21 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Η Λέρος είναι προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Λαμπρός εσπερινός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο (Φωτορεπορτάζ) Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας – Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση απονομής υποτροφιών Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς (Φωτορεπορτάζ) Φόρος τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϋ (Εικόνες) Μητροπολίτης Ντένβερ εξελέγη ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 15 / 4 / 2024 , 23:59 από news_room

Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

ΡΕΘΥΜΝΟ | Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προσήλθε στην Ιερά Μητρόπολή μας, κατά το τριήμερο 12 έως 14 Απριλίου 2024, συνοδεύοντας μαθητές, τον Διευθυντή και Καθηγητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης, για τη συμμετοχή του Σχολείου στους επετειακούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου.
Ο Σεβασμιώτατος άγιος Ξάνθης, κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών, το εσπέρας της Παρασκευής, 12ης Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης-Μπαλή, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Γεωργίου Κλάδου, Αντιδημάρχων και πλήθους προσκυνητών από διάφορα μέρη της Κρήτης. Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε την ευγενή και πλούσια φιλοξενία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Παρθενίου Καλυβιανάκη.
Το πρωί του Σαββάτου, 13ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου, συμπαραστατούμενος υπό του Καθηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Τίτου Βαμβακά, και πατέρων της Ιεράς Μονής. Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος άγιος Ξάνθης τέλεσε Τρισάγιο στην Πυριτιδαποθήκη και στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, ενώ οι μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της ιστορικής αυτής και μαρτυρικής Μονής και δέχθηκαν τη φιλοξενία της Αδελφότητος.
Το πρωί της Κυριακής Δ΄ Νηστειών, 14ης Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργώντας με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Πρόδρομο, στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης, όπου εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή των πιστών, καθώς και τη συγκίνησή του, διότι προ πολλών ετών, στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Αγίου Όρους, είχε τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βασίλειο Παπαδάκη.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος, και ομίλησε επίκαιρα για τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, τον συγγραφέα της «Κλίμακος», με θέμα: «Η Κλίμακα των αρετών».
Επίσης, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ιερά Μητρόπολή μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων χαιρέτισε τη «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας Σχολικού Έτους 2023-2024», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «ΘΕΟΜΗΤΩΡ» με τη συμμετοχή σχολείων από την Κρήτη και από άλλα μέρη της Ελλάδος. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου και στην προσωπική συλλογή παραδοσιακών κρητικών αντικειμένων του κ. Νεκτάριου Καλλιγιάννη, η οποία θεωρείται ως η μία από τις τρεις πιο σημαντικές συλλογές της Κρήτης.
Τέλος, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μανούσος Παραγιουδάκης, παλαιός γνώριμος και φίλος του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος, ξενάγησε τον Σεβασμιώτατο στο Στρατιωτικό Μουσείου Χρωμοναστηρίου.

Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης

Σχετικά Άρθρα

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση κτηρίου στην περιοχή του Ψυρρή

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 13:06 από news_room Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση κτηρίου που τελούσε υπό κατάληψη τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται το θέατρο “Εμπρός”, στην περιοχή του Ψυρρή. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, έως […]

Kia EV9: 5 αστέρια στο Euro NCAP

Kia EV9: 5 αστέρια στο Euro NCAP

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 2 / 2024 , 21:19 από news_room Το ολοκαίνουργιο EV9 της Kia βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας μετά από εκτεταμένες δοκιμές από το Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης. Το πλήρως ηλεκτρικό 7θέσιο SUV πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων, επιδεικνύοντας περαιτέρω τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφάλειας […]