21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Σημαντική ενίσχυση συγκεντρώθηκε για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Σημαντική ενίσχυση συγκεντρώθηκε για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 11 / 2023 , 12:15 από news_room

Νέα Υόρκη ΗΠΑ | Την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου, το Capitale της Νέας Υόρκης στολίστηκε με τη ζεστασιά και την ενότητα περισσότερων από 500 παρευρισκομένων καθώς χάρηκαν για την αναβίωση του λατρεμένου γκαλά του Αρχιεπισκόπου. Αυτή η ιστορική αρχιεπισκοπική παράδοση, που κάποτε συγκέντρωνε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Αρχιεπισκοπής κατά τη θητεία του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου, αναστήθηκε με χαρά από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Η συγκέντρωση, σύμφωνα με το αρχικό μοντέλο, επεδίωξε να συγκεντρώσει κεφάλαια για έναν άξιο σκοπό εντός της Αρχιεπισκοπής.

Με την ανανεωμένη του μορφή, η συγκέντρωση του Αρχιεπισκόπου στήριξε με υπερηφάνεια το νεοσύστατο Ταμείο Υποτροφιών για το Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Νέων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ιδρύοντας αυτό το διαρκές Ταμείο, επιδεικνύει την ακλόνητη δέσμευσή του να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί της Αρχιεπισκοπής, ανεξάρτητα από τις οικονομικές του συνθήκες, μπορεί να συμμετέχει στις αγαπημένες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης. Αυτό περιλαμβάνει το στολίδι του καλοκαιρινού μας κατασκηνωτικού προγράμματος, το Ionian Village, φωλιασμένο στην Ελλάδα.

Η βραδιά, με οικοδεσπότη την Ανθούλα Κατσιματίδη, περιελάμβανε εμπνευσμένες ομιλίες από διάφορους διακεκριμένους ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων των Συμπροέδρων του Gala Stephanie Litsakis Clark και James Polos, Eva Konstantakos, της Αρχιεπισκοπής Διευθύντριας Νεότητας και Young Adult, Alexander Kuvshinoff, πρώην Διευθυντή Προγράμματος του Ionian Village. , και ο Πρωτοσύγκελος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Β. Αιδ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, στους εγκάρδιους προβληματισμούς του, δήλωσε: «Τα στρατόπεδα είναι πολύ δραστήρια μέρη, αλλά οι νέοι μας βρίσκουν την εσωτερική ανάπαυση για την οποία μίλησε ο Κύριος στους Μαθητές Του. Αυτή η πνευματική ἀνάπαυσις αποκαθιστά την ισορροπία στη βόλτα με τον Χριστό. Όλα αυτά γίνεται εφικτό από το Ταμείο Υποτροφιών Archdiocesan Youth Summer Camp, παρέχοντας στα παιδιά της Αρχιεπισκοπής ισότιμη πρόσβαση στα ποικίλα προγράμματα σε όλη την Αρχιεπισκοπή, ειδικά στο Ιόνιο Χωριό, που μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για πολλές οικογένειες. Η γενναιοδωρία σας θα δώσει ζωή σε αυτούς τους κατασκηνωτές -αλλάζει η ευκαιρία να φύγω, για λίγο, με τον Κύριο και τους λειτουργούς Του».

Ακολουθώντας τα εμπνευσμένα λόγια του Σεβασμιωτάτου, μια συγκλονιστική παρουσίαση βίντεο τόνισε τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει κάθε άτομο, ενορία και οργανισμός στη μεταμόρφωση της ζωής πολλών νέων σε όλη την Αρχιεπισκοπή μας. Το βίντεο, που αφηγήθηκε ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος και παραγωγή της MG Productions, απηύθυνε ένθερμη έκκληση σε όλους τους πιστούς.

Στο αποκορύφωμα της βραδιάς, οι παρευρισκόμενοι ενώθηκαν για να συνεισφέρουν γενναιόδωρα στο νέο Ταμείο Υποτροφιών. Η άνοδος των κουπιών ξεκίνησε από τον Αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, Ιωάννη Κατσιματίδη, ο οποίος πρόσφερε ευγενικά 25.000 $ και ενθάρρυνε άλλους να υποστηρίξουν αυτόν τον ευγενή σκοπό. Μέχρι το τέλος της βραδιάς, οι συνολικές συνεισφορές στο Ταμείο Υποτροφιών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων εισιτηρίων και των χορηγιών, ξεπέρασαν τα $400.000.

Σημαντική ενίσχυση συγκεντρώθηκε για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Σημαντική ενίσχυση συγκεντρώθηκε για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής ΑμερικήςΣημαντική ενίσχυση συγκεντρώθηκε για τις κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Σχετικά Άρθρα

Καβάλα Ποινική δίωξη σε νηπιαγωγό που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδιά

Καβάλα: Ποινική δίωξη σε νηπιαγωγό που κατηγορείται για ασέλγεια σε παιδιά

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 31 / 1 / 2023 , 8:51 από news_room Η 37χρονη νηπιαγωγός διώκεται ποινικά για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων παιδιών Ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση άσκησε η Εισαγγελία Εφετών Θράκης σε βάρος 37χρονης νηπιαγωγού από την Καβάλα. Πρόκειται για υπόθεση που είχε μπει στο αρχείο πριν από λίγους μήνες, […]

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χριστιανών της Μητροπόλεώς Ν. Σμύρνης για τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκινητική η ανταπόκριση των Χριστιανών της Μητροπόλεώς Ν. Σμύρνης για τους σεισμοπλήκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 25 / 2 / 2023 , 22:32 από news_room Μέ ἰδιαίτερη ἱκανοποίηση ἀνακοινώνουμε ὅτι ἡ ἀνταπόκριση τῶν Χριστιανῶν μας γιά τή συγκέντρωση ἀνθρωπιστικῆς βοήθειας πρός τούς σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας τῆς Νοτιοανατολικῆς Τουρκίας καί τῆς βόρειας Συρίας ὑπῆρξε μεγάλη. Ἀπό ὅλες τίς Ἐνορίες μας συγκεντρώθηκαν οἱ ἀκόλουθες ποσότητες: Νερά: 6.185 λίτρα, Γάλα: 5.927 λίτρα, […]