21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Περάτωση εργασιών Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο – Ανακοίνωση

Περάτωση εργασιών Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Νοέμβριο - Ανακοίνωση

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 3 / 11 / 2023 , 23:50 από news_room

Συνήλθε την Τετάρτη 1 και Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ., συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, αποφάσισε την έκδοση σχετικής Εγκυκλίου, η οποία ορίσθηκε να αναγνωσθεί στους Ιερούς Ναούς την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Ο εν λόγω εορτασμός έχει καθορισθεί από την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, η οποία εκπροσωπεί τις 200.000 πολύτεκνες οικογένειες της πατρίδας μας.

Κατά τις δύο Συνεδρίες Αυτής η Δ.Ι.Σ.:

– Ασχολήθηκε με το προ δεκαπενθημέρου διεξαχθέν στην Αθήνα Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση 100 ετών από την έκδοση του περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ, με θέμα: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας». Ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους στην Οργανωτική και την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου για την μεγάλη επιτυχία του και αποφάσισαν την αποστολή ευχαριστηρίων επιστολών στους Προκαθημένους των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή μέσω Εκπροσώπων τους σε αυτό, στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία το στήριξε με την παρουσία της, σε όλους τους χορηγούς, καθώς και σε όσους συνέβαλαν στην πανθομολογουμένως επιτυχή έκβασή του.

– Ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου περί: α) των στατιστικών στοιχείων των Εκκλησιαστικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία απεστάλησαν από την Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, β) του πίνακα με τις βάσεις εισαγωγής και τον αριθμό των επιτυχόντων στις Θεολογικές Σχολές και γ) της αναφοράς σχετικά με την κοινή σύσκεψη της Συνοδικής Επιτροπής μετά του Εποπτικού Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης περί των Σχολών Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών, η οποία πραγματοποιήθηκε την 16η Οκτωβρίου 2023.

– Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών περί της διοργάνωσης της Εικαστικής Έκθεσης ‘’ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ’’, με θέμα ‘’Άγιοι της Μικράς Ασίας και σκηνές του βίου τους’’, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2023 και Ιανουάριο 2024.

– Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Λειτουργικής Αναγεννήσεως περί του προγράμματος του ΙΘ’ Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων με κεντρικό θέμα: ‘’Η ιερότητα της Θείας Λατρείας στην εποχή της εκκοσμικεύσεως’’.

– Ενημερώθηκε από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ειδικών Ποιμαντικών Υποθέσεων περί κοινών δράσεων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για θέματα που αφορούν την εμπορία ανθρώπων (trafficking).

– Ενέκρινε το αίτημα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Μεταναστών, Προσφύγων και Παλιννοστούντων περί της διεξαγωγής μελέτης με αντικείμενο την καταγραφή της αρωγής, την οποία λαμβάνουν οι μετανάστες στις Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

– Ενημερώθηκε περί της ευχαριστήριας επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων προς την Ιερά Σύνοδο για την οικονομική ενίσχυση των 5.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των ποικίλων αιρέσεων και της παραθρησκείας.

– Ενέκρινε τον διορισμό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Νήφωνος Συριανού, ως Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

– Όρισε, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου, τους εκ των συνοδικών υπαλλήλων, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Θεόκλητο Μέντη, Διευθυντή του Γραφείου Συντονισμού Υποθέσεων, και Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο κ. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Ανισόπεδο Κόμβο Ροδίτσας

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 14:35 από news_room Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε και πιο συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο (Α/Κ) Κόμβο Ροδίτσας, για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης ιστών οδοφωτισμού. Ειδικότερα, την Πέμπτη 11 Μαρτίου, από τις 07:00 έως τις 18:30, θα ισχύσει αποκλεισμός στους κλάδους εισόδου του Α/Κ Ροδίτσας στο […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλίας

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 2 / 10 / 2021 , 14:17 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Εμανουέλ Μακρόν, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο μήνυμά του, […]