32 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 5 / 2024 , 14:37 από news_room

Υπό την ηγεσία του Πανοσιολογιωτάτου Μεγάλου Ιεροκήρυκος κ. Παναρέτου (Ψαραύτη), συνοδευομένου υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Βίκτωρος Kopucu και του Οσιολογιωτάτου Γέροντος του Κελλίου των Αρχαγγέλων της Κουτλουμουσιανής Σκήτης του Αγίου Παντελεήμονος κ. Χρυσοστόμου, φιλοξενήθηκε για μία εβδομάδα, στους φιλόξενους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», τριακονταμελής όμιλος προσκυνητών, με καταγωγή από διάφορες χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Γαγκαουζία, Μολδαβία), από την Ενορία Αγίου Ανδρέου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου της Ρωσόφωνης Παροικίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο εν λόγω προσκυνηματικός όμιλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον τόπο μας, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όλες τις Εκκλησιαστικές Επαρχίες της Εκκλησίας Κρήτης.
Στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, επισκέφθηκαν προσκυνηματικά τις Ιερές Πατριαρχικές και Σταυροπηγιακές Μονές Αρκαδίου και Αρσανίου, την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, καθώς και το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως, δέχθηκαν δε και τη φιλόφρονα φιλοξενία του ζεύγους των ιατρών Εμμανουήλ και Άννας Ραπτάκη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των προσκυνητών από τη Βασιλίδα των Πόλεων και τόνισε ότι το μήνυμα, το οποίο δίδει η εν λόγω «πολυεθνική» Ενορία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, είναι μήνυμα οικουμενικό, καθώς η Ορθόδοξη Πίστη βρίσκεται πάνω από έθνη και λαούς και ενώνει όσους πιστεύουν αληθινά στον Θεό.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Πανοσιολογιώτατο Μέγα Ιεροκήρυκα κ. Πανάρετο, Κρήτα στην καταγωγή και απεσπασμένο από την Ιερά Μητρόπολή μας στις Αυλές της Μητρός Εκκλησίας, να έχει πάντοτε χαριτωμένη διακονία εις δόξαν της Μητρός ημών Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και έπαινον του Ονόματος του Θεού.

Από την πλευρά του, ο Πανοσιολογιώτατος Μέγας Ιεροκήρυξ κ. Πανάρετος μετέφερε την Ευχή και τις Ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και εξέφρασε, εκ μέρους του συνόλου των επισκεπτών, τις θερμές ευχαριστίες του για την δοχή και τη φιλοξενία.

Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Σχετικά Άρθρα

Βραζιλία: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι η χώρα του χρεοκόπησε

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 1 / 2021 , 12:58 από news_room Βραζιλία: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι η χώρα του χρεοκόπησε «Η Βραζιλία χρεοκόπησε. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα»: το δήλωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, αποδίδοντας την κρίση «σε αυτόν τον ιό που προβάλλει ο Τύπος», την ώρα που […]

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ ΟΠΕΚΑ έως τις 3 Φεβρουαρίου

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ ΟΠΕΚΑ έως τις 3 Φεβρουαρίου

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 1 / 2023 , 3:14 από news_room Την ολοκλήρωση της καταβολής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου, την προκαταβολή συντάξεων για τον ίδιο μήνα και την καταβολή των επιδομάτων του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον Ιανουάριο, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των πληρωμών για την εβδομάδα […]