31 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

82η Τελετή Έναρξης Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού

82η Τελετή Έναρξης Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 5 / 2024 , 18:00 από news_room

Ο Τίμιος Σταυρός του Ελληνικού Κολλεγίου πραγματοποίησε την 82η τελετή έναρξης στην πανεπιστημιούπολη του σχολείου στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης. Οι απόφοιτοι και τα αγαπημένα τους πρόσωπα συγκεντρώθηκαν με κληρικούς, προσωπικό και φοιτητές για να γιορτάσουν τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προεξήρχε του Εσπερινού στο παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού.

Το πρωί του Σάββατου 19 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος προέστη του Όρθρου και Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο Μνημείο του Τιμίου Σταυρού. Αφού συγκεντρώθηκε η κοινότητα για αυτήν την ειδική υπηρεσία, ξεκίνησε η έναρξη στο Μαλιώτη Πολιτιστικό Κέντρο.

Καθώς οι μαθητές ετοιμάζονταν να δεχτούν τα πτυχία τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όλοι οι παρόντες πιστοί γέμισαν τον αέρα με απτή χαρά και περηφάνια. Αυτή η στιγμή σηματοδότησε το επόμενο κεφάλαιο του ταξιδιού της νέας γενιάς εκπαιδευμένων ελληνορθόδοξων πιστών προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των κοινοτήτων μας, με διάφορες ιδιότητες και με την αγάπη του Θεού στις καρδιές τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμος, ο Επίσκοπος Αμισού Ιωακείμ, ο Επίσκοπος Συνάδων Αντώνιος, ο Πρόεδρος HCHC Δρ. Δημήτριος Κάτος, ο Β’ Πρόεδρος Δρ. Τιμόθεος Πατίτσας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Τιμίου Σταυρού, ο Eugen Pentiuc, PhD, και άλλοι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ενώθηκαν με τους αποφοίτους για αυτή τη σημαντική περίσταση. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον επίσης παρευρισκόμενο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Βοστώνη Συμεών Τέγο για τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ελληνικού Κολλεγίου Τιμίου Σταυρού, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής στήριξης, στις πιο δύσκολες μέρες της ΚΕΕ.

Στην προτρεπτική του ομιλία για την αποφοίτηση, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος παρατήρησε ότι «η στιγμή των επιτευγμάτων του είναι σίγουρα μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους εσάς – τους Αποφοίτους, αλλά και για τις οικογένειες και τους αγαπημένους σας. Αξίζουν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματά σας σε αυτό το ζωτικό Ίδρυμα της Εκκλησίας μας στην Αμερική. Όλοι σας θα φθάσετε σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη – κάποιοι ως κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής που υπηρετούν τις ενορίες μας. Μερικοί στον ακαδημαϊκό χώρο, επεκτείνοντας το αποτύπωμα του Ορθόδοξου Χριστιανισμού στο πνευματικό τοπίο της Αμερικής. Άλλοι εξακολουθούν να συμμετέχουν σε όλα τα είδη διακονίας σε κάθε επίπεδο της εκκλησιαστικής ζωής σε όλη τη μεγάλη χώρα μας…αν και μπορεί να ακούγεται αντίθετο με τις γιορτές της ημέρας, κανείς δεν μπορεί ποτέ να αποφοιτήσει από τον Τίμιο Σταυρό. Μέχρι την έσχατη πνοή μας, ο Σταυρός παραμένει ως το Άλφα και το Ωμέγα της σωτηρίας μας. Αν πραγματικά επιθυμούμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό, τότε πρέπει να είμαστε δια βίου μαθητές του. Υπάρχει αρχή της γνώσης του Θεού, αλλά όχι τέλος. Δεν παύουμε ποτέ να μαθαίνουμε από Αυτόν, γιατί είναι ο Δάσκαλος των Δασκάλων που λέει: «Πάρτε τον ζυγό Μου πάνω σας και μάθετε από Εμένα, γιατί είμαι πράος και ταπεινός στην καρδιά, και θα βρείτε ανάπαυση για τις ψυχές σας. Διότι ο ζυγός Μου είναι εύκολος και το φορτίο Μου είναι ελαφρύ».

Κατά την τελετή Έναρξης, αναγνωρίστηκαν ο Λουδοβίκος Νικοζήσης και η Ελένη Νικοζήση για το υποδειγματικό όραμα και την ηγεσία τους στην Εκκλησία. Η Ελένη και ο Άρχων Λουδοβίκος Νικοζήσης έλαβαν ο καθένας τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από την Ελληνική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους του αγαπημένου μας σχολείου!

Σχετικά Άρθρα

Η ABB θα αποκτήσει επιχείρηση δρομολόγησης καιρού για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο

Η ABB θα αποκτήσει επιχείρηση δρομολόγησης καιρού για να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 1 / 2024 , 22:49 από news_room ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ, 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 | Η ABB θα επεκτείνει την προσφορά της σε πλοία με δρομολόγηση καιρού, αναλυτικά στοιχεία, αναφορές και υποστήριξη στην ξηρά μέσω της εξαγοράς της ναυτιλιακής δραστηριότητας της DTN Europe BV και της DTN Philippines Inc. Οι δυνατότητες αποστολής DTN […]

O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος λίγο πρίν το Πάσχα του 2021

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 7 / 4 / 2021 , 9:55 από news_room O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος λίγο πρίν το Πάσχα του 2021 Ὁ Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συνομιλεῖ μὲ τὸν δημοσιογράφο Πασχάλη Καμόρα γιὰ τοὺς σύγχρονους ἁγίους ποὺ γνώρισε, τὴν Ἐκκλησία, τὸ Ἅγιο Ὄρος, τὸν προφητικὸ λόγο τῶν ἁγίων, τὴ γεωπολιτικὴ  καὶ τὶς ἐξελίξεις στὴν εὐρύτερη […]