24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Με επιτυχία το σεμινάριο «Προκλήσεις της Θαλάσσιας Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου»

Με επιτυχία το σεμινάριο «Προκλήσεις της Θαλάσσιας Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 5 / 2024 , 14:32 από news_room

Με επιτυχία το σεμινάριο «Προκλήσεις της Θαλάσσιας Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου»

Η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών στην Εθνική Άμυνα (Institute for Advanced Studies in National Defence – IHEDN), υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας διοργανώνουν από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2024 στο Συντονιστικό Κέντρο «ΖΗΝΩΝ», στη Λάρνακα, το σεμινάριο «Προκλήσεις της Θαλάσσιας Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ): Η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου» – “The Challenges of Maritime Security for the European Union: Focusing on the Eastern Mediterranean Area”.

Η θαλάσσια ασφάλεια στη Μεσόγειο αφορά σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων τα 150 εκατομμύρια ζουν στις ακτές. Αποτελεί δε βασικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη βιωσιμότητα των φυσικών πόρων και την ποιότητα ζωής.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει τους συμμετέχοντες σχετικά με τις πολιτικές, τις στρατηγικές και τις αποστολές/επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, θα παράσχει τη δυνατότητα εξοικείωσης με θεσμικές, νομικές και επιχειρησιακές πτυχές, που συνδέονται με την εφαρμογή της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Θαλάσσια Ασφάλεια (European Maritime Security Strategy – EUMSS).

Οι συνολικά 40 συμμετέχοντες στο σεμινάριο προέρχονται από 10 κράτη (Κύπρο, Ρουμανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Μάλτα, Ισπανία, Ελλάδα, Βέλγιο και Ιταλία). Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας συμμετέχει προσωπικό από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Άμυνας. Το σεμινάριο είναι ανοικτό τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό προσωπικό από κράτη μέλη, θεσμικά όργανα και οργανισμούς της ΕΕ.

Χαιρετισμούς κατά τη σημερινή τελετή έναρξης απηύθυναν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων κα Μαριλένα Ραουνά, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας κ. Στέλιος Χειμώνας και η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο κα Salina Grenet-Catalano, παρουσία των πρέσβεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου, της Ολλανδίας και άλλων διπλωματών διαπιστευμένων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου θα απονεμηθούν πιστοποιητικά υπογεγραμμένα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κ. Josep Borrell σε όσους συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το σεμινάριο και τα διαδικτυακά μαθήματα του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας.

Σχετικά Άρθρα

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιος

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 1 / 4 / 2023 , 15:59 από news_room Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησε την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Φιλάρετο Σπανόπουλο, και τους Εντιμ. κυρίους Ιωάννη Λέντζα, Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ιωάννη Αργυρόπουλο, Αντιδήμαρχο Δήμου Πύργου, εκπρόσωπο […]

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη και ευλόγησε πατρικώς τους συμμετέχοντες στην Χριστουγενιάτική εορτή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Παιδοπόλεως και Στέγης Νεανίδων, στην Έδρα του, την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021. Επίσης, επισκέφθηκε την Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που διοργάνωσε η εκκλησιαστική Κοινότητα Νεοχωρίου, την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 19 Δεκεμβρίου, στον αυλόγυρο του Ι.Ν. Παναγίας Κουμαριωτίσσης, όπου τον καλωσόρισαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Εντιμολ. Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ κ. Παντελεήμων Βίγκας, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού και με τη συμμετοχή εκατοντάδων εορταστών.

Ο Πατριάρχης σε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 20 / 12 / 2021 , 23:57 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη και ευλόγησε πατρικώς τους συμμετέχοντες στην Χριστουγενιάτική εορτή που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Παιδοπόλεως και Στέγης Νεανίδων, στην Έδρα του, την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021. Επίσης, επισκέφθηκε την Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά που διοργάνωσε η εκκλησιαστική Κοινότητα Νεοχωρίου, […]