22 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 10 / 11 / 2023 , 23:21 από news_room

Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά και του Προϊστάμενου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγου Π.Σ. Δημοσθένη Ραγκαβά που εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 10 Νοέμβριου 2023, τα εγκαίνια νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

Η νέα σύγχρονη, ασφαλής, εργονομική και λειτουργική υποδομή των 500 τ.μ., που εδρεύει στο νότιο άκρο της Πάτρας, στον κόμβο της περιμετρικής οδού της πόλης, διαθέτει γραφεία, αίθουσα εκπαίδευσης, κοιτώνες και αίθουσα ψυχαγωγίας. Ο αύλειος χώρος των 1400 τ.μ. θα έχει ως κύρια χρήση την βασική υπαίθρια εκπαίδευση των Πυροσβεστών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς στην ομιλία του ευχόμενος καλή δύναμη στους πυροσβέστες που υπηρετούν στην 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., μεταξύ άλλων τόνισε, «Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο χώρο, στο ορμητήριο της 6ης ΕΜΟΔΕ, στον οποίο είχαμε βρεθεί τον Ιούνιο και είχα υποσχεθεί ότι θα έρθω στα εγκαίνια γιατί πιστεύω ήταν αυτό που σας έλειπε και επιτέλους το αποκτάτε σήμερα. Μου δίνεται βέβαια και η ευκαιρία σήμερα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλο το Πυροσβεστικό Σώμα για τον τεράστιο αγώνα που έδωσε αυτή τη χρονιά, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Φέτος είχαμε μια κλιματική κρίση που προκάλεσε πολλές και ποικίλες επιπτώσεις στην πατρίδα μας και όχι μόνο (…) Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον κυρίαρχο επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύσαμε τις 6 ΕΜΟΔΕ με στόχο να είναι οι πρώτες δυνάμεις καταστολής, αλλά και οι δυνάμεις εκείνες που θα παραμείνουν στο πεδίο μέχρι τέλους. Από την δεξαμενή των εποχικών πυροσβεστών πήραμε τους πρώτους 500 ΕΜΟΔΕ και χτίσαμε αυτές τις δυνάμεις. Νέα παιδιά με όρεξη για δουλειά με γνώση με εκπαίδευση με νέα εφόδια όπως είναι το αντιπυρ, ώστε να έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, τις δυνατότητες και την εκπαίδευση για να δράσουν αποτελεσματικά στο πεδίο..»

Ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος Π.Σ. Δημοσθένης Ραγκαβάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της δημιουργίας των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και όπως ανέφερε: «… Η πολιτεία στο πλαίσιο της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, οργανώνει μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών τόσο από φυσικά όσο και από τεχνολογικά φαινόμενα. Η κάλυψη της ανάγκης για μια επιπλέον στήριξη του πυροσβεστικού μηχανισμού πραγματοποιήθηκε με τη σύσταση έξι (6) Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων. Το έργο των Μονάδων αυτών περιγράφεται σε τρεις βασικές παραμέτρους και συγκεκριμένα: τη συνδρομή στην εκτέλεση έργων δασοπυρόσβεσης, την υποστήριξη κατά τη διενέργεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης με εξειδικευμένα πεζοπόρα και αερομεταφερόμενα τμήματα και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές, τεχνολογικές και λοιπές καταστροφές. Ειδικότερα η 6η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων συνέδραμε σε πολλαπλές επιχειρήσεις, όπως στις πυρκαγιές της Αττικής, της Σπάρτης, της Ζακύνθου, στο Λουτράκι αλλά και στις πλημμύρες της Θεσσαλίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας. Η επέμβασή του αποτελεί την οργανωμένη παρουσία του κράτους και η αποτελεσματικότητά του την ασπίδα προστασίας απέναντι στους ποικίλους κινδύνους που απειλούν την ομαλή ροή της καθημερινότητας την οποία καλούμαστε να διασφαλίσουμε από κάθε θέση του υπηρετούμε. Σας συγχαίρω για το δύσκολο έργο σας και σας εύχομαι καλή συνέχεια».

Στην συνέχεια ο Διοικητής της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων Αντιπύραρχος Ανδρέας Λούρμπας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην «… επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μιας Ειδικής Μονάδας που να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα και μέσα στο δάσος και κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς προκειμένου να περιορίσει την πιθανή ανεξέλεγκτη εξάπλωσή της. Αυτή η ανάγκη ΄΄γέννησε΄΄ τους δασοκομάντος πριν από περίπου έναν χρόνο. Για την εκτέλεση όμως της αποστολής τους τέτοιων Μονάδων είναι απαραίτητοι, τρεις παράμετροι και συγκεκριμένα, η στελέχωση με ανθρώπινο δυναμικό, ο εξοπλισμός και οι υποδομές. Η 6η Ε.ΜΟ.Δ.Ε. είναι στελεχωμένη με 100 πυροσβέστες, γεμάτοι ενθουσιασμό, όρεξη για δουλειά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Σήμερα, με τη βοήθεια της προηγούμενης και της νυν ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών, αλλά και χάρη στην υπερπροσπάθεια των Πυροσβεστών της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, εγκαινιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις μας …».

Στη συνέχεια, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόριος Αλεξόπουλος λαμβάνοντας το λόγο και αφού συνεχάρη τους πυροσβέστες για την ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και φιλοτιμία που επιδεικνύουν σε κάθε πυρκαγιά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ιδιαίτερη σημασία της ίδρυσης της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων στην Αχαΐα τόσο για την προστασία του δασικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής όσο και για την διασφάλιση και την ενίσχυση των συνθηκών εκείνων που θα βοηθήσουν στην ασφάλεια και ευημερία της περιοχής.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Π.Σ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Π.Σ. Αρχιπύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος Αργύριος Φαλίδας, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) Εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.)

Σχετικά Άρθρα

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Η Παναγία να φωτίσει να σταματήσει ο πόλεμος

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Η Παναγία να φωτίσει να σταματήσει ο πόλεμος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 3 / 2022 , 18:22 από news_room Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα Ιστορικό Κοινοτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Τη επομένη ημέρα, Παρασκευή, 25η Μαρτίου, ο […]

Tην Ελληνική Κ.Α. στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Tην Ελληνική Κ.Α. στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 1 / 12 / 2021 , 1:52 από news_room Tην Ελληνική Κ.Α. στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021, τα μέλη της ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, Εντιμ. Βουλευτές Δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο,  Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο., κ. Αθανάσιο […]