37 °C Athens, GR
17/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προφήτης Ηλίας ο δεύτερος Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού Ο Γέρων Χαλκηδόνος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, στους εορτασμούς για την επέτειο του εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου Πατριαρχική Λειτουργία για την εκατονταετηρίδα της Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων Παρουσίαση της νέας Πλατφόρμας ΕΚΦΡΑCY για την Ενίσχυση της Φωνής των Νέων στη Δημοκρατία Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος άνοιξε το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ Πρώτος εορτασμός της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος στη Λέρο Η διαταγή “δόθηκε”: «Σκοτώστε τον Μακάριο» Θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Πέρθης από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Η γιορτή της μουσικής και του χορού στη Βόρεια Εύβοια – Εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο Στο 1,49% του ΑΕΠ το ποσοστό δαπανών για Έρευνα & Ανάπτυξη στην Ελλάδα

Η Δήμαρχος Αδελαΐδος τίμησε την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

DEKSIOSI IERA ARXIEPISKOPI AUSTRALIAS ADOLOGALA.GR EIDISEIS NEA ARXIEPISKOPOS MAKARIOS (3)

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 6 / 2024 , 8:07 από news_room

Σε δεξίωση, την οποία παρέθεσε η Δήμαρχος Αδελαΐδος κ. Jane Lomax-Smith προς τιμήν της Ορθοδόξου εν Αυστραλία Εκκλησίας για την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυσή της, παραβρέθηκε ως επίτιμος προσκεκλημένος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ο οποίος πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στην «Πόλη των Εκκλησιών», στη Νότιο Αυστραλία.

Η δεξίωση φιλοξενήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αδελαΐδος, το βράδυ της Δευτέρας, 24 Ιουνίου, και ανάμεσα στους λοιπούς προσκεκλημένους ήταν: οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πολιτειακός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Αναστάσιος Κουτσαντώνης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Νοτίου Αυστραλίας κ. Peter Malinauskas, άλλοι Υπουργοί και Βουλευτές, Δημοτικοί Αξιωματούχοι, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Σταύρος Βενιζέλος, μετά της συζύγου του κ. Λαρίσσας Τικαϊδη, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας, κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, καθώς επίσης εκπρόσωποι των ελληνορθόδοξων Ενοριών, των Ομογενειακών Οργανώσεων και των Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Σχολείων της τοπικής Εκκλησίας.

Κατά την άφιξή του στον χώρο της δεξιώσεως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος έτυχε θερμής υποδοχής από τη Δήμαρχο κ. Lomax-Smith, η οποία ανεφέρθη με επαινετικούς λόγους στην Ποιμαντορία του, όσο και στη διαχρονική συνεισφορά της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην πόλη της και ευρύτερα στην Αυστραλία. Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε, εκφράζοντας προς τη Δήμαρχο Αδελαΐδος την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την τιμητική πρωτοβουλία της. Επίσης, συνεχάρη τη Δήμαρχο για το πνεύμα αλληλοσεβασμού και συνεργασίας, το οποίο έχει καλλιεργήσει κατά τη δεκαετή και πλέον θητεία της σε δημοτικά αξιώματα. Επιπλέον, απευθύνθηκε στον ομογενή Υπουργό κ. Κουτσαντώνη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη που παρέχει προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ του ζήτησε να μεταφέρει ανάλογο χαιρετισμό του προς τον Πολιτειακό Πρωθυπουργό κ. Malinauskas.

Στη συνέχεια, προβαίνοντας σε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορική πορεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής από την ίδρυσή της έως σήμερα, μνημόνευσε τις πολλές δυσκολίες και μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπη, καθώς επίσης τη βαθιά πίστη, την αποφασιστικότητα, τον μόχθο και το θυσιαστικό φρόνημα των Ελλήνων μεταναστών. «Η χάρη του Αγίου Πνεύματος ευλόγησε τις προσπάθειές τους και έδωσε τη δυνατότητα στην Εκκλησία μας να αναπτυχθεί και να ακμάσει», επισήμανε, απαριθμώντας τους πλούσιους καρπούς του έργου που σήμερα επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή δια των πολλών Οργανισμών και ευαγών Ιδρυμάτων της. Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος εξέπεμψε μήνυμα ενότητας, τονίζοντας: «Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι, με πνεύμα αγάπης, μπορούμε να ευημερούμε και να επηρεάζουμε θετικά τους γύρω μας, δίδοντας μαρτυρία Χριστού. Μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να λάμπουμε ως άτομα και, συλλογικά, ως κοινότητα».

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του ελληνικής καταγωγής Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κουτσαντώνη, ο οποίος αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου στην πέμπτη ήπειρο, τονίζοντας πόσο ψηλά έχει κατορθώσει να θέσει τον πήχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον δημόσιο βίο των Αυστραλών. Διαβεβαίωσε μάλιστα, δημόσια, τον Σεβασμιώτατο ότι «εκ μέρους του τοπικού Πρωθυπουργού και της Κυβερνήσεως, και εξ εμού προσωπικώς, να γνωρίζετε ότι είμαστε στο πλευρό σας και αναγνωρίζουμε τους αγώνες σας για την ενότητα των Ελλήνων, ειδικά εδώ στην Αδελαΐδα». «Είμαστε υπερήφανοι που είστε ο Αρχιεπίσκοπός μας», συμπλήρωσε.

DEKSIOSI IERA ARXIEPISKOPI AUSTRALIAS ADOLOGALA.GR EIDISEIS NEA ARXIEPISKOPOS MAKARIOS (3) DEKSIOSI IERA ARXIEPISKOPI AUSTRALIAS ADOLOGALA.GR EIDISEIS NEA ARXIEPISKOPOS MAKARIOS (3) DEKSIOSI IERA ARXIEPISKOPI AUSTRALIAS ADOLOGALA.GR EIDISEIS NEA ARXIEPISKOPOS MAKARIOS (3)

Σχετικά Άρθρα

Ακτινοβολεί το νυχτερινό Ντουμπάι με τον φακό του Xavier Portela

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 6 / 2021 , 14:42 από news_room Με ροζ, κίτρινους και μπλε τόνους το Ντουμπάι τη νύχτα γίνεται η μούσα του Xavier Portela στη συνεχιζόμενη σειρά φωτογραφιών του, «Glow». Η σειρά ξεκίνησε στο Τόκιο και χαρακτηρίζεται από τονισμένες πινελιές φωτός που σέρνονται μέσα από τους δρόμους, τον θόρυβο και τον κόσμο […]

Ι.Ν. Πέτρου & Παύλου, Bristol, UK : Διαδικτυακή μελέτη της Αγίας Γραφής : «Ύλη & Πνεύμα» μια γενική Θεώρηση

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 30 / 5 / 2021 , 2:13 από news_room Ο ιερός ναός των αγίων Πέτρου & Παύλου του Bristol της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας διοργανώνει σειρά από διαδικτυακά μαθήματα μελέτης της Αγίας Γραφής. Στην επόμενη μελέτη που ομιλητής θα είναι ο π. Αναστάσιος Σαλαπάτας θα αναπτυχθεί το θέμα «Ύλη & Πνεύμα» […]