21 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Η Λέρος είναι προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Λαμπρός εσπερινός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο (Φωτορεπορτάζ) Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας – Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση απονομής υποτροφιών Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς (Φωτορεπορτάζ) Φόρος τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϋ (Εικόνες) Μητροπολίτης Ντένβερ εξελέγη ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

DELPHI FORUM METROPOLIS CHALKIDONOS EMMANPUEL 2024 ADOLOGALA (1)

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 11 / 4 / 2024 , 22:08 από news_room

Εν μέσω του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, διεξήχθη μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συνεδρία με θέμα τη “Θρησκευτική Διπλωματία”, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ ανέπτυξε την Ορθόδοξη θεώρηση του ζητήματος. Το πάνελ αποτέλεσε έναυσμα για μία ζωηρή ανταλλαγή ιδεών, εστιάζοντας στον καταλυτικό ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην προαγωγή της ειρήνης και της κατανόησης στη σύγχρονη εποχή.

Ο Γέρων Χαλκηδόνος συνέβαλε ενεργά στον διάλογο περί της διασταύρωσης της πίστης και της κρατικής τέχνης, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι θρησκευτικές αρχές δύνανται να ασκήσουν ευεργετική επίδραση στις διεθνείς σχέσεις και τις προσπάθειες εδραίωσης της ειρήνης. Το μήνυμά του υπογράμμισε τον σημαίνοντα ρόλο της Εκκλησίας στην καλλιέργεια της ενότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των εθνών. Οι απόψεις του προσέφεραν μια πρωτότυπη οπτική αναφορικά με τον τρόπο που οι θρησκευτικοί ηγέτες δύνανται να συνδράμουν στην επίλυση των φλεγόντων ζητημάτων του καιρού μας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις ποικίλες πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προώθηση του διαλόγου με τις λοιπές Χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες, καθώς και στον τομέα του ακαδημαϊκού διαλόγου με τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, με απώτερο σκοπό την επικράτηση της ειρήνης και της καταλλαγής. Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην απονομή Αυτοκεφαλίας εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Το πάνελ για τη Θρησκευτική Διπλωματία απαρτίστηκε από μια χορεία διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η καθηγήτρια κ. Ελισάβετ Προδρόμου του Boston College, ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και ο καταξιωμένος πρέσβης ε.τ. κ. Τάσος Κριεκούκης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλου. Από κοινού, διερεύνησαν τα σημεία τομής της πίστεως και της πολιτικής, αναδεικνύοντας την κομβική επίδραση των θρησκευτικών θεωρήσεων στην παγκόσμια σκηνή.

DELPHI FORUM METROPOLIS CHALKIDONOS EMMANPUEL 2024 ADOLOGALA (1) DELPHI FORUM METROPOLIS CHALKIDONOS EMMANPUEL 2024 ADOLOGALA (1)

Σχετικά Άρθρα

Κέρκυρα : Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της θαυματουργικής επέμβασης του Αγίου Σπυρίδωνος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 8 / 2021 , 22:36 από news_room Εορταστικές εκδηλώσεις στη Κέρκυρα της 11ης Αυγούστου 2021 για τη διάσωση του νησιού, με τη θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος από την απειλή των Αγαρηνών το 1716. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας & Παξών κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό της 10ης Αυγούστου και εις […]

Με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» τίμησαν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Νέα Υόρκη

Με το βραβείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Νέα Υόρκη

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 10 / 10 / 2022 , 13:38 από news_room Με το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στην Νέα Υόρκη Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας τίμησαν στην Νέα Υόρκη. Ο μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο Β’ όπου επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής βραβεύτηκε στο συμπόσιο Αθηναγόρας για τα […]