24 °C Athens, GR
20/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών Με λαμπρότητα εορτάστηκε η σύναξη πάντων των εν Θεσσαλονίκη αγίων στη Πυλαία Πατριαρχικό και Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Βαλουκλή Λαμπρό συλλείτουργο για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Τουλάχιστον 35 χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα

Καναδάς – Τορόντο: Μεγαλειώδης η εθνική παρέλαση στο νοτιοδυτικό Οντάριο

Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 4 / 2024 , 14:36 από news_room

Καναδάς – Τορόντο: Μεγαλειώδης η εθνική παρέλαση στο νοτιοδυτικό Οντάριο

Η εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Τορόντο εφέτος γιορτάσθηκε την Κυριακή, 7 Απριλίου. Αρχικά η παρέλαση είχε ορισθεί για την Κυριακή 24 Μαρτίου. Ήταν μια ημέρα ηλιόλουστη. Όλος ο Ελληνισμός ξεχύθηκε στη Danforth Avenue όπου έγινε η μεγαλειώδης παρέλαση. Καμία χρονιά δεν είχε τόσο κόσμο στην παρέλαση και τόσο ενθουσιασμό. Μπροστάρηδες ήσαν ο πρωθυπουργός του Οντάριο D. Ford, η δήμαρχος Τορόντο O. Chow, ο Επίσκοπος Αθηναγόρας (εκπροσωπώντας τον Αρχιεπ. Σωτήριο ο οποίος είχε εκ των προτέρων ορίσει για αυτό το Σαββατοκύριακο πνευματικές συνάξεις στις Κοινότητες νοτιοδυτικού Οντάριο), η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Μ. Σκουτάκη και πολλοί άλλοι. Την όλη οργάνωση είχε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Θερμά συγχαρητήρια.

Την Παρασκευή, 5 Απριλίου ο Αρχιεπ. Σωτήριος με τον π. Α. Bandura τέλεσαν τους Γ΄ Χαιρετισμούς στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου Kitchener. Με πολλή χαρά και σε μεγάλους αριθμούς προσήλθαν οι πιστοί. Ήταν μία Ι. Ακολουθία αξέχαστη. Η αγάπη την οποία έδειξαν στον Αρχιεπ. Σωτήριο ήταν συγκινητική.

Τον επομένη ημέρα Σάββατο, 6 Απριλίου έγινε η δεύτερη Πνευματική Σύναξη των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων στο London Οντάριο (έλαβαν μέρος οι Κοινότητες, Kitchener, London, Sarnia, Chatham και Windsor). Όπως προβλέπει το πρόγραμμα έγινε Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιεπ. Σωτηρίου και συμμετεχόντων των ιερέων, Η. Δρόσου, Κ. Χατζή, Α. Bandura, Γ. Παπάζογλου και Χ. Αχιλλέως. Προσευχόμενοι στο Ιερό ήσαν ο π. Δ. Τσελώνης και ο π. Ε. Αραβαντινός. Στη Θ. Κοινωνία συμμετείχαν σχεδόν όλες οι κυρίες και δεσποινίδες των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων. Ομιλητές ήσαν ο Αρχιεπ. Σωτήριος με θέμα «Πίστις εστίν ελπιζομένων υπόστασις» Εβρ. 1,11 και ο π. Κ. Χατζής με θέμα «Η είσοδός μας στη Μ. Τεσαρακοστή». Ασυνήθιστα μεγάλος για την περιοχή αυτή ήταν ο αριθμός των κυριών και δεσποινίδων των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων οι οποίες συμμετείχαν. Παρετέθη νηστίσιμο γεύμα για όλους. Σημειώνεται εδώ, ότι έλαβαν μέρος η πρόεδρος κα Ζ. Βερούτη και το κλιμάκιο του Αρχιεπ. Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας, οι πρόεδροι των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των Κοινοτήτων Kitchener κα Κ. Γκοβάνη, London κα Α. Alben, Sarnia κα Β. Ριγκάκου, Chatham κα Χρ. Πρωτόπαππα, Windsor κα O. Καραθανάση. Ήταν πραγματικά ένα γεμάτο πρόγραμμα με συμμετοχή στην πνευματική συζήτηση. Αληθινά ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα.

Το Σάββατο, 6 Απριλίου ο Αρχιεπ. Σωτήριος, η πρόεδρος κα Ζ. Βερούτη και οι κυρίες από το Αρχιεπ. Συμβούλιο Φιλοπτώχου κα Β. Καραγιάννη, κα Γ. Ορφανάκου-Χαραμή και κα Κ. Peters έφθασαν στο Windsor.

Ιδιαίτερη συζήτηση είχε ο Αρχιεπ. με τον πρόεδρο κ. Θ. Παπαντώνη. Το Σάββατο το βράδυ παρετέθη δείπνο για τον Αρχιεπ. Σωτήριο και τις κυρίες της Φιλοπτώχου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, αλλά και του Διοικ. Συμβουλίου της Κοινότητας Windsor και του Διοικ. Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Windsor. Συνεζητήθησαν με πολλή αγάπη και διεξοδικά όλα τα θέματα.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 7 Απριλίου, ο Αρχιεπ. Σωτήριος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Windsor με τους ιερείς π. Ε. Αραβαντινό και π. I. Αyoub. Οι ιεροψάλτες έψαλλαν άριστα. Τα παιδιά του Ιερού υπηρέτησαν με πολλή ευλάβεια. Οι ευσεβείς χριστιανοί κατέκλυσαν τον Ι. Ναό και το μεγαλύτερο μέρος εκοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. Με κατάνυξη έγινε η περιφορά του Τιμίου Σταυρού. Μετά την Θ. Λειτουργία παρετέθη νηστίσιμο γεύμα για όλους. Ξεχείλισε η αγάπη των πιστών προς τον Αρχιεπ. Σωτήριο.

Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_ Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_ Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_ Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_ Greek-Parade-toronto-canada-hellenic-1821-omogeneia-church_

Σχετικά Άρθρα

Νέο πραξικόπημα στη Μιανμαρ

Νέο πραξικόπημα στη Μιανμαρ

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 2 / 2021 , 23:55 από news_room Νέο πραξικόπημα στη Μιανμαρ Ο στρατός της Μιανμάρ ανέλαβε ξανά τον πλήρη έλεγχο της ασιατικής χώρας, δίνοντας τέλος σε βραχεία περίοδο απόπειρας μετάβασης στη Δημοκρατία. Οι στρατιωτικοί διαφώνησαν με το εκλογικό αποτέλεσμα, ζήτησαν την αναπροσαρμογή του και όταν η απαίτησή τους δεν έγινε δεκτή, […]

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν το κλείσιμο ΜΜΕ του Χονγκ Κονγκ

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 30 / 12 / 2021 , 18:24 από news_room Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε χθες Τετάρτη το κλείσιμο του μέσου ενημέρωσης Stand News του Χονγκ Κονγκ, που είχε στρατευτεί στο πλευρό του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στην πόλη, κρίνοντας πως υπονομεύει την «αξιοπιστία» του διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου. «Φιμώνοντας ανεξάρτητα μέσα […]