24 °C Athens, GR
28/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Προσκυνητές από την Κωνσταντινούπολη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τζορτζ Τσούνης: Επισκέφθηκε το Άγιον Όρος μαζί με στενό συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ Οι “Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στην Αθήνα – Τα μηνύματα για Ορθοδοξία, Τουρκία και Ουκρανία Αρμενία: Ο αρχιεπίσκοπος Γκαλστανιάν, αποποιήθηκε τα ιερατικά καθήκοντά του για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως: «Προσδίδοντας κύρος σε ένα Κράτος-αρωγό, προάγουμε το κοινωνικό μας μοντέλο» Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η Ορθοδοξία καλείται σήμερα να λειτουργήσει ως θετική πρόκληση στον σύγχρονο κόσμο» Εξαιρετικά ενδιαφέρον webinar από την VHL Family Alliance Greece για τον Σποραδικό και κληρονομούμενο καρκίνο του νεφρού Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. κ. Μακαρίου για την Εβδομάδα Εθνικής Συμφιλιώσεως Την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αποστόλου Ανδρέα Windsor επισκέφτηκε o Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος Μνημόσυνο για τα θύματα της τραγικής εισβολής στην Κύπρο τέλεσε ο Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Καθεδρικό των Αθηνών

Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού

Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 14 / 5 / 2024 , 18:38 από news_room

Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού

Η Πρεσβεία του Μεξικού με τη γενναιόδωρη υποστήριξη των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) παρουσιάζει στον σταθμό του Μετρό “ Σύνταγμα” 27 έργα ζωγραφισμένα από παιδιά, μαθητές σχολείων της Κρήτης και της Μυκόνου, με πορτραίτα της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο.

Οι ζωγραφιές σχεδιάστηκαν το 2018 από παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μεξικανών στο Εξωτερικό.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 85 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού. Πρόκειται για έργα τα οποία απεικονίζουν θαυμάσια, μέσω της ευαισθησίας των παιδιών της Ελλάδας, τη φιλική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ Χάρης Δαμάσκος επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως: «η ματιά των παιδιών είναι πάντα αυθεντική, χωρίς φίλτρα. Με τις ζωγραφιές τους, που είναι πραγματικά εντυπωσιακές για παιδιά τόσο μικρής ηλικίας, μπόρεσαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο να αποδώσουν τη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Η ΣΤΑ.ΣΥ στηρίζει σταθερά αξιόλογες δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, δίνοντας βήμα σε καλλιτεχνικές προσπάθειες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επιβατών του Μετρό και του Τραμ. Είναι χαρά και τιμή μας, που οι Σταθερές Συγκοινωνίες γίνονται συνοδοιπόροι με την Πρεσβεία του Μεξικού σε αυτή την τόσο ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής».

Ο Πρέσβης Μεξικού, Αξιότιμος Κος. Alejandro García Moreno διατύπωσε τα εξής: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη παρουσίαση, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος για τον εορτασμό των 85 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδήλωση φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Μεξικού από αυτή που εκφράζεται από παιδιά, με την αθώα και δημιουργική τους ματιά. Αυτή η εκδήλωση χαίρει ιδιαίτερης σημασίας για την Πρεσβεία, αφού μας επιτρέπει να μοιραστούμε με το ελληνικό κοινό το να βλέπουμε την Φρίντα να ερμηνεύεται από τα παιδιά αυτής της όμορφης χώρας».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 14 Μαΐου ως τις 13 Ιουνίου 2024.

Σχετικά Άρθρα

Απόψεις Σαν lucky lottery η κοινωφελής εργασία στην χώρα - Φιάσκο η μεγάλη μείωση της ανεργίας

Απόψεις: Σαν Lucky Lottery η κοινωφελής εργασία στην χώρα – Φιάσκο η μεγάλη μείωση της ανεργίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 5 / 2023 , 4:55 από news_room Προεκλογικές δεσμεύσεις από κάθε κόμμα. Αριστεροί Δεξιοί Κεντρώοι μιλούν όλοι για μείωση της ανεργίας και έρχεται εδώ ένα περίεργο μάλλον ερώτημα. Τον καιρό που η χώρα είχε 3,2% ανεργία (παλαιά δηλαδή) και η κυβέρνηση διόριζε και οι επιχειρήσεις αυξάνονταν και οι ρυθμοί ανάπτυξης επίσης […]

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να εισέλθει στη Γάζα το νωρίτερο αύριο

ΟΗΕ: Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να εισέλθει στη Γάζα το νωρίτερο αύριο

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 20 / 10 / 2023 , 23:10 από news_room Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφθασε σήμερα στο βόρειο τμήμα της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, κοντά στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ο ΟΗΕ έχει ζητήσει να ανοίξει το πέρασμα, το οποίο […]