21 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Η Λέρος είναι προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης (Φωτορεπορτάζ) Λαμπρός εσπερινός της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στον Άλιμο (Φωτορεπορτάζ) Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η εποχή μας χρειάζεται την συμπόρευση Εκκλησίας – Πολιτείας, Χριστιανισμού και Ελληνισμού Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση απονομής υποτροφιών Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Παγκόσμιο Φόρουμ Διαλόγου του KAICIID Με επιτυχία η εκδήλωση λήξης των κατηχητικών του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς (Φωτορεπορτάζ) Φόρος τιμής στους ήρωες της Μάχης της Κρήτης, στο Σύδνεϋ (Εικόνες) Μητροπολίτης Ντένβερ εξελέγη ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος Αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Πεκίνο: Συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αχιλλίου στα Γρεβενά

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Καλούμαστε να υψώσουμε την πνευματική μας αντίσταση»

peiraios_serafeim_mitropolitis_adologala

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 14 / 4 / 2024 , 15:35 από news_room

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Καλούμαστε να υψώσουμε την πνευματική μας αντίσταση»

Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για τα Στελέχη Κατηχήσεως και Κατασκηνώσεων της τοπικής μας Εκκλησίας τέλεσε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς ο οποίος δεσπόζει στο κέντρο της πόλης.

Κατά την διάρκεια του εμπνευσμένου κηρύγματός του Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέφερε πως: «ατενίζοντας τον Σταυρό του Κυρίου και τους Σταυρούς των Αγίων Μαρτύρων», «λαμβάνουμε ευψυχία και γενναιότητα σε αυτή την πολύ τραγική εποχή μεγάλης πνευματικής υποθερμίας και βαθιάς πνευματικής σκοτοδίνης», βιώνουμε, συνέχισε λέγοντας μία κατάσταση «πικρίας για την κατάπτωση της ανθρώπινης κοινωνίας μας, του πολιτισμού μας, των προσώπων μας».

Φωτογραφίες από την ακολουθία πατώντας εδώ 

«Ζήσαμε την τραγωδία της πολιτείας μας που ενετάχθη στο σύστημα της απομειώσεως του ανθρωπίνου προσώπου με την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας. Της ύβρεως απέναντι στον αιώνιο νόμο του Παναγίου Θεού. Της εναντιώσεως στο Ευαγγελικό μήνυμα που είναι πρόσκλησις Θεώσεως και Μετοχής στη ζωή του Κυρίου μας. Ανακράσεως και αλληλοπεριχωρήσεως με τον Αιώνιο Δημιουργό των απάντων», επεσήμανε στην συνέχεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «βλέπουμε τα απότοκα, ήδη, μιας ζωής ασυνέτου, μιας ζωής χωρίς πνευματικό έρεισμα, χωρίς αναγωγή από την κτήση στον Κτίσαντα, χωρίς ενοείδεια και πνευματική μεταρσίωση». «Για αυτό πονούμε και κλαίμε βαθιά, υπαρξιακά, οντολογικά», πρόσθεσε.

«Τελέσαμε αυτή την Προηγιασμένη Λειτουργία των Θείων Αχράντων Δώρων, για να παρακαλέσουμε για την πνευματική μας ανάκραση τον αιώνιον Θεόν έχοντες την πνευματική ευθύνη των νέων ανθρώπων στις Ενοριακές Συνάξεις της Νεότητος», είπε στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους Ιερείς Νεότητος και τα λαϊκά Στελέχη των Κατηχητικών Σχολείων, των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών και Δραστηριοτήτων και των Κατασκηνώσεών μας, σημειώνοντας πως «είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους, στο άνθος της ζωής, να μαστίζονται από χυδαιότητα, από παραβατικότητα, από εγκληματικότητα και να γίνονται θέαμα οικτρό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Μιλώντας για την «μοναδική πραγματικότητα την οποία διασαλπίζει η Αγία μας Εκκλησία επί δύο χιλιάδες χρόνια», υπογράμμισε πως «τα παιδιά, χωρίς πνευματική καλλιέργεια, χωρίς πνευματική μεταρσίωση, χωρίς ένθεο παράδειγμα αποβαίνουν κακέκτυπα πρόσωπα που αντιγράφουν τις δυσμενείς συμπεριφορές των μεγαλύτερων ανθρώπων» και εξήγησε πως αυτό συμβαίνει γιατί «φτάνουν οι άνθρωποι να νομοθετούν ως έννομο αγαθό την παράχρηση του ανθρωπίνου σώματος, την παρά φύσιν ασέλγεια, κάθε είδους δαιμονική έμπνευση για την καταστροφή του Παναγίου ανθρωπίνου προσώπου».

«Ο Κύριός μας» «θα εμπνέει και θα οδηγεί πάντοτε, αλλά χωρίς βία και καταναγκασμό», υπογράμμισε σε άλλο σημείο του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς και επεσήμανε ότι: «Καθώς Εκείνος υψώνετε, μας καλεί και εμάς να συνανυψωθούμε μετ’ Αυτού. Να φύγουμε από την προσκόλληση στα γήινα, τα εφήμερα. Από τη βάναυση και σκληρή αυτή καθημερινότητα. Να ανεβούμε προς Αυτόν πάνω από όλα τα επιφαινόμενα και τα μικρά και τα ανόητα και τα ασήμαντα μιας μικρής και ανοήτου πορείας ζωής. Να κάνουμε ένα άλμα πνευματικό βλέποντας τη γη από ψηλά. Ατενίζοντας τον πλανήτη μας, τον μικρό αυτό ωραίο κόσμο που ο Θεός μας χάρισε για να αθληθούμε πνευματικά και να καταστούμε άξιοι της αιωνίου χαράς και μακαριότητος, από ψηλά».

«Σε αυτή την εποχή των πολυειδών συγχύσεων και παραχρήσεων, καλούμεθα να υψώσουμε την πνευματική μας αντίσταση με το λόγο μας, αλλά προπάντων το βίωμά μας, τη ζωή μας και να παραδειγματίσουμε τους νέους ανθρώπους που ο Θεός μας προσέφερε, για να αποδείξουμε την πιστότητά μας και το χρέος της ευθύνης μας. Να τους καταρτήσουμε και να τους εμπνεύσουμε και να τους οδηγήσουμε στη ζωή και στο φως», είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του στο έργο που επιτελεί το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς υπό την Γενική Διεύθυνση του Πρωτοσυγκέλλου της τοπικής μας Εκκλησίας Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνος Καπογιάννη και των επιμέρους Διευθυντών, «αλλά και σε όλα τα στελέχη μας που αγωνίζονται τον καλόν αγώνα σε αυτή την πολύ δύσκολη και τραγική εποχή».

«Ο Κύριός μας, μας χάρισε τον μοναδικό δρόμο για να υπερβαθούν οι οποιεσδήποτε κρίσεις και αντινομίες. Μας κάλεσε να υψωθούμε σε Εκείνον. Σε Εκείνον που είναι ο αιώνιος μαγνήτης, ο ακατάλυτος και Πανάχραντος και Πανακήρατος οδηγός κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως», συμπλήρωσε, προτρέποντας όλους να οδηγήσουν «τους νέους ανθρώπους σε αυτόν τον μοναδικό Σωτήρα που δεν κάθεται πάνω σε έναν χρυσό θρόνο, αλλά που βρίσκεται καρφωμένος στον Σταυρό του Μαρτυρίου με ανοιχτή την αγκαλιά Του, γεμάτος από το αίμα του Μαρτυρίου Του που μας προσφέρει ‘’ζωήν αιώνιον’’».

Φωτογραφία άρθρου: Βαγγέλης Καρπαθάκης 

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 12 / 10 / 2021 , 1:23 από news_room Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11.00, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός […]

Ποινική δίωξη στον καθαιρεμένο ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:23 από news_room Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας οδηγήθηκε ο καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου. Τον δράστη συνόδευε αστυνομική δύναμη ενώ ο ίδιος δεν φορούσε ράσα ,και η προσαγωγή του στον Εισαγγελέα καθυστέρησε καθώς κρίθηκε ότι έπρεπε να προηγηθεί ψυχιατρική […]