21 °C Athens, GR
03/12/2023

Τελευταια Νέα
Βρετανία, Ελλάδα και Νορβηγία συζήτησαν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου Λαμπρά εορτάστηκε ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, Άγιος Μηνάς Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Καρυουπόλεως Νεκταρίου Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Αθήνα Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας Αποστόλου Η ενορία του Αγίου Βασιλείου Δήμου Αγίου Δημητρίου τίμησε τον συμπροστάτη της Άγιο Νεκτάριο Τελέστηκε η χειροτονία του επισκόπου Σταυροπηγίου Αλεξίου (Φωτορεπορτάζ) Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σαλώνων Ιγνατίου Τελέστηκε η Χειροτονία του Επισκόπου Αμφιπόλεως Χριστόφορου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Σκοπέλου Νικοδήμου Τελέστηκε η χειροτονία του Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Φλωρίνης Ειρηναίου Τελέστηκε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνος Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τον Σεπτέμβριο – Δεκέμβριο 2023 Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλιβίτου και των ονομαστηρίων του Πατριάρχη Σερβίας στο Βελιγράδι Στον εσπερινό του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι Αττικής ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος COP28: Συμφώνησαν σε επείγουσα δράση Επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Διοργάνωση της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference” από την Ελλάδα το 2024 Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ» Απόψεις: Εκλείπει ο πλουραλισμός στην ενημέρωση – Ινκόγκνιτο διεθνή συνέδρια και εκδηλώσεις Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο Σερρών Θεολόγος: «Έρανος Αγάπης: Μαρτυρία πίστεως στον Θεό και αγάπης στον συνάνθρωπο»

Αγιασμός για την έναρξη των Κέντρων Στήριξης Γάμου & Οικογένειας της Ι.Μ. Πειραιώς

Αγιασμός για την έναρξη των Κέντρων Στήριξης Γάμου & Οικογένειας της Ι.Μ. Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 11 / 2023 , 7:21 από news_room

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ενάρξεως των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία των υπευθύνων Ιερέων, των καθηγητών και μελών των κατά τόπους Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του μεταξύ των άλλων ανέφερε: Με τη χάρη του Θεού αρχόμεθα και πάλι της ωραίας αυτής προσπάθειας, που επιτελείται επί αρκετά χρόνια τώρα στη Μητρόπολη μας και στην Εκκλησία γενικότερα, με τα Κέντρα Γάμου – Στήριξης Οικογένειας, Σχολές γονέων.

Ένα έργο πολυσήμαντο και επίκαιρο, ιδία σήμερα που εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία η πολυτεκνία, αυτό το δώρο του Θεού διά του οποίου ο άνθρωπος αποβαίνει συνδημιουργός με τον Κύριό του, στο μεγάλο μυστήριο της ζωής. Είναι, λοιπόν, μία ευλογία, με την ευχή της Ιεράς Συνόδου, σήμερα να αρχόμεθα και εμείς των νέων εντεύξεων, για αυτόν τον πανίερο θεσμό, για αυτό το πρωταρχικό κύτταρο της ζωής, που βάλλεται με βαναυσότητα, με ωμότητα, με προκλητική αισχύνη στις μέρες μας. Που αλλοιώνεται ο πυρήνας αυτού του υπέρτατου θεσμού, για να αποτελέσει το όχημα των εσχάτων της τραγικότητας των ανθρωπίνων πραγμάτων.

Τα νέα είδωλα του κόσμου μας είναι ο ευτελισμός του ανθρωπίνου προσώπου, η χωματοποίηση της ψυχής, ο υπερανθρωπισμός και ο μετανθρωπισμός, που στην ουσία αποτελούν την αναβίωση των πιο σκοτεινών περιόδων της ανθρώπινης ιστορίας.

Είμαστε, λοιπόν, σε μία κατεξοχήν επικίνδυνη ατραπό και χρειάζεται πολύ προσευχή, πολύ ενάργεια, βαθιά περίσκεψη και μεγάλος αγώνας. Και εμείς αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή: αφιερώνουμε στον Πανάγιο Κύριό μας αυτές τις συνάξεις ως φωνές αγωνίας για να καταπέμψει Εκείνος το Πανάγιο Πνεύμα και να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ομιλία από τον Πρόεδρο των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων Αιδ.Πρωτ. π.Βασιλειο Τσιμουρη με θέμα: “Ζωή εμπνευσμένη από Εκείνον”.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Αιδ.Πρωτ. π.Βασιλειος Σιγάλας Διευθυντής των Κέντρων Στηρίξεως Γάμου και Οικογένειας – Σχολών Γονέων ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφειμ, τον Αιδ.Προεδρο, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους κληρικούς, καθηγητές και μέλη των Κέντρων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία σε όλους μια εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, πιστό αντίγραφο της εικόνος του τέμπλου του Ιερού Ναού.

Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 5 / 2021 , 14:15 από news_room Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας  για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Αγάπη άνευ ορίων και προϋποθέσεων! Αγάπη ανιδιοτελής και θυσιαστική! Αγάπη απέραντη και απεριόριστη, από την αρχή μέχρι το τέλος! Με τις λιγοστές αυτές λέξεις, αδύναμες ασφαλώς να περιγράψουν με πληρότητα το μεγαλείο της μητρικής […]

Εκδημία Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 21:41 από news_room Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής με βαθιά θλίψη και συνοχή καρδίας αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης υπήρξε ένας σπουδαίος Ιεράρχης του Αλεξανδρινού Θρόνου, ακοίμητος εργάτης και αγωνιστής για την διάδοση του Ευαγγελίου στην […]