34 °C Athens, GR
14/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο ο πρώτος Τόμος για τα 100 χρόνια της Κυθηραϊκής Αδελφότητος Αυστραλίας Ο Εορτασμός του Αγίου Βαρθολομαίου στην Εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στη Νέα Υόρκη O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εντάσσεται στην Pharma.Aero Οικουμενικός στην Θεία Λειτουργία των Ονομαστηρίων του: Η ελληνορθόδοξη παράδοση μας, αποτελεί πηγή εμπνεύσεως Μήνυση πρ. Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου στη Μονή Χρυσοβαλάντου Το πρότυπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου υπέδειξε σε νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αρχαία Μεσσήνη με τον Λεωνίδα Καβάκο Σε κλοιό καύσωνα η χώρα – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΥΠΕΣ: Μέτρα προστασίας των δημοσίων υπαλλήλων κατά τις ημέρες του καύσωνα

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 5 / 2024 , 16:34 από news_room

Πριν από 24 χρόνια, μια μεγαλειώδης πορεία κατά μήκος της γέφυρας Harbour Bridge στην πόλη του Σύδνεϋ γέννησε τον θεσμό της Εβδομάδος Εθνικής Συμφιλιώσεως. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, από διαφορετικές πολιτισμικές αφετηρίες, έσμιξαν τα βήματα και τις φωνές τους για να διατρανώσουν την ανάγκη ουσιαστικότερης συμφιλιώσεως του Αυστραλιανού Έθνους και, ειδικότερα, συμφιλιώσεως μεταξύ της ευρύτερης αυστραλιανής κοινωνίας και των Αβορίγινων και των κατοίκων των Νησιών του Πορθμού Torres.

Ήταν το αποκορύφωμα μίας διαδρομής η οποία εξελισσόταν διαρκώς, με μικρότερα ή μεγαλύτερα βήματα, ιδίως κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνος. Κύριοι σταθμοί της, η κατάργηση σειράς διακρίσεων με το δημοψήφισμα της 27ης Μαΐου 1967 και η αναγνώριση των δικαιωμάτων γης των Πρώτων Κατοίκων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, της 3ης Ιουνίου 1992.

Στην ανατολή του 21ου αιώνος, η αυστραλιανή κοινωνία είχε ήδη ξεμακρύνει σημαντικά από τα λάθη και τις αδικίες του παρελθόντος. Ταυτοχρόνως, είχε συνειδητοποιήσει ότι ο προορισμός της απόλυτης συμφιλιώσεως απαιτούσε περισσότερη σπουδή και συστηματικότερη δράση, με έμφαση στην προσέγγιση μεταξύ των κοινοτήτων, στην εμβάθυνση των σχέσεων τους και στην περαιτέρω καλλιέργεια του πνεύματος αλληλοσεβασμού. Τον σκοπό αυτό υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί η Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως, ένας θεσμός ο οποίος, κάθε χρόνο, μας καλεί να γνωρίσουμε την ιστορία του Αυστραλιανού Έθνους, την κουλτούρα των Πρώτων Κατοίκων και τα κοινά μας επιτεύγματα, να έρθουμε πιο κοντά, να παραμερίσουμε τις προκαταλήψεις και να επενδύσουμε σε όσα μας ενώνουν.

Πρόκειται για μία πρόκληση, η οποία συνάδει με τις χριστιανικές μας αξίες και με τις επιταγές του ιερού Ευαγγελίου. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχουμε χρέος να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και αγάπη το πρόσωπο του πλησίον, δίχως διακρίσεις, να υπερασπιζόμαστε σταθερά το αγαθό και το δίκαιο, να ρίχνουμε τα τείχη των διαχωρισμών και των διχασμών και να χτίζουμε γέφυρες φιλίας και συναδέλφωσης.

Με αυτές τις σκέψεις, παρακαλώ και προσεύχομαι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές της πίστεώς μας, δίδοντας την καλή μαρτυρία στην αυστραλιανή κοινωνία και προσθέτοντας, με κάθε ευκαιρία και με κάθε πρόσφορο μέσον, το δικό μας λιθαράκι στο ευγενές οικοδόμημα της συμφιλιώσεως του Αυστραλιανού Έθνους.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος

Επίσκοπος Θεσπιών εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 10 / 2023 , 0:01 από news_room Ὁ Ἐψηφισμένος Ἐπίσκοπος Θεσπιῶν κ. Παῦλος (κατά κόσμον Γεώργιος Κίτσος) γεννήθηκε στή Χρυσούπολη Καβάλας τό 1967. Πέρασε τὰ πρώτα παιδικά του χρόνια στὸ Ὀέλντε τῆς Γερμανίας καὶ τὰ ὑπόλοιπα στὴ Χρυσούπολη ὅπου ὁλοκλήρωσε τὶς ἐγκύκλιες σπουδές του. Εἶναι πτυχιοῦχος τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου […]

Στις 26 Δεκεμβρίου στη Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer-BioNTech

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 13:12 από news_room Στις 26 Δεκεμβρίου στη Κύπρο η πρώτη παρτίδα εμβολίων της Pfizer-BioNTech Το Υπουργείο Υγείας χαιρετίζει τη χθεσινή έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κυκλοφορία του εμβολίου που ανέπτυξαν οι Pfizer-BioNTech στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εξέλιξη αυτή είναι […]