19 °C Athens, GR
02/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο» Πρώτη ιερατική σύναξη κληρικών Ι.Μ. Θεσσαλονίκης

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο: «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 11 / 2023 , 14:19 από news_room

«Ο Χριστός δείχνει έλεος και μακροθυμία και συγχωρητικότητα για τις αδυναμίες και τα λάθη και τις πτώσεις μας. Ένα μόνο δεν θα μάς συγχωρήσει∙ την ασπλαχνία και την σκληροκαρδία, το να είμαστε αδιάφοροι απέναντι στον πόνο και την ανάγκη του αδελφού μας».

Λαμβάνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Η’ Λουκά, στο οποίο παρουσιάζεται η παραβολή του καλού Σαμαρείτη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος προέτρεψε τον νέο Πρεσβύτερο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, π. Αρμάντο Μανάφη, να αποκτήσει κι εκείνος «σαμαρειτική καρδιά», για να γίνει και η ιερωσύνη του «Σαμαρειτική», δηλαδή «έλαιο και βάλσαμο παρηγοριάς για τους πονεμένους αδελφούς μας».

Ο Σεβασμιώτατος προειδοποίησε τον χειροτονούμενο ότι το συγκεκριμένο έργο δε θα είναι εύκολο, ούτε άκοπο. «Ίσως κινδυνέψεις κι εσύ», του επισήμανε, «από τους ληστές που παραμονεύουν στον δρόμο για την Ιεριχώ, δηλαδή από όσους καραδοκούν έτοιμοι να σε κατηγορήσουν, να σε υπονομεύσουν, να σε συκοφαντήσουν και να προσπαθήσουν να ακυρώσουν το θεραπευτικό αποτέλεσμα της διακονίας σου. Θα χρειαστεί ακόμα να πληρώσεις τον πανδοχέα, να δαπανήσεις, δηλαδή, τον πολύτιμο προσωπικό σου χρόνο, να θυσιάσεις την ξεκούρασή σου, την αναστροφή με την οικογένειά σου και τους οικείους σου για χάρη του αδελφού σου. Κάποτε, ίσως χρειαστεί να επιστρέψεις στο πανδοχείο για να εξοφλήσεις το εναπομείναν χρέος.

Να προσπαθήσεις ξανά και ξανά, δηλαδή, με τον ίδιο άνθρωπο, να πάρεις πάνω σου, πάλιν και πολλάκις, τα δικά του βάρη, να αντέξεις ξανά και ξανά το ίδιο λάθος του, την ίδια πτώση… Όμως, μη σε καταβάλει η δυσκολία του ανηφορικού δρόμου, ούτε οι ληστές που έχουν στήσει την ενέδρα τους, ούτε ο πανδοχέας που ζητάει να πληρωθεί, διότι το έλεος του Θεού είναι πάνω από όλους και από όλα και αν φανείς ίλεως προς τους αδελφούς σου, ο Κύριος θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα με το δικό του έλεος που είναι άμετρο και δαψιλέστατο χωρίς να φείδεται των ευεργεσιών Του και της Χάριτός Του. Είσελθε λοιπόν στην αγία ιερωσύνη με ανοιχτή καρδιά, χωρίς να φοβάσαι να “σπαταλήσεις” τον εαυτό σου για τους αδελφούς σου και ο Κύριος θα σε ευλογήσει με τρόπους που δεν μπορείς καν να φανταστείς».

Η χειροτονία του Διακόνου π. Αρμάντου σε Πρεσβύτερο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, μνήμη Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, στην εορτάζουσα τα 50 έτη από την ίδρυσή της Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, στο Croydon Park της Αδελαΐδος. Στη διπλά χαρμόσυνη για την τοπική Εκκλησία αυτή περίσταση, τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο πλαισίωσαν κατά τη Θεία Λειτουργία οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Αδελαΐδος και Καμπέρας αντιστοίχως, και ο ιερός Κλήρος της Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας Αδελαΐδος. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο ομογενής Ομοσπονδιακός Βουλευτής κ. Ευστάθιος Γεωργανάς και συγγενείς και οικείοι του χειροτονούμενου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στον Κλήρο και τον Λαό της Αδελαΐδος για το σημαντικό ορόσημο της 50ης επετείου από της ιδρύσεως της ιστορικής Ι.Μ. Αγίου Νεκταρίου, ενώ παρακάλεσε πατρικά όλους να προσεύχονται για τον νέο Πρεσβύτερο, ώστε ο Θεός να τον χαριτώνει και να τον ενισχύει στο έργο του.

Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”» Αυστραλίας Μακάριος προς νέο Πρεσβύτερο «Να γίνει η ιερωσύνη σου “Σαμαρειτική”»

Σχετικά Άρθρα

Υποδομές διαχείρισης ραδιενεργών αποβλήτων

Υποδομές διαχείρισης ραδιενεργών αποβλήτων

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 2 / 2023 , 12:54 από news_room Με χρηματοδότηση της τάξεως των 5,6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί το έργο της αναβάθμισης και περαιτέρω ενίσχυσης των κρίσιμων εθνικών υποδομών για την ασφαλή διαχείριση ραδιενεργών αποβλήτων και την αποτελεσματική απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης εξαιτίας ραδιολογικού ή πυρηνικού παράγοντα. […]

Υπουργείο Εσωτερικών : Ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει τη λογική

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 17:05 από news_room Υπουργείο Εσωτερικών: Ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί να νοθεύσει τη λογική Σε απάντηση ανάρτησης του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Ραγκούση, του υπενθυμίζεται ευγενικώς ότι η διακομματική επιτροπή που συστάθηκε κατά το παρελθόν είχε ως έργο τον έλεγχο των προϋποθέσεων εγγραφής ενός εκλογέα στους εκλογικούς […]