24 °C Athens, GR
23/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Πετρίδη στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό Κάτω Πατησίων Οικουμενικός: «Όπου η Εκκλησία εναγκαλίζεται με την κοσμική εξουσία, χάνει τον δρόμο της, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με την Εκκλησία της Ρωσίας» Eπετειακή εκδήλωση του Γυμνάσιου Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου, Ηρακλείου Κρήτης για τους Άγιους Τέσσερεις Νεομάρτυρες στο Ρέθυμνο Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στις Μητροπολιτικές Κατασκηνώσεις της Φθιώτιδας Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου

ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως από Βρυξέλλες: Προσλήψεις στο Δημόσιο με τεχνητή νοημοσύνη και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

politiki_nea_eidiseis_ellada_ypourgos_esoterikon_niki_kerameos_simera_ellada_tora_proslipseis

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 4 / 2024 , 17:45 από news_room

ΥΠΕΣ Νίκη Κεραμέως από Βρυξέλλες: Προσλήψεις στο Δημόσιο με τεχνητή νοημοσύνη και Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση

Σε συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Βέλγικη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης συμμετείχε την Τρίτη 9 Απριλίου η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, με θέμα «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) και ευρωπαϊκές στρατηγικές επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις: τρέχουσα κατάσταση και προοπτικές».
Κατά τη συμμετοχή της σε πάνελ, η Υπουργός χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα έκτακτο χρηματοδοτικό εργαλείο με εξαιρετικά σημαντικά μακροχρόνια οφέλη για τους πολίτες. Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα επενδύσεων που υλοποιούνται στη χώρα μας στο πλαίσιο του Ταμείου για να υπογραμμίσει τα οφέλη αυτά, όπως το πρόγραμμα για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας με προϋπολογισμό σχεδόν 650 εκατ. ευρώ, έργο που επιβλέπει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή 12 περιφερειών και 154 δήμων.
Η κα Κεραμέως ανέδειξε επίσης κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που αφορούν στο έργο του Υπουργείου Εσωτερικών και οι οποίες αναπτύσσονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης:
– Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τις προσλήψεις του Δημοσίου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη – ανάμεσα σε άλλα – τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, συγκεκριμένα αιτήματα από δημόσιους φορείς, ανάγκες περαιτέρω ανάπτυξης δεξιοτήτων, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες του Δημοσίου (π.χ. ανάγκες για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης) και θα συνδράμει καθοριστικά το Υπουργείο Εσωτερικών στον ετήσιο προγραμματισμό των προσλήψεων για την πραγματοποίηση πιο στοχευμένων προσλήψεων σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας.
– Το Εθνικό Σύστημα Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης, το οποίο επιτυγχάνει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των διαφόρων επιπέδων διακυβέρνησης (κεντρική Κυβέρνηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Περιφέρειες, Δήμοι). Στόχος του είναι η αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων των αρμοδιοτήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Αναφορικά με τη διαδικασία ολοκλήρωσης των έργων του ΤΑΑ, η Υπουργός υπογράμμισε ότι ο καθορισμός ορόσημων συμβάλλει στην έγκαιρη παράδοση των διαφορετικών τμημάτων των έργων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην Ελλάδα έχει συγκροτηθεί ειδική υπηρεσία η οποία παρακολουθεί συνεχώς αυτή τη διαδικασία και πραγματοποιεί ελέγχους σχετικά με την πρόοδο που σημειώνεται.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα συμμετείχαν και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis καθώς και ο Επίτροπος Οικονομίας Paolo Gentiloni.

Σχετικά Άρθρα

Κύπρος: Παραλήφθηκαν τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 12 / 2020 , 4:28 από news_room Παραλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν σήμερα τα ειδικά ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer-BioNTech. Λόγω των ειδικών συνθηκών φύλαξης των εμβολίων στους -75°C, το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την παρασκευάστρια εταιρεία, προχώρησε στην αγορά δύο […]

Επέστρεψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Θα μεταβεί στην Ίμβρο για το μνημόσυνο της κατά σάρκα αδελφής του

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 24 / 2 / 2023 , 14:44 από news_room Τα μεσάνυχτα της 23ης/24ης Φεβρουαρίου 2023 επέστρεψε από την Σκωτία, όπου μετέβη για ολίγες ημέρες αναπαύσεως και περισυλλογής, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και σήμερα, Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, ανεχώρησε για την Ίμβρο, συνοδευόμενος από τον Ιερολ. Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα, […]