34 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Παράδοση των λεωφορείων για τις ανάγκες Κέντρων Επαγγελματικής Αποκατάστασης

Παράδοση των λεωφορείων για τις ανάγκες Κέντρων Επαγγελματικής Αποκατάστασης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 29 / 5 / 2024 , 17:13 από news_room

Χθες Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, παρέδωσαν τρία (3) μικρά λεωφορεία, που έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα, καθώς και Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) σε αναπηρικά αμαξίδια, η επιβίβαση και αποβίβαση των οποίων επιτυγχάνεται με κατάλληλες ανυψωτικές πλατφόρμες, που είναι ενσωματωμένες στα λεωφορεία.

Τα λεωφορεία προορίζονται για την κάλυψη αναγκών διάφορων Ιδρυμάτων Φροντίδας Παιδιών και Ηλικιωμένων, και Ειδικών Σχολείων, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Φεβρουάριο του 2022. Στο ίδιο πλαίσιο έχουν παραγγελθεί ακόμη πέντε λεωφορεία, η παράδοση των οποίων θα γίνει σταδιακά μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2024.

Η κυβέρνηση προωθεί και υποστηρίζει τη διασφάλιση του δικαιώματος της διακίνησης με τη μεγαλύτερη δυνατή ανεξαρτησία για τα άτομα με αναπηρίες και τονίζει πως αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους, σύμφωνα με τη Σύμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Στο πλαίσιο αυτό, το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το επόμενο διάστημα θα διερευνήσουν και πρόσθετα αιτήματα παρόμοιας φύσης με στόχο την εξυπηρέτηση και άλλων αναγκών.

Τα κατάλληλα προσαρμοσμένα και εξοπλισμένα λεωφορεία, που παραδίδονται, παρέχουν ασφαλή και ποιοτική πρόσβαση σε υπηρεσίες μεταφοράς, ικανοποιώντας τις ανάγκες τόσο των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρίες όσο και των ειδικών σχολείων, κατοικιών και άλλων δομών που τους εξυπηρετούν. Η διακίνηση  των ΑμεΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση, τη δημιουργική απασχόληση, την ανεξάρτητη διαβίωση και επομένως και την κοινωνική ενσωμάτωσή τους.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού για αγορά οχημάτων για κάλυψη των αναγκών μεταφορών των διάφορων Υπουργείων/Τμημάτων και Υπηρεσιών του δημοσίου, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση διακίνησης και μεταφορών των ατόμων με αναπηρία.

Σχετικά Άρθρα

εγκύκλιος πασχα-αρχιεπισκοπος-μακαριος-αυστραλιας

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 10 / 2022 , 21:46 από news_room Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Βιοηθικής, μόλις επτά χρόνια μετά τη θέσπισή της από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Η Βιοηθική, ως σύγχρονος επιστημονικός κλάδος, στρέφει το ενδιαφέρον της σ᾽ αυτό που διακυβεύεται ηθικά: στη σεξουαλικότητα, στην τεκνογονία, στον πόνο, στη σωστή […]