35 °C Athens, GR
22/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ανακοινωθέν της δεύτερης τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου Οικουμενική Παράκληση με τίτλο: «Θεραπεύοντας τις Πληγές της Σκλαβιάς» στον Άγιο Νικόλαο Νέας Υόρκης Εκδήλωση Μνήμης δέκα χρόνων από την εκδημία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Λυκούργου Αγγελόπουλου στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά θα εορτάσει Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος τα ονομαστήριά του Χορευτική παράσταση με τίτλο: Κύπρος – Μισός αιώνας άσβεστης μνήμης» στην Ι.Μ. Δημητριάδος Ο Προφήτης Ελισσαίος 14 νέα μέτρα για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας Οι Συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι οι συλλήψεις μετά την ανακοίνωση του Τζό Μπαϊντεν, μειώθηκαν κατά 25% Εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Έναρξη της Εβδομάδας Κινηματογράφου Κύπρου στο Βερολίνο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας στην Κύπρο Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ και οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Νικόλαος Βάσιν. Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος κήρυξε το θείο λόγο στο εκκλησίασμα. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ και η συνοδοί του μετέβη στην ιερά μητρόπολη Πάφου, όπου υπήρξε συνάντηση με τον μητροπολίτη Πάφου Τυχικό. Κατά την αδελφική συνομιλία ο μητροπολίτης Τυχικός και ο μητροπολίτης Αντώνιος συζήτησαν σειρά ζητημάτων, που αφορούσαν στη σύγχρονη κατάσταση της οικουμενικής Ορθοδοξίας και τους τρόπους διαφυλάξεως της ενότητάς της, έθιξαν το ζήτημα διαποίμανσης των ρωσοφώνων ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση οι ιεράρχες αντήλλαξαν ενθύμια. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος και οι συνοδοί αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 23 / 5 / 2024 , 19:28 από news_room

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, ο οποίος με ευλογία της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, τέλεσε την ημέρα μνήμης του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννη του Θεολόγου με το παλαιό, στις 21 Μαΐου 2024, τη Θεία Λειτουργία στο νεοεγκαινιασθέντα ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού.

Επίσης συλλειτούργησαν ο προϊστάμενος του ναού πρωθιερέας Παύλος Ποβαλιάγεφ και οι συνοδοί του Σεβασμιωτάτου κ. Αντωνίου αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Νικόλαος Βάσιν.

Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος κήρυξε το θείο λόγο στο εκκλησίασμα.

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ και η συνοδοί του μετέβη στην ιερά μητρόπολη Πάφου, όπου υπήρξε συνάντηση με τον μητροπολίτη Πάφου Τυχικό.

Κατά την αδελφική συνομιλία ο μητροπολίτης Τυχικός και ο μητροπολίτης Αντώνιος συζήτησαν σειρά ζητημάτων, που αφορούσαν στη σύγχρονη κατάσταση της οικουμενικής Ορθοδοξίας και τους τρόπους διαφυλάξεως της ενότητάς της, έθιξαν το ζήτημα διαποίμανσης των ρωσοφώνων ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο. Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση οι ιεράρχες αντήλλαξαν ενθύμια.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος και οι συνοδοί αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Σχετικά Άρθρα

Τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου απένειμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 4:35 από news_room Τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου Μάρκου απένειμε στον Προκαθήμενο της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Με ιδιαίτερη τιμή και επισημότητα υποδέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Αλεξάνδρεια η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, τον Εξοχώτατο […]

Η Υπουργός Δικαιοσύνης παρέστη στην τελετή λήξης των μαθημάτων των Σχολείων των Φυλακών

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 8 / 7 / 2021 , 21:03 από news_room Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Στέφη Δράκου παρευρέθηκε σήμερα στην τελετή λήξης των μαθημάτων των σχολείων των Φυλακών.  Στο χαιρετισμό της εξήρε το έργο που επιτελείται στις Φυλακές, τονίζοντας πως η εκπαίδευση και η ομαλή επανένταξη των αποφυλακισθέντων στην κοινωνία αποτελεί μία […]