34 °C Athens, GR
14/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα

Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον

GIS CONGRESS EXPO

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 21 / 5 / 2024 , 21:23 από news_room

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ | Πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Μαίου 2024 η τελετή έναρξης των εργασιών του 5ου Συνεδρίου γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων και χωρικής ανάλυσης στη γεωργία και στο περιβάλλον.

Η χωρική ψηφιακή πληροφορία είναι βασικό μέλημα του τομέα της γεωπονίας. Για 103 χρόνια η γεωπονία βοηθά και στηρίζει την γεωργία στη χώρα σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Διονύσιος Καλύβας, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησαν 2015 με 35 ανακοινώσεις και στο 5ο συνέδριο με 70 ανακοινώσεις. Φέτος το συνέδριο εγκαινίασε και το live streaming, και συνεχίζει με νέες εξελίξεις προς το καλύτερο.

Μεταξύ άλλων συμμετεχόντων φέτος συμμετέχουν 11 πανεπιστήμια και θα υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις τους.

Κατόπιν χαιρετισμό απεύθυνε Σπύρος Σαντριβανόπουλος αντιπρόεδρος εταιρίας πληροφοριακών συστημάτων η Ελλάς GIS ο οποίος ευχαρίστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η Ελλάς GIS είναι η πρώτη εταιρία που αναπτύχθηκε στη χώρα στα πληροφοριακά συστήματα για την γεωπονία τονίζοντας πως στο γεωπονικό πανεπιστήμιο γίνεται μία σπουδαία δουλειά που αγγίζει το διεθνές επίπεδο και είναι πραγματικά αξιόλογη και μοναδική.

Κατόπιν ο Αντιπρύτανης κ. Θωμάς Μπατζάνας εκ μέρους των πρυτανικών αρχών καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εστιάζοντας στην σημαντικότητα των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων αφού αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων. Το συνέδριο αποτελεί το μέλλον για την ανάπτυξη στη χώρα. Η σωστή ανάλυση των δεδομένων είναι το κλειδί για τον Έλληνα αγρότη τόνισε ο κ. Μπατζάνας.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Υπουργός Ευθύμιος Μπακογιάννης ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός στην ομιλία του απευθύνθηκε προς τους παρευρισκόμενους λέγοντας πως όλη αυτή η επιστήμη στον χώρο της πληροφορίας έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη και ίσως να μην σταματήσει αλλά και να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Όλα τα υπουργεία αλλά και το υπουργείο περιβάλλοντος τρέχει προϋπολογισμό που στηρίζεται σε δεδομένα γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων. Θέματα χαρακτηρισμού οδικυ δικτύου, θέματα που έχουν να κάνουν με ζώνες μεταφοράς του συντελεστή που οι πολίτες έχουν και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Είναι σε εξέλιξη τα χωροταξικά των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) που όλα αυτά έγκειται στα πληροφοριακά δεδομένα. Οι υπάλληλοι δεν είναι γνώστες των γεωγραφικών πληροφοριακών συστημάτων. Η σημασία και η παρουσία του υπουργείου στο συνέδριο είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης που έχει ανακοινωθεί για την πολεοδομία και το οποίο θα είναι πολλυ σημαντικό για τον Έλληνα πολίτη. Θα υπάρξει ένα τέτοιο εργαλείο που θα είναι στη διάθεση του πολίτη ο οποίος  μέχρι τώρα θα έπρεπε να πάει στη πολεοδομία και να ζητήσει κάποιο έγγραφο για να εκδώσει οικοδομική άδεια.

Ο διοικητής του ΕΛΓΑ  κ. Ανδρέας Λυκουρέτζος μετέφερε το δικό του σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας πως: ” Η χώρα μας βρίσκεται σε ανοδική τάση στην χρήση και ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων στον αγροτικό τομέα καθώς και στην ανάδειξη τους”.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστη ως εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων κ. Λάζαρος Καραούλης.

Ο κ. Καραούλης επεσήμανε πως ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός που παράγεται προς τους πολίτες. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ο δήμος αναγνωρίζοντας την αξία της γεωπληροφορικής έτσι με κάθε πρόσφορο μέσω προσπαθεί βελτιώνοντας την ποιότητα των κατοίκων. Η χρήση αυτών των τεχνολογιών επιτρέπει την ανάλυση των τεχνολογιών.

Ο κ. Καραούλης επίσης σημείωσε πως η πύλη γεωχωρικών δεδομένων συμβάλει στην λήψη αποφάσεων. Η ενσωμάτων χαρτών που χρησιμοποιούνται απο την ΔΑΕΜ Α.Ε. βελτιώνει την αποδοτικότητα στη λήψη αποφάσεων πχ το πληροφοριακό σύστημα αιτημάτων σχολείων. Ο δήμος διασφαλίζει ότι εξασφαλίζεται η λογοδοσία.

Επίσης η ψηφιοποίηση δέντρο- δέντρο παγκάκι-παγκάκι του 1ου διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων.

Παρέστησαν επίσης η εκπρόσωπος  του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μαρια Κούκα η οποία όπως τόνισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αναπτύξει πληροφοριακό σύστημα και χρησιμοποιεί μία απο τις μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων της χώρας. Στόχος η εξασφάλιση έγκαιρης και έγκυρης πληρωμής επιδομάτων. Διαρκή παρακολούθηση της Γής. Χαρακτηρίζοντας ώς μείζονα έργο – έννοια της φωτογραφίας με γαιο-σήμανση όταν δεν είναι εφικτή άλλη επισήμανση αλλά και τα επικαιροποιημένα δεδομένα είναι λόγος που ο ΟΠΕΚΕΠΕ παρακαλουθεί τις εξελίξεις στην γεωργία.

Επίσης στις ομιλίες τονίστηκε και η σημασία της σύγχρονης τεχνολογίας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο καθώς έχει ρόλο στην γεωργία για δύο σκοπούς

1) Δεδομένα όσο αφορά στην απεικόνιση 2) Υπηρεσίες ψηφιακές.

Σημειώνοντας πως μεγάλο σεβασμό και υποστήριξη στον τομέα του κτηματολογίου η ψηφιακή υπηρεσία αφού είναι το πολύτιμο κομμάτι της κτηματογράφισης για να γνωρίζει το κράτος ποιός έχει τί. Αυτό ήταν η απαρχή του κτηματολογίου. Έχει εφαρμογή το πράγμα αυτό. Είναι σημαντική αφού πχ Όταν έγινε η καταστροφή ντάνιελ γνώριζε η πολιτεία που είναι το γεωτεμάχιο του πολίτη και μπόρεσε να αποδώσει στον πολίτη τι του αναλογεί. Η γεωργική νομοθεσία ίσως να μην έχει εφαρμογή αλλά να έχει η δασική νομοθεσία.

Κατόπιν τελέστηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης GIS CONGRESS EXPO. και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ με τον κ. Καλύβα πέρασαν και συνομίλησαν με χορηγούς του συνεδρίου που έχουν περίπτερα στην 2η έκθεση GIS.Η έκθεση GIS CONGRESS EXPO συνδέει την επιστήμη με την επιχειρηματικότητα στον ψηφιακό πρωτογενή τομέα με την αρωγή των γεωχωρικών τεχνολογιών

Ευ. Κ.

Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον

Σχετικά Άρθρα

Η Κυριακή των Αποκρεών στην Κέρκυρα

Η Κυριακή των Αποκρεών στην Κέρκυρα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 2 / 2023 , 14:10 από news_room Στην Βόρεια Κέρκυρα, και στην ενορία του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου Αφιώνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, λειτούργησε και ομίλησε κατά την Θεία Λειτουργία, όπου και τέλεσε το κατ’ έτος μνημόσυνο του ήρωα Έκτορα Γιαλοψού, ο οποίος έπεσε την […]

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.Χρυσοστόμου – Το β΄ μέρος

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 28 / 12 / 2020 , 19:54 από news_room Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης σε δυο που δημοσιεύθηκε σε δύο μέρη, παραχώρησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος στην Εφημερίδα της Κύπρου «Πολίτης». Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ στον «Π» αποκαλύπτει ολόκληρο το παρασκήνιο που προηγήθηκε της εκλογής […]