33 °C Athens, GR
21/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας Συνάντηση με τους Αρχηγούς των Εκκλησιών στα Ιεροσόλυμα είχε ο Αμερικανός Γερουσιαστής Chris Van Hollen Στ. Καλαφάτης: «Δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος – μέλος της Ε.Ε. να παραμένει το μόνο διχοτομημένο ευρωπαϊκό έδαφος» Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε την παραίτηση ενός Κολομβιανού επισκόπου που αναφέρεται σε βιβλίο για τη σεξουαλική κακοποίηση Αποφάσεις τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ο ΠτΔ Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας – Eκδήλωση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής Σερρών Θεολόγος: «Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την Κύπρο!» Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Επισκοπή Αδελαΐδος για την Πανήγυρη του Προφήτη Ηλία Πενήντα χρόνια κατοχής. Χρόνια εγκαρτέρησης Χαιρετισμός Επισκόπου Μεσαορίας στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου DEELforHOST

Κοπή βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

Κοπή βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 4 / 2 / 2024 , 10:11 από news_room

Μέσα στο πλήθος των Εκδηλώσεων όπου παρίσταται και των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνουν οι συνεργασίες με τα υπεύθυνα πρόσωπα φορέων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και με αφορμή την είσοδό μας στο νέο έτος και την κατ΄ έθος κοπή της «βασιλόπιτας», ο Παναγιώτατος ποιμενάρχης μας συναντήθηκε με τα στελέχη και τους συνεργάτες του Κοινωνικού Ιατρείου – Οδοντιατρείου και Φαρμακείου (βλ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) και με τον Διευθυντή, τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής (βλ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) της Μητροπόλεώς μας.

Α. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα Τελετών της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης.

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, συνεχίζουσα, υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Χαραλάμπους Τζινευράκη, Λαμπαδαρίου του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού αγίου Δημητρίου πολιούχου Θεσσαλονίκης και με την συμπαράσταση των πρωτοψαλτών καθηγητών της, την παράδοση των ιδρυτών της, μεγάλων Δασκάλων και ιεροψαλτών της πόλης μας, αποτελεί δημιουργικό εργαστήρι, όπου οι νέοι ιεροψάλτες κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην ιερή τέχνη του Δαμασκηνού και στο ιερό αναλόγιο.

Ο Παναγιώτατος, εξέφρασε την χαρά του, ευρισκόμενος ανάμεσα σε «συναδέλφους», καθώς ως γνωστόν, διηκόνησε και ο ίδιος ως ιεροψάλτης, ενώ αποκάλυψε ότι διετέλεσε, οργανωτικό και διοικητικό στέλεχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Με λόγους βιωματικούς, προέτρεψε τους σπουδαστές, να σέβονται τους διδασκάλους τους, φιλότιμα να καταγίνονται στην μάθηση της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής και εξήρε την συμβολή των ιεροψαλτών στην σωστή τέλεση της Λατρείας.

Ο Μητροπολίτης με την ευκαιρία της παρουσίας του έκοψε την βασιλόπιτα και επέδωσε στους νέους διπλωματούχους και πτυχιούχους της Σχολής, τους τίτλους Σπουδών τους.

Β. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, 1ης Φεβρουαρίου 2024, στην αίθουσα του θρόνου του Επισκοπείου, ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε, τους ιατρούς, νοσηλευτές και το εθελοντικό προσωπικό, που, με τον συντονισμό από τον υπεύθυνο ιερέα, αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Τάνο, ιατρό-καρδιολόγο και υπό την εποπτεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, διακονούν τους πάσχοντες και εμπερίστατους αδελφούς μας, άνευ διακρίσεων.

Ο Παναγιώτατος, αφού έκοψε την βασιλόπιτα, συνεχάρη άπαντας για το έργο και την θυσία τους, τόνισε την αναγκαιότητα της διατήρησης και ενίσχυσης της συγκεκριμένης δραστηριότητας, ενώ τόνισε την ανάγκη να καταστεί ευρέως γνωστή η λειτουργία του κοινωνικού Ιατρείου και Οδοντιατρείου, αλλά και του αντιστοίχου κοινωνικού Φαρμακείου, ούτως ώστε να τύχουν του ευεργετήματος αυτού το δυνατόν περισσότεροι αναγκεμένοι αδελφοί μας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγκαταστάσεις του Κοινωνικού μας Ιατρείου ευρίσκονται επί της οδού Παπαγεωργίου 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και ακριβώς όπισθεν του ιερού Ναού αγίου Αθανασίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στον αριθμό 2310-283.222, καθημερινά από 10.00 – 13.00 και από 18.00 – 21.00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής για οποιαδήποτε πληροφορία.

Σχετικά Άρθρα

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετείχαν σε συνεδρία της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων συμμετείχαν σε συνεδρία της Διεθνούς Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 11 / 2023 , 6:47 από news_room Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίας της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσώπησαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ κ.κ. Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους. Στο πλαίσιο […]

«Η πολιορκία της Κορίνθου» - Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

«Η πολιορκία της Κορίνθου» – Η όπερα που συνέθεσε ο Ροσίνι για να ενισχύσει την Ελληνική Επανάσταση

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 9 / 4 / 2022 , 21:14 από news_room Της Τόνιας Μανιατέα: «Η όπερα αναφέρεται στον πόλεμο των Ελλήνων και κυρίως στους Έλληνες του Μεσολογγίου. Αυτό είναι ένα στοιχείο που της επιφυλάσσει ενθουσιώδη επιτυχία»! Είναι Απρίλης του 1826 στο Παρίσι. Ό,τι έχει παρουσιαστεί το μελόδραμα του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Αντόνιο Ροσίνι (το […]