21 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Η Λέρος είναι προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Λαμπρός εσπερινός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο (Φωτορεπορτάζ) Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας – Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση απονομής υποτροφιών Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς (Φωτορεπορτάζ) Φόρος τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϋ (Εικόνες) Μητροπολίτης Ντένβερ εξελέγη ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Χειροτονία του Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν Κωνσταντίνου

xeirotonia_tzoumpa_tzuba_soudan_notiou_notio_konstantinos_episkopos_alexandreias_eidiseis_nea_ekklisia_patriarxeia_enimerosi (2)

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 4 / 2024 , 19:10 από news_room

Χειροτονία του Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν Κωνσταντίνου

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε η χειροτονία του νέου Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν,Θεοφιλεστατου κ Κωνσταντίνου, στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Νικολάου του Καΐρου.

Της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας προέστη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ.Γαβριήλ, Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου, Καμπάλας κ.Ιερωνύμου, Ερμουπόλεως κ.Νικολάου, Πατριαρχικού Επιτρόπου των Αραβορθοδόξων, Μέμφιδος κ.Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Νουβίας κ.Σάββα, Πτολεμαΐδος κ.Παντελεήμονος, Αρχιγραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πηλουσίου κ.Ναρκίσσου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας, ως και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Τζίτζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ.Σιλβέστρου, Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ.Νεκταρίου και Ιππώνος κ.Στεφάνου. Επίσης, έλαβαν μέρος Πρεσβύτεροι, οι οποίοι ήλθαν από την χώρα της Ουγκάντας επί τω χαροποιώ γεγονότι της εις Επίσκοπον εκλογής του συμπατριώτη τους κληρικού.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν κ.Κωνσταντίνος στην ομιλία του περιέγραψε την πορεία της ζωής του για να γνωρίσει την Ορθοδοξία ευχαριστώντας σημαντικά πρόσωπα της Ορθοδόξου Ιεραποστολής που την σηματοδότησαν. Αναφέρθηκε στους αείμνηστους Μητροπολίτες Καμπάλας κυρό Θεόδωρο και κυρό Ιωνά, οι οποίοι με το καλό παράδειγμα και τις πνευματικές τους συμβουλές, τον ενεθάρρυναν να προχωρήσει προς την Ορθοδοξία και εν συνεχεία στην Ιερωσύνη. Ακόμη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ.Μακάριο, ως έναν εκ τους βασικών διδασκάλων του στην Ορθόδοξο Θεολογία κατά τα έτη των σπουδών στις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ’» της Κένυας και Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, καθώς και τους δύο Προκατόχους του, τον από Χαρτούμ και παντός Σουδάν Σεβ.Πηλουσίου κ.Νάρκισσο και Νουβίας κ.Σάββα, νυν Ποιμενάρχη του Σουδάν, από το οποίο απεκόπει το νότιο τμήμα προς συγκρότηση του νέου κράτους, για την προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία.

« Η αγάπη Σας Μακαριώτατε μου χαρίζει σήμερα αυτή την μεγάλη τιμή και ευλογία. Η χάρη της Αρχιερωσύνης, ευχηθήτε να με ενδυναμώσει, για να συνεχίσω την προσπάθεια μου για την οργάνωση νεων εκκλησιαστικών κοινοτήτων μέσω των οποίων θα μπορέσω να βοηθήσω, με την ευχή Σας, χιλιάδες ψυχές να γνωρίσουν τον Κύριο μας …»

Κατά την ομιλία του ο Σεπτός Προκαθήμενος του Αγίου Μάρκου επήνεσε την ζέουσα πίστη του εψηφισμένου Αρχιερέως, την θεολογική του κατάρτιση, την ταπεινότητα του, τον Ιεραποστολικό του ζήλο ( έχει ιδρύσει μέχρι σήμερα 8 νέες Εκκλησιαστικές Κοινότητες ) και το θυσιαστικό του φρόνημα για να διακονήσει, ως ο πρώτος Ποιμενάρχης στο νεώτερο χρονικώς ανεξάρτητο κράτος του κόσμου και ένα εκ των πλέον επικινδύνων εξ επόψεως ασφαλείας συνεπεία εσωτερικών συγκρούσεων.

Στην σκέψη του έφερε την ευλογημένη ημέρα που τον συνάντησε στην πατρίδα του Ουγκάντα, να εργάζεται για την προαγωγή του εκκλησιαστικού έργου. Με την προτροπή του αειμνήστου Μητροπολίτου κυρού Ιωνά, τον χειροθέτησε εις Αρχιμανδρίτη επιβραβεύοντας τους κόπους του για τον ευαγγελισμό των αδελφών του. « Παρακολουθούσα παιδί μου την δραστηριότητα σου και δοξολογούσα τον Θεό. Γνωρίζω ότι είσαι ένα από τα γνήσια και αφοσιωμένα παιδιά της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου και θα αγωνίζεσαι πάντα για την ενότητα και την ειρήνη, ενώ θα μάχεσαι με το ποιμαντικό σου έργο την επικατάρατη διάσπαση και την δαιμονική πολυαρχία…

…Το όνομα σου είναι Κωνσταντίνος. Φέρεις το όνομα του Αγίου Αυτοκράτορος, στον οποίον οφείλουμε όλοι οι Ορθόδοξοι ευλάβεια και ευγνωμοσύνη. Μαζί με την Βασιλομήτορα Αγία Ελένη, χάρισαν στον κόσμο τον Τίμιο Σταυρό του επ’ αυτού Σταυρωθέντος και Αναστάντος Κυρίου, του Σταυρού που σε λίγο θα προσκυνήσουμε ως αγωνιζόμενοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Πάρε στα χέρια σου τον σύμβολο της Θυσίας του Χριστού μας και προχώρα στην νέα πορεία της ζωής σου …

Παιδί μου τα στάχυα αρχίζουν να ωριμάζουν. Ο θερισμός θέλει χέρια γερά. Πήγαινε και εσύ να θερίσεις. Να κάμεις με τον καρπό του σιταριού το αλεύρι, που θα γίνει με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, ο Άρτος της Ζωής για να Τον προσφέρεις στα παιδιά σου, στους νεοφύτους Ορθοδόξου του Νοτίου Σουδάν, λέγοντας: Λάβετε, φάγετε, τούτο μου εστί το Σώμα.. Γεύσασθε και ίδετε ότι Χριστός ο Κύριος…. Άνοιξε την αγκαλιά σου και δώσε αγάπη και πάλι αγάπη σ όλους αδικαρίτως» !

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας έγινε με κατάνυξη η περιφορά και η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού από την ΑΘΜ προς ενίσχυση και ευλογία πάντων.

Στην Ευχαριστιακή Σύναξη και την εις Αρχιερέα χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επαρχιούχου Επισκόπου Τζούμπα και Νοτίου Σουδάν κ. Κωνσταντίνου παρέστησαν εκπρόσωποι των Πρεσβειών Ελλάδος και Κύπρου στην Αίγυπτο, ως και των Ελληνικών Συλλόγων και φορέων του Καϊρου. Επακολούθησε εόρτια δοχή στην Αίθουσα του Θρόνου του παρακειμένου Μεγάρου της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου.

xeirotonia_tzoumpa_tzuba_soudan_notiou_notio_konstantinos_episkopos_alexandreias_eidiseis_nea_ekklisia_patriarxeia_enimerosi (2)

Σχετικά Άρθρα

Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια "διεθνούς τρομοκρατίας"

Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια “διεθνούς τρομοκρατίας”

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 9 / 2022 , 1:37 από news_room Η ρωσική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας FSB ερευνά τις ζημιές που υπέστησαν οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα ως ενέργεια “διεθνούς τρομοκρατίας”, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Η Γερμανία, η Δανία και […]

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου στο Φανάρι

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 1 / 2022 , 23:41 από news_room Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, μετά τη Θεία Λειτουργία, επισκέφθηκε επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου Εξοχ. κ. Aleksa Bečić με πολυμελή συνοδεία. Κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία αναφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρό Αμφιλόχιο, συμφοιτητή του Πατριάρχου […]