29 °C Athens, GR
15/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Συνάντηση Νίκου Δένδια με ομογενείς στην Βοστώνη Μητροπολίτης Πειραιώς: «Καλούμαστε να υψώσουμε την πνευματική μας αντίσταση» Ιρανικά οπλισμένα με πυρομαχικά drones κατευθύνονται προς το Ισραήλ – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Μέση Ανατολή Στη Κάλυμνο έφθασε η Τιμία Κάρα της Οσίας Γαβριηλίας της Κωνσταντινουπολίτιδος Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσευχήθηκε στον τόπο του μαρτυρίου του προκατόχου του Γρηγορίου του Ε´ Η νεροποντή δεν πτόησε τους Εύζωνες και τους ομογενείς στην Έπαρση Σημαίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης Οσία Γαβριηλία: Από την Ινδία στον Ουρανό – Στη Κάλυμνο η Τιμία Κάρα της Οσίας Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με νέους και υποψήφιους κληρικούς Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διοργάνωσε δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

WWF – Vodafone: Ένας χρόνος από την έναρξη της παγκόσμιας συνεργασίας

WWF – Vodafone: Ένας χρόνος από την έναρξη της παγκόσμιας συνεργασίας

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 22 / 3 / 2024 , 0:19 από news_room

Vodafone και WWF συμπλήρωσαν τον πρώτο χρόνο της διεθνούς συνεργασίας με στόχο τη χρήση τεχνολογίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, και ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένα εκατομμύριο τηλεφωνικές συσκευές για τον πλανήτη» (“One Million Phones for the Planet”) , κατά τον περασμένο χρόνο, συλλέχθηκαν 210.000 χρησιμοποιημένα τηλέφωνα, τα οποία θα ανακυκλωθούν και θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Επιπλέον, για κάθε τηλέφωνο που συλλέγεται, η Vodafone δωρίζει 1£ (βρετανική λίρα) για το πολύτιμο έργο του WWF σε όλο τον κόσμο, στηρίζοντας την παγκόσμια δράση του οργανισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, και την απώλεια της βιοποικιλότητας, καθώς και για την εξεύρεση λύσεων για έναν πιο υγιή και βιώσιμο πλανήτη.

Στη χώρα μας, η Vodafone Ελλάδας και το WWF Ελλάς έχουν ενώσει δυνάμεις για την επίτευξη μηδενικών αποβλήτων και μηδενικών εκπομπών στο δίκτυο ιδιόκτητων καταστημάτων της Vodafone. Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι συνδρομητές της Vodafone θα έχουν την ευκαιρία να λαμβάνουν την απαιτούμενη στήριξη, προκειμένου να κάνουν πιο πράσινες επιλογές στην καθημερινότητά τους, μέσα από ειδικά εργαλεία ενημέρωσης και κινητοποίησης.

Το πρόγραμμα στο δίκτυο καταστημάτων στοχεύει αρχικά να χαρτογραφήσει το σύνολο του κλιματικού αποτυπώματος, σε όλη την αλυσίδα αξίας (άμεσες και έμμεσες εκπομπές), καθώς και να παρακολουθήσει τα ρεύματα αποβλήτων και την τελική διάθεσή τους. Βάσει των ευρημάτων, θα αναπτυχθεί ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα εφαρμοστεί αρχικά σε πιλοτικό κατάστημα και στη συνέχεια σε όλα τα καταστήματα Vodafone οδηγώντας σε μηδενικές εκπομπές και μηδενικά απόβλητα με πιστοποιημένη αντιστάθμιση εκπομπών, και πιστοποίηση Zero-Waste to Landfill από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης.

Στο πλαίσιο του πρώτου έτους της διεθνούς συνεργασίας υποστηρίχθηκε επίσης η παραγωγή περιεχομένου μέσω της πλατφόρμας V-Hub, παρέχοντας καθοδήγηση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες προσεγγίσεις, όπως πρακτικές διαχείρισης γραφείου, που θα συμβάλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η συνεργασία της Vodafone και του WWF περιλαμβάνει και άλλες στρατηγικές πρωτοβουλίες που διαμορφώνονται διαφορετικά σε βασικές αγορές σε Ευρώπη και Αφρική. Για παράδειγμα, στη Γερμανία, η Vodafone υποστήριξε την παραγωγή μιας έκθεσης του WWF με θέμα τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, ενώ στην Νότια Αφρική, αναπτύχθηκε τεχνολογία με στόχο την προστασία των φαλαινών από πιθανή παγίδευση σε εξοπλισμό εκτροφής μυδιών και την προώθηση της βιώσιμης προμήθειας θαλασσινών.

Η Anne Stilling, Global Brand Media Director του Ομίλου Vodafone δήλωσε σχετικά «Καθώς προχωράμε στο δεύτερο έτος της συνεργασίας μας με το WWF, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε τους καταναλωτές να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές. Το “One Million Phones for the Planet” είναι μια φανταστική πρωτοβουλία που ενθαρρύνει όλους να ανακυκλώσουν τα παλιά τους τηλέφωνα, στηρίζοντας μια πιο κυκλική οικονομία».

Η Kate Norgorve, Executive Director of Advocacy and Campaigns του WWF-UK δήλωσε: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε το έργο μας με τη Vodafone για να επιταχύνουμε προς τη συλλογής ενός εκατομμυρίου τηλεφώνων για τον πλανήτη, καθώς η συνεργασία μας μπαίνει στο δεύτερο έτος της. Η υποστήριξη της μετάβασης προς μια πιο κυκλική οικονομία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της τεχνολογίας στο κλίμα και στη φύση, από την παραγωγή έως την απόρριψη ηλεκτρονικών απορριμμάτων».

Οι καταναλωτές μπορούν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία “One Million Phones for the Planet” απορρίπτοντας τις παλιές συσκευές των τηλεφώνων τους στους ειδικούς κάδους στα καταστήματα, μέσω ενός από τα προγράμματα ανακύκλωσης, δωρεάς ή ανταλλαγής της Vodafone.

Πηγή: Adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Νέα χρονιά στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής – Ξεκινούν οι εγγραφές στον Βόλο & στα Παραρτήματα

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 30 / 8 / 2021 , 13:27 από news_room Ξεκινούν την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τη νέα χρονιά 2021-2022 στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, την αρχαιότερη στον Ελλαδικό χώρο, που συμπληρώνει φέτος 75 χρόνια ζωής. Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους […]

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στη «Φωνή της Ελλάδος» (ΕΡΤ)

O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος στη «Φωνή της Ελλάδος» (ΕΡΤ)

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 4 / 2023 , 15:47 από news_room Ανήμερα της εορτής του Πάσχα, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος έστειλε τις ευχές και τα μηνύματά του στους απανταχού Έλληνες μέσα από την εκπομπή «Έλληνες Παντού». Καταρχάς, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του μηνύματος της Αναστάσεως του Κυρίου για την Κύπρο, η οποία […]