24 °C Athens, GR
22/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Πετρίδη στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό Κάτω Πατησίων Οικουμενικός: «Όπου η Εκκλησία εναγκαλίζεται με την κοσμική εξουσία, χάνει τον δρόμο της, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με την Εκκλησία της Ρωσίας» Eπετειακή εκδήλωση του Γυμνάσιου Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου, Ηρακλείου Κρήτης για τους Άγιους Τέσσερεις Νεομάρτυρες στο Ρέθυμνο Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στις Μητροπολιτικές Κατασκηνώσεις της Φθιώτιδας Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 4 / 2024 , 6:24 από news_room

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πρωθυπουργός στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας

Τις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας επισκέφθηκαν το πρωί της 26ης Απριλίου 2024 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και παρέστησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προεδρεύων του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και Διευθυντής του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα», ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η Διευθύντρια του Παιδικού Σταθμού κ. Κατερίνα Ράπτη πραγματοποίησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Σταθμού και ενημέρωσε για τις δράσεις και την λειτουργία του.

«Ζητάμε μία καλή συνεργασία, ώστε Εκκλησία και Πολιτεία να μπορούμε να κάνουμε τέτοια έργα και να τα καμαρώνουμε» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και αναφέρθηκε στην συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία. «Η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει στενή. Μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ». Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγάπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

Αμέσως μετά επισκέφθηκαν τον Παιδικό Σταθμό «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στο Κέντρο Γεροντολογίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Μάρθα Καλκανδή, καθώς και προσωπικό και συνεργάτες του Κέντρου. Η κ. Καλκανδή ξενάγησε τον Πρωθυπουργό και τη συνοδεία του στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου και στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και με τους τρόφιμους και ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα. Εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη σε αυτές τις τρεις δομές της Αρχιεπισκοπής, οι οποίες βρίσκονται στο Δήλεσι και εξήρε το σπουδαίο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας.

Νωρίτερα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «η Εκκλησία δεν κάνει διακρίσεις. Και ο αμαρτωλός και αυτός που φταίει και αυτός που αγωνίζεται είναι δικό μου παιδί. Πρέπει, λοιπόν, να το καταλάβουμε ότι υπάρχει μια διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός, αλλιώς τα βλέπει ο πιστός, αλλιώς τα βλέπει αυτός που δεν πιστεύει τίποτα». Επίσης, προσέθεσε ότι «δεν κάνουμε διακρίσεις. Έχουμε τις σταθερές γραμμές μας. Το Ευαγγέλιο, τον λόγο του Θεού, τις θέσεις της Εκκλησίας. Πέρα από αυτές τις θέσεις δεν μπορούμε να κινηθούμε. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει χριστιανόμετρο, απάντησε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο η αγάπη και η συνεργασία. «Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα αυτές τις ώρες, η συνεργασία είναι απαραίτητη. Πολλά πράγματα είναι που μας χωρίζουν, αλλά κοιτάμε πώς μπορούμε από αυτή τη συνεργασία να πάμε μπροστά». Σε ερώτηση για τις θέσεις του Πρωθυπουργού επεσήμανε: «Δεν μπορώ ούτε εγώ να πάω σε πράγματα που δεν λέει το Ευαγγέλιο, κι ας τα πει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός, εγώ κοιτάω αυτό που λέει το Ευαγγέλιο. Κι εκείνος μπορεί να έχει τις αρχές του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ εγώ, ούτε εσύ να ταυτιστείς με συμφέροντα προσωπικά ή θέσεις που αύριο δεν θα έχουν καμία αξία. Είναι ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του, παλεύει γι’ αυτές, ο χρόνος θα δείξει».

Σχετικά Άρθρα

Η Ι. Πανήγυρις της Πολιούχου της Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 7 / 2021 , 16:58 από news_room Με λαμπρότητα και ευλάβεια, αλλά και με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας του πληθυσμού, που επιβάλλει η Πολιτεία και συνιστά η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς αποφυγή της διασποράς του νέου κορωνοϊού (Covid-19), αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, και η χώρα […]

Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες - Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας

Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 24 / 7 / 2022 , 2:07 από news_room Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Με την συμμετοχή πλήθους από όλη την περιοχή της Καλλιθέας καθώς και προσκυνητών από την Αθήνα υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε […]