39 °C Athens, GR
13/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα Δήλωση Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στην Θράκη Πειραιώς Σεραφείμ: «Τα διαχρονικά εγκλήματα του Παπισμού κατά της Ανθρωπότητας είναι αδιαμφισβήτητα»

Όμιλος Σαρακάκη: Ταξίδι στο Κέντρο της Γης – Μία Δράση Γιορτή για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και οι άνθρωποί του με τις οικογένειές τους και μαζί με την Kinsen – Europcar/Goldcar, πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη κοινή εθελοντική δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Επισκέφθηκαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» του φορέα Οργάνωση ΓΗ, όπου πέρασαν μία ημέρα κοντά στη φύση μαθαίνοντας τις λειτουργίες και τα μυστικά της γης και εκτιμώντας τα πολύτιμα δώρα που μας προσφέρει. Η δράση ξεκίνησε με ξενάγηση τους Στάβλους των Αλόγων, τον Πύργο Βασιλίσσης και στον Λαχανόκηπο ενώ τα εκπαιδευτικά βιωματικά workshops περιλάμβαναν δραστηριότητες όπως: «Συλλογική Κουζίνα» και Φαγητό Όλοι Μαζί Σε μια γιορτή προσφοράς, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη μαγείρεψαν 250 μερίδες φαγητού οι οποίες δόθηκαν στη Μητρόπολη Ιλίου και στο στρατόπεδο Καποτά καλύπτοντας τα γεύματα συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε μόνιμη επισιτιστική κρίση. Με την αναβίωση του Κυριακάτικου τραπεζιού, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έφαγαν μαζί σα μία παρέα, μια ομάδα που προσφέρουν κι ανταμείβονται! Το Σπιτικό Φαρμακείο Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, γνώρισαν τις πολλαπλές θεραπευτικές χρήσεις γνωστών βοτάνων που χρησιμοποιούνται και στη μαγειρική και που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Μέσα από προσεκτική παρατήρηση, χρησιμοποιώντας την όσφρηση, τη γεύση και τη διαίσθηση, έμαθαν τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε βότανο με ασφάλεια. Κομποστοποίηση Τα παιδιά, μαζί με παιδαγωγούς και γεωπόνους, ψηλάφησαν την οργανική ύλη μαθαίνοντας πώς παρασκευάζεται το βιολογικό λίπασμα για το αγρόκτημα και κατάλαβαν πως καθετί που περισσεύει από φρούτα, λαχανικά και οργανικά υπολείμματα, αποτελεί έναν μικρό οικολογικό «θησαυρό» που καθιστά γόνιμο το έδαφος. Εργαστήριο Food Waste Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά κατανόησαν το μέγεθος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της σπατάλης φαγητού σε όλα τα παραγωγικά στάδια. Μπαίνοντας στον ρόλο διαφορετικών φρούτων και λαχανικών βίωσαν τον κύκλο ζωής της τροφής και εκτίμησαν την υπεύθυνη κατανάλωση. Η ξεχωριστή αυτή δράση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα εντάσσεται στη στρατηγική Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και στόχο είχε να φέρει τους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους πιο κοντά στην κατανόηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι δράσεις της Οργάνωσης ΓΗ προτείνουν έναν νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 5 / 2024 , 17:20 από news_room

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και οι άνθρωποί του με τις οικογένειές τους και μαζί με την Kinsen – Europcar/Goldcar, πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερη κοινή εθελοντική δράση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Επισκέφθηκαν το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης» του φορέα Οργάνωση ΓΗ, όπου πέρασαν μία ημέρα κοντά στη φύση μαθαίνοντας τις λειτουργίες και τα μυστικά της γης και εκτιμώντας τα πολύτιμα δώρα που μας προσφέρει.

Η δράση ξεκίνησε με ξενάγηση τους Στάβλους των Αλόγων, τον Πύργο Βασιλίσσης και στον Λαχανόκηπο ενώ τα εκπαιδευτικά βιωματικά workshops περιλάμβαναν δραστηριότητες όπως:

  • «Συλλογική Κουζίνα» και Φαγητό Όλοι Μαζί

Σε μια γιορτή προσφοράς, οι εργαζόμενοι του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη μαγείρεψαν 250 μερίδες φαγητού οι οποίες δόθηκαν στη Μητρόπολη Ιλίου και στο στρατόπεδο Καποτά καλύπτοντας τα γεύματα συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε μόνιμη επισιτιστική κρίση. Με την αναβίωση του Κυριακάτικου τραπεζιού, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έφαγαν μαζί σα μία παρέα, μια ομάδα που προσφέρουν κι ανταμείβονται!

  • Το Σπιτικό Φαρμακείο

Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις τους, γνώρισαν τις πολλαπλές θεραπευτικές χρήσεις γνωστών βοτάνων που χρησιμοποιούνται και στη μαγειρική και που βρίσκονται στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Μέσα από προσεκτική παρατήρηση, χρησιμοποιώντας την όσφρηση, τη γεύση και τη διαίσθηση, έμαθαν τον τρόπο με τον οποίον μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε βότανο με ασφάλεια.

  • Κομποστοποίηση

Τα παιδιά, μαζί με παιδαγωγούς και γεωπόνους, ψηλάφησαν την οργανική ύλη μαθαίνοντας πώς παρασκευάζεται το βιολογικό λίπασμα για το αγρόκτημα και κατάλαβαν πως καθετί που περισσεύει από φρούτα, λαχανικά και οργανικά υπολείμματα, αποτελεί έναν μικρό οικολογικό «θησαυρό» που καθιστά γόνιμο το έδαφος.

  • Εργαστήριο Food Waste

Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά κατανόησαν το μέγεθος, τις αιτίες και τις επιπτώσεις της σπατάλης φαγητού σε όλα τα παραγωγικά στάδια. Μπαίνοντας στον ρόλο διαφορετικών φρούτων και λαχανικών βίωσαν τον κύκλο ζωής της τροφής και εκτίμησαν την υπεύθυνη κατανάλωση.

Η ξεχωριστή αυτή δράση εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα εντάσσεται στη στρατηγική Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και στόχο είχε να φέρει τους ανθρώπους του και τις οικογένειές τους πιο κοντά στην κατανόηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι δράσεις της Οργάνωσης ΓΗ προτείνουν έναν νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος, αποτελώντας ένα ζωντανό παράδειγμα ενός αειφόρου τρόπου σκέψης και λειτουργίας για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Σχετικά Άρθρα

Κίνα:Αύξηση εποπτείας των πτήσεων Πολιτικής Αεροπορίας εξήγγειλε η Ρυθμιστική Αρχή της Χώρας

Κίνα:Αύξηση εποπτείας των πτήσεων Πολιτικής Αεροπορίας εξήγγειλε η Ρυθμιστική Αρχή της Χώρας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 8 / 2020 , 18:37 από Η ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της Κίνας θα αυξήσει την εποπτεία της ασφάλειας των πτήσεων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου ταξιδιού, μετά από δύο πρόσφατα μηχανικά προβλήματα κατά τη διάρκεια πτήσεων, τα οποία δεν προκάλεσαν τραυματισμούς. Η Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας […]

Έρανο για το Γηροκομείο στο Βαλουκλή ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 8 / 2022 , 18:19 από news_room Έρανο για το Γηροκομείο στο Βαλουκλή ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος – Adologala.gr Ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ.κ. Σωτήριος ζήτησε από την Αρχιεπισκοπική περιφέρεια να διεξαχθεί έρανος με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ελληνικό Γηροκομείο στο […]