31 °C Athens, GR
20/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο Εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» και παιδιά από το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στον Αρχιεπίσκοπο Είκοσι έτη ποιμαντικής διακονίας Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου Η Λουιζιάνα έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που απαιτεί να εμφανίζονται οι Δέκα Εντολές σε κάθε τάξη του δημόσιου σχολείου Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 5 / 2024 , 16:49 από news_room

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Αλβανίας, με έδρα την Αθήνα, κ. Σταύρος Αυγουστίδης επέδωσε στις 14 Μαΐου 2024 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο Bajram Begaj, σε επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στα Τίρανα.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο κ. Αυγουστίδης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, εκφράζοντας την ετοιμότητα της χώρας μας για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων με την Αλβανία σε διάφορους τομείς, και την ενίσχυση της συνεργασίας, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Ανταποδίδοντας, ο Πρόεδρος της Αλβανίας εξέφρασε τους θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, υπογραμμίζοντας τη βούληση και αποφασιστικότητα της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων με την Κύπρο, τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Συζητήθηκε επίσης η ενταξιακή πορεία και η πρόοδος εναρμόνισης της Αλβανίας με το κοινοτικό κεκτημένο, με τον κ. Αυγουστιδη να επισημαίνει τα οφέλη και τις υποχρεώσεις, που προκύπτουν από την προενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Begai καλωσόρισε ενδεχόμενη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πορεία εναρμόνισης της χώρας του με το κοινοτικό κεκτημένο, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης.

Κατά την παραμονή του στην Αλβανία, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Νεόφυτο Κωνσταντίνου, ο κ. Πρέσβης πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους και ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες της χώρας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγουστίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Igli Hasani, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γειτονικών Χωρών κ. Kastriot Robo, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Admira Jorgji, καθώς επίσης με τον Επικεφαλής Πολιτικών Υποθέσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στα Τίρανα κ. André Rizzo, με τους οποίους συζήτησε τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους.

Σχετικά Άρθρα

Εμμανουήλ Φράγκος

Εμμ. Φράγκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Η λαθρομετανάστευση πραγματοποιείται μεθοδευμένα & διατεταγμένα»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 1 / 2023 , 15:17 από news_room Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», με ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, αναφέρθηκε ακόμα μία φορά στο ζήτημα της λαθροδιακίνησης μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο Εμμανουήλ Φράγκος τόνισε […]

Υπουργείο Υγείας : Προϋποθέσεις για εμβολιασμένους επιβάτες

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 8 / 5 / 2021 , 11:40 από news_room Προϋποθέσεις για εμβολιασμένους επιβάτες Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει τα πιο κάτω που ισχύουν από τις 10 Μαΐου για τους εμβολιασμένους επιβάτες που αφικνούνται στην Κυπριακή Δημοκρατίας από τις πύλες εισόδου: Πρόσωπα ανεξαρτήτως υπηκοότητας, που κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 και […]