24 °C Athens, GR
23/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Πετρίδη στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό Κάτω Πατησίων Οικουμενικός: «Όπου η Εκκλησία εναγκαλίζεται με την κοσμική εξουσία, χάνει τον δρόμο της, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με την Εκκλησία της Ρωσίας» Eπετειακή εκδήλωση του Γυμνάσιου Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου, Ηρακλείου Κρήτης για τους Άγιους Τέσσερεις Νεομάρτυρες στο Ρέθυμνο Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στις Μητροπολιτικές Κατασκηνώσεις της Φθιώτιδας Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου

Ομάδα 40 ελληνοκυπρίων Εφέδρων Αξιωματικών της Λεμεσού στον Μητροπολίτη Σερρών

serron_efedroi_str_mitropoli_ekklisia_amfia_diakonika_arxieratiki_mitra_kostos

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 4 / 2024 , 21:16 από news_room

Ομάδα 40 ελληνοκυπρίων, μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ομόλογου Συνδέσμου των Σερρών κ. Β. Κατιρτζόγλου, επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, σήμερα, Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο συμμετοχής της στην εκδήλωση μνήμης και τιμής, υπό τον γενικό τίτλο: «Ευαγόρας Παλληκαρίδης – Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1959. Ανεβαίνοντας τα σκαλοπάτια της λευτεριάς», που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο συμπληρώσεως 50 χρόνων κατοχής (1974-2024), υπό των Τούρκων, μεγάλου τμήματος της μαρτυρικής μεγαλονήσου. Η ως είρηται εκδήλωση επετειακού χαρακτήρος, η οποία έλαβε χώρα το παρελθόν Σάββατο, 6 Απριλίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο κεντρικό αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, συνδιοργανώθηκε από τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών και Λεμεσού, καθώς και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Παραρτήματος Ν. Σερρών), πραγματοποιήθηκε δε υπό την πνευματική αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Περιφερειακής Ενότητος Σερρών, του Δήμου Σερραίων και της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Σερραϊκής Εκκλησίας κ. Θεολόγος, αφού υποδέχθηκε, στις 7:00 το απόγευμα, στο Επισκοπείο Σερρών, φιλοφρόνως τους Κυπρίους επισκέπτες, ευχήθηκε ευλογημένο και ευχάριστο το υπόλοιπο της διαμονής τους στις Σέρρες και πλούσια την πνευματική ωφέλεια από τις επισκέψεις τους στα προσκυνήματα της περιοχής, τους ιερούς Ναούς και τις Μονές, την πόλη των Σερρών, καθώς και άλλα εκκλησιαστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, επίσης, στο μείζον για τον απανταχού Ελληνισμό, εθνικό ζήτημα της Κύπρου, με αφορμή την εφετεινή συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη εισβολή και παράνομη κατοχή μεγάλου τμήματός της από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, ευχόμενος δύναμη και κουράγιο στους ομοδόξους και ομοεθνείς αγωνιζομένους Κυπρίους αδελφούς, σύντομη δε επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, οι οποίες, παρά πάσαν έννοιαν δικαίου, παραμένουν ακόμη σκλαβωμένες σε έναν σκληρότατο κατακτητή.

Ακολούθως, ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λεμεσού, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Δ. Μικελλίδης, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των παρισταμένων, ευχαρίστησε με βαθύτατο σεβασμό και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο για την κατά πάντα αρχοντική δοχή και φιλοξενία, αλλά και για τους επιστηρικτικούς λόγους σοφίας και πνευματικής οικοδομής, που απηύθυνε προς τους Κυπρίους αδελφούς, εξέφρασε δε τον θαυμασμό όλων για την πίστη, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εκκλησιαστικά μνημεία της περιοχής, αλλά και το επιτελούμενο σπουδαίο, πνευματικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο της κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησίας, στις δύσκολες μάλιστα σημερινές ημέρες.

Τέλος, ο Σεβ. κ. Θεολόγος, προσέφερε σε όλους εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως, ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της αποψινής συναντήσεως.
Να σημειωθεί ότι, οι εκ Λεμεσού Έφεδροι Αξιωματικοί, έμπλεοι θαυμασμού και πολύτιμων πνευματικών αναμνήσεων, θα αναχωρήσουν νωρίς, αύριο το πρωΐ, Τρίτη 9 Απριλίου, από τις Σέρρες για τη μαρτυρική νήσο της Κύπρου.

serron_efedroi_str_mitropoli_ekklisia_amfia_diakonika_arxieratiki_mitra_kostos serron_efedroi_str_mitropoli_ekklisia_amfia_diakonika_arxieratiki_mitra_kostos serron_efedroi_str_mitropoli_ekklisia_amfia_diakonika_arxieratiki_mitra_kostos

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΑ: Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ οι ταξιδιώτες από Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 13 / 2 / 2022 , 22:06 από news_room Χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ θα εισέρχονται στη χώρα μας και οι ταξιδιώτες που προέρχονται από την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά με την προϋπόθεση να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης. Ειδικότερα, με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων […]

Κατά της επιβολής «νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τάσσονται οι ΗΠΑ

Κατά της επιβολής «νέας κατοχής» του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τάσσονται οι ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 11 / 2023 , 7:53 από news_room Η Ουάσιγκτον τόνισε χθες πως θα εναντιώνονταν σε νέα μακρόχρονη κατοχή της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, την επομένη της δήλωσης του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η χώρα του θα αναλάβει «τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στον θύλακο αφού τερματιστεί ο […]