24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 5 / 5 / 2024 , 9:56 από news_room

Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Ο Ελληνισμός του Σύδνεϋ, μαζί με Ορθοδόξους Χριστιανούς άλλων εθνοτικών καταβολών, εόρτασε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη τη λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού.

Ο κύριος εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Kogarah, όπου συνέρρευσαν με ευλάβεια, παρά την έντονη βροχόπτωση, χιλιάδες πιστοί. Της Τελετής της Αναστάσεως και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, πλαισιούμενος από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβο και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλο, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού.

Παρέστη πλειάδα εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας, σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο, με επικεφαλής τον Ομοσπονδιακό Πρωθυπουργό της χώρας κ. Anthony Albanese. Κατά την άφιξή του, ο κ. Albanese έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, στον οποίο χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι τιμή μου που παρευρίσκομαι εδώ απόψε, αγαπημένε μου φίλε».

Επίσης, παρέστησαν ο κ. Δημήτριος Κούβελας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ο κ. Σταύρος Βενιζέλος, Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία, μετά της συζύγου του, ο κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, επίσης μετά της συζύγου του, η κ. Linda Burney, Ομοσπονδιακή Υπουργός για τις υποθέσεις των Αυτόχθονων Αυστραλών, ο κ. Steve Kamper, Υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων, Περιουσίας και Πολυπολιτισμικότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, ο κ. David Coleman, Ομοσπονδιακός Βουλευτής και πρώην Υπουργός, κ. Mark Cure, Πολιτειακός Βουλευτής και πρώην Υπουργός ΝΝΟ, ο κ. Sam Elmir, Δήμαρχος του Δήμου Georges River, κ.ά..

Στις 12 τα μεσάνυχτα, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατανύξεως, ο Σεβασμιώτατος έψαλε το πανευφρόσυνο άγγελμα: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών…», ενώπιον του συγκεντρωθέντος πλήθους στον αύλειο χώρο της εκκλησίας. Κατά τον αναστάσιμο χαιρετισμό του διεμήνυσε πως μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας, τη νίκη δηλαδή της ζωής επί του θανάτου, οι Ορθόδοξοι πιστοί δε φοβούνται πια τον θάνατο. «Ο άνθρωπος που πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού», υπογράμμισε, «βλέπει τον θάνατο να πλησιάζει και διδάσκεται». «Ο θάνατος μάς διδάσκει ότι είναι επείγον να αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο», συμπλήρωσε, «και να μη φύγουμε απ᾽ αυτήν τη ζωή πικραμένοι μεταξύ μας». Επιπλέον, τόνισε ότι όποιος πιστεύει στην Ανάσταση του Κυρίου, δε θεωρεί πως με τον θάνατο τελειώνουν όλα και χάνονται, αλλά ότι «φτάνει η γλυκιά αυγή και κάτι όμορφο ξεκινάει».

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκάρδια τους πιστούς που αψήφησαν τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και προσήλθαν μαζικά στην «εορτή των εορτών» της Ορθοδοξίας, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την αφοσίωσή τους στα τιμαλφή της Πίστεως και του Γένους. Επιπλέον, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό κ. Albanese για την παρουσία του στην τελετή, για την εκτίμηση που τρέφει για την ορθόδοξη πίστη και για τη διαρκή υποστήριξή του στον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Albanese απηύθυνε θερμό χαιρετισμό προς τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο και τους παρισταμένους ομογενείς, εξυμνώντας την ελληνορθόδοξη παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό, και υπογραμμίζοντας τη συμβολή των Ελλήνων στην πρόοδο του Αυστραλιανού Έθνους. «Είναι μεγάλη η χαρά μου που συμμετέχω στον εορτασμό της Αναστάσεως του Χριστού», σημείωσε εισαγωγικά, προσθέτοντας ότι «γινόμαστε μάρτυρες μιας ζωντανής και πολύ όμορφης παράδοσης». Έκανε, μάλιστα, ειδική αναφορά σε πασχαλινά έθιμα που τηρούν οι Έλληνες Ορθόδοξοι της Αυστραλίας και συνεχάρη όλους για τη μετάδοσή τους από γενιά σε γενιά. «Ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί ένα δώρο για όλη την Αυστραλία», επεσήμανε με έμφαση, συμπληρώνοντας ότι «η σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία μας είναι πολύ πιο πλούσια με τη συνεισφορά σας». Τέλος, υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο της Εκκλησίας, η οποία ενώνει τους ανθρώπους, όπως παρατήρησε, προάγει το πνεύμα αγάπης μέσα στην κοινωνία και επιτελεί πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο.

Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας Το «Χριστός Ανέστη» στην «καρδιά» του Σύδνεϋ, παρουσία του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Σχετικά Άρθρα

Προσπάθησε να «λαδώσει» για να γλιτώσει πρόστιμο - Μια σύλληψη

Προσπάθησε να «λαδώσει» για να γλιτώσει πρόστιμο – Μια σύλληψη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 7 / 2022 , 20:00 από news_room Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, στελέχη της ΔΙΜΕΑ διενήργησαν ελέγχους στη φυσική έδρα ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και […]

Ιράν-πυρηνικό πρόγραμμα: Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες στη Βιέννη

Οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, που επαναλήφθηκαν σήμερα στη Βιέννη, πρέπει σύμφωνα με την Τεχεράνη να καταλήξουν στην άρση των αμερικανικών κυρώσεων και στην “εγγύηση” ότι η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στη συμφωνία. Έπειτα από πέντε μήνες διακοπής, οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015, επαναλήφθηκαν […]