23 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 3ος κύκλος του προγράμματος Young Cities

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 3ος κύκλος του προγράμματος Young Cities Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 1 / 2024 , 5:22 από news_room

Ο 3ος Κύκλος του καινοτόμου προγράμματος «Young Cities – Νεανικές Πόλεις» έκλεισε με μια άκρως επιτυχημένη και νεανική εκδήλωση με τίτλο Pitch Your Ideas.

Νέοι και νέες από τους Δήμους Αραδίππου, Έγκωμης και Λευκωσίας και από τις Κοινότητες Αγρού, Αυγόρου και Καλοπαναγιώτη παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες τους έχοντας σαν απώτερο σκοπό να διαδραματίσουν τον ρόλο του Πρεσβευτή Θετικής Αλλαγής στην τοπική κοινότητά τους.

Το Young Cities είναι μια καινοτόμα και άκρως συμμετοχική πρωτοβουλία της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που θέτει στο επίκεντρό της την ενδυνάμωση και δημιουργική εμπλοκή των νέων στην αντιμετώπιση προκλήσεων στην τοπική τους κοινότητα. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία «Νεανικών Πόλεων» μέσα από την ανάπτυξη και την εφαρμογή προτάσεων με προοπτική για θετική επιρροή στην κοινότητα, συμβάλλοντας στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και την ενεργοποίηση της νεολαίας και των δημοτών.

Μέσα από τις 9 εβδομάδες μαθημάτων οι νέοι καλλιεργούν σύγχρονες δεξιότητες όπως είναι η ομαδικότητα, η ανάπτυξη ιδεών, η συνεργασία, η διαχείριση έργου και χρόνου και η ψηφιακή αναζήτηση σε συνδυασμό με την κριτική σκέψη. Ακόμη, μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι νέοι αναπτύσσουν την κουλτούρα της ενεργού πολιτότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 14-35 ετών.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κυρία Ιωάννα Φιάκκου, απευθύνοντας χαιρετισμό, υπογράμμισε τη σημαντικότητα προγραμμάτων όπως το Young Cities, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού της Αρχής για έμμεση πρόληψη προβληματικών και παθολογικών συμπεριφορών και στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων και ανάπτυξη προστατευτικών παραγόντων και μείωση παραγόντων κινδύνου. Συγκεκριμένα, η κ. Φιάκκου δήλωσε ότι «το Young Cities είναι ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα και τη σημερινή πραγματικότητα. Η συμμετοχή των νέων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και επιβεβαίωσε τη θέληση και όρεξή τους για ενεργή συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κύριος Κλεάνθης Κουτσόφτας, ανέφερε ότι «Η εμπειρία μας μέσα από τον 3ο Κύκλο του προγράμματος Young Cities, επιβεβαιώνει ότι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι που συμβάλλουν στην καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες στην Κύπρο και δίνουν την ευκαιρία στη νεολαία να αξιοποιήσει τη μεθοδολογία «Think and Do» η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη ιδεών για την αντιμετώπιση των οποιωνδήποτε προκλήσεων».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Σωτήρης Θεμιστοκλέους, Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης στο Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας, αναφέρθηκε στη ραγδαία εξέλιξη του προγράμματος Young Cities, τα τρία χρόνια υλοποίησής του, σημειώνοντας πως «Οι νέοι διψούν τόσο για μάθηση όσο και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως είναι η ομαδικότητα και η συνεργασία αλλά και η χρήση νέων τεχνολογιών που προσφέρονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Ο 4ος κύκλος αναμένεται να έχει την ίδια και ίσως και περισσότερη απήχηση αφού οι νέοι της Κύπρου εκτιμούν τέτοιες πρωτοβουλίες όπως είναι το Young Cities».

Μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 250 νέοι και νέες στο πρόγραμμα και έχουν αναπτυχθεί ποικίλες ιδέες όπως θεματικά πάρκα, χώροι πολυμέσων και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Οι δήμοι Αγλαντζιάς, Δερύνειας και Αθηένου συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο (2020-2021) ενώ οι κοινότητες Ευρύχου, Άγιος Θεόδωρος και Πάχνας συμμετείχαν στον δεύτερο κύκλο (2021-2022).

Το πρόγραμμα Young Cities υλοποιείται από τους ανάδοχους φορείς Center for Social Innovation (CSI) και Research and Education of Social Empowerment and Transformation (RESET).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στον πιο κάτω σύνδεσμο https://youngcities.org

Σχετικά Άρθρα

Υπεραγορά στην Αγλαντζιά καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά

Υπεραγορά στην Αγλαντζιά καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 1 / 2024 , 7:54 από news_room Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης, σε υπεραγορά στην Αγλαντζιά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:30 και επεκτάθηκε σε όλο το κτήριο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις, καθώς και μέλη της Πυροσβεστικής τα […]

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Αλεξάνδρεια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 1 / 2023 , 18:57 από news_room Την 5η Ιανουαρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, του Μ.Εσπερινού και την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου. Κατά την Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων […]