύνως, Αυτός θα θεραπεύσει την ανθρώπινη κοινωνία, την ανθρωπότητα από το θάνατο και τη φθορά με τον δικό Του εκούσιο θάνατο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας πως «αυτός ο νέος Αδάμ θα εγκαθιδρύσει πλέον την ανθρωπότητα που Εκείνος έπλασε και της έδωκε ζωή και ύπαρξη, στο υπέρτατο και απώτατο μεγαλείο της Θείας Ζωής». «Σε αυτή την υπέρτατη δόξα και τιμή μας ανεβάζει η κατανόηση της σημερινής εορτής. Ένα ολόκληρο σχέδιο από άπειρη σοφία και άπειρη αγάπη εκδιπλώνεται και ολοκληρώνεται σήμερα με την εις ουρανούς επιστροφή του Θεού Λόγου, που όμως τώρα έχει ενωμένο στο πρόσωπό Του την Θεία και την ανθρωπίνη φύση». «Το κήρυγμά Του το εμπλούτισε ή μάλλον το νοηματοδότησε, το απέδειξε με τις πράξεις Του, με τα έργα Του, με τη θυσία Του, που είναι μια θυσία χωρίς όρια»: «θα είμαι μαζί σας και στις καρδιές σας και στις ψυχές σας και στις υπάρξεις. Και μέσα στην Εκκλησία μου θα σας τρέφω με το Σώμα μου».

«Είναι λοιπόν μαζί μας ο Κυρίος και θα είναι πάντα, αρκεί να του ανοίξουμε την καρδιά μας, επεσήμανε κατά την διάρκεια των κηρυγμάτων του ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «ο Χριστός είναι εδώ και χτυπάει την πόρτα της καρδιάς μας», ευχόμενος παράλληλα «να ανοίξουμε την καρδιά μας, να κατανοήσουμε την ευθύνη μας, να αντιληφθούμε το μεγαλείο για το οποίο έχουμε δημιουργηθεί και να ζήσουμε με χαρά και δύναμη αυτή την κοινωνία με το φως και την αγάπη του Χριστού».

 

Σχετικά Άρθρα

Ευρωβαρόμετρο: Σε τραγική θέση η Ελλάδα – 8 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Ευρωβαρόμετρο: Σε τραγική θέση η Ελλάδα – 8 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 12 / 2023 , 1:40 από news_room Αν και ο Economist ανέδειξε την Ελλάδα ως χώρα της χρονιάς, από ότι φαίνεται οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν, οι άνθρωποι όμως… όχι. Η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η ενεργειακή κρίση που προήλθε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και […]

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε η Υπουργός Πολιτισμούς Λίνα Μενδώνη

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 8 / 2022 , 20:50 από news_room Η στενή και δημιουργική σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σε όλους τους τομείς, όπως και στον Πολιτισμό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης. Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, μεταξύ […]